آخرین خبرها:
شناسه خبر: 28111

رئیس‌جمهور درخواست کرد کندی سرعت اینترنت رفع شود

«رئيس‌جمهور با اشاره به فراگير شدن استفاده از فضاي مجازي در زندگي و کسب و کار مردم، از وزير ارتباطات خواست دغدغه‌هاي مردم در زمينه کندي سرعت

رئیس‌جمهور درخواست کرد کندی سرعت اینترنت رفع شود
«رئيس‌جمهور با اشاره به فراگير شدن استفاده از فضاي مجازي در زندگي و کسب و کار مردم، از وزير ارتباطات خواست دغدغه‌هاي مردم در زمينه کندي سرعت و ديگر مشکلات موجود را با فوريت پيگيري و رفع کند». اين جملات رئيسي شامگاه يکشنبه در جلسه هيات دولت بيان شد.

فيلتر به بهانه اعتراض

اخبار سبز کشاورزی به نقل از روزنامه آمان ملی؛ اقشار زيادي از جامعه به محدوديت‌هايي که پس از آغاز اعتراضات در دسترسي به اينترنت و شبکه‌هاي اجتماعي اعمال شد، معترض هستند چرا که ارتباطات آنها با خارج کشور يا فعاليت‌هاي اقتصادي‌شان با مشکل مواجه شده است.
اواسط شهريور سالجاري بود که محدوديت‌هاي اينترنتي و فيلترينگ پلتفرم‌هاي خارجي آغاز شد و ضربه شديدي به کسب‌وکارهاي وابسته به اينترنت وارد کرد. مدتي بعد مقامات کشور از جمله عيسي زارع‌پور، وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در مصاحبه‌هاي پياپي از رفع کندي اينترنت خبر دادند و تأکيد کردند که تنها پلتفرم‌هاي خارجي اينستاگرام و واتساپ به دليل شرايط کشور فيلتر هستند و وضعيت اينترنت به حالت عادي بازگشته است.
با اين حال، از آن زمان تا به امروز گزارش‌هاي متعددي از طرف کاربران و کسب‌وکارهاي مختلف منتشر شده که نشان مي‌دهد نه‌تنها وضعيت اينترنت کشور به حالت عادي بازنگشته است، بلکه شاهد کندي روزافزون و افزايش محدوديت دسترسي به فضاي مجازي هستيم.
رئيس‌جمهور به دنبال رفع کندي اينترنت ايران است. لازم به ذکر است که از زمان آغاز محدوديت‌هاي اينترنتي، تعدادي از کسب و کارهاي وابسته به اينترنت براي دسترسي بدون محدوديت به اين فضاي مجازي، مهاجرت کرده‌اند.
تعدادي از کسب‌وکارهاي حوزه فناوري تيم‌هاي فني خود را در هتل‌هاي کشورهاي همسايه مستقر کرده‌اند
به گفته محمدرضا قلعه‌نوي، رئيس رسته خدمات فناوري اطلاعات سازمان نظام صنفي رايانه‌اي تهران، حتي تعدادي از کسب‌وکارهاي حوزه فناوري تيم‌هاي فني خود را در هتل‌هاي کشورهاي همسايه مستقر کرده‌اند. اين به معناي آن است که هزينه اقامت تيم‌هاي فني در کشورهاي خارجي از مجموع هزينه‌هاي داخلي، براي آن‌ها مقرون به صرفه‌تر است.

ما بايد مسائل را تبيين کنيم

تعدادي از نمايندگان مجلس به تازگي خواستار رفع فيلترينگ شده‌اند، چراکه به عقيده آن‌ها ادامه اين روند مي‌تواند زندگي روزمره مردم و کسب‌وکارها را تحت‌الشعاع قرار داده و خسارت‌هاي جبران ناپذيري براي آن‌ها به بار بياورد.
مانند يک عضو کميسيون امور داخلي کشور و شوراها در مجلس گفت: بنده معتقدم که راهگشاترين مسير پيش روي ما تبيين مسائل است و بهترين بستر براي انجام اين کار فضاي مجازي است.
جلال رشيدي کوچي با اشاره به وضعيت اينترنت در سطح کشور، بيان کرد: در شوراي عالي امنيت ملي تصميم گرفته شد که تا آرام شدن فضاي جامعه دو پلتفرم مسدود شود؛ از نظر من اکنون زمان آن رسيده است که رفع مسدوديت شود چرا که فضاي جامعه آرام است.
وي ادامه داد: در ديداري که مقام معظم رهبري در سالروز قيام 19دي با جمعي از اين مردم داشتند به اين نکته تاکيد کردند که ما بايد مسائل را تبيين کنيم، يعني جواني که وسوسه شده است با باتوم اقناع نمي‌شود.
وي در ادامه اظهار کرد: اين تبيين بايد کجا صورت گيرد؟ از نظر بنده مهم‌ترين فضا براي تبيين مسائل جامعه، بسترهايي است که در فضاي مجازي شکل مي‌گيرد. بنده موافقم که امروز فضاي مجازي نوعي فضاي جنگي است اما ما بايد در آنجا حضور داشته باشيم. مهم‌ترين و راهگشاترين راه پيش روي ما فرمايش حضرت آقاست، يعني ما بايد مسائل را تبيين کنيم.
نماينده مردم مرودشت در مجلس شوراي اسلامي، تصريح کرد: بنده در خيلي موارد زماني که با افراد معترض صحبت مي‌کنيم، متوجه مي‌شويم که نقاط مشترک زيادي داشته و زبان يکديگر را به خوبي مي‌فهميم، اين تبيين کردن است. ما بايد اقدامات را بگوييم و اصلاحاتي که بايد انجام دهيم را مطرح کنيم، خطاهاي موجود را بپذيريم، راهکار ارائه دهيم.
مجتبي توانگر، رئيس کميته اقتصاد ديجيتال مجلس هم در نامه‌اي به رئيس‌جمهور نوشت: بازگرداندن اينترنت به شرايط عادي و فراهم کردن دسترسي مردم به اينترنت آزاد ضرورت دارد و خواستار رفع فيلتر شبکه‌هاي اجتماعي و همچنين راه‌اندازي صندوق جبران خسارت فيلترينگ در کشور هستيم.

دلخوش به شروط

در اين ميان برخي به شرط‌گذاري براي رفع فيلتر مشغولند مانند چندي پيش که اعلام شد متا بايد نمايندگاني به ايران بفرستد. موضع‌گيري لاريجاني درباره رفع فيلتر اينستاگرام و واتساپ همان موضعي است که در چند وقت اخير وزير ارتباطات، نمايندگان مجلس و ساير مقام‌هاي مسئول داشتند.
او معتقد است شبکه‌هاي اجتماعي غربي حتماً بايد با قرارداد رفع فيلتر شوند، هر پلتفرمي هم که حاضر نيست قرارداد ببندد، نبايد فيلترش برداشته و آزاد شود: «من نگران اين نيستم که فيلترينگ ادامه پيدا کند. مگر عدم فيلترينگ چيست؟ مگر پيام‌رسان‌هاي خارجي درهايي از معرفت را براي ما باز مي‌کنند؟ لذا چيز مهمي نيست.»
او با بيان اينکه با اينترنت مخالفتي ندارد و عليه آن نيست، اظهار داشت نبايد به‌شکل عوامانه با فضاي مجازي مواجه شد. لاريجاني با «خوب» خواندن موضع وزير ارتباطات در ارتباط با موضوعات اخير گفت: «اين پيام‌رسان‌هاي خارجي نه‌تنها در مورد ايران، بلکه در مورد ديگر کشورها نيز مسائل را رعايت نمي‌کنند. ما حتماً بايد نگران اينکه مي‌گويند چرا فيلتر کرده‌ايد، نباشيم و بايد فضاي مجازي داخلي کشورمان را براي ماشين‌هاي فعال داخلي خودمان فراهم کنيم.
در اين زمينه دو سرمايه‌گذاري لازم است: يکي سرمايه‌گذاري تسهيلي براي اينکه سوشال مدياهاي داخلي‌مان فعال شود و ديگري سرمايه‌گذاري زيربنايي که به نظر من ما حتماً بايد يک ديتا بند بزرگي درست کنيم که ديتا ماينينگ هم انجام دهد و آن را به کساني که مي‌خواهند استفاده کنند، اجاره دهيم.»
دیدگاه تان را بنویسید

  • مریم پاسخ به نظر

    اینترنت ملی با سرعت خداتا کیلومتر… !!!!

  • hossein پاسخ به نظر

    البته رییس جمهور درخواست نمیکنه دستور میده

چندرسانه‌ای