آخرین خبرها:
شناسه خبر: 21984

چند جای کار مجلس می‌لنگد!

در نیمه اول شهریور ماه امسال، 281 نماینده مجلس انقلابی همزمان با هفته دولت، طی نامه‌ای به رئیس جمهور از وزیر جهادکشاورزی برای برنامه‌ریزی و

چند جای کار مجلس می‌لنگد!

ضرورت عذرخواهی نمایندگان مجلس از وزیر جهاد کشاورزی

در نیمه اول شهریور ماه امسال، 281 نماینده مجلس انقلابی همزمان با هفته دولت، طی نامه‌ای به رئیس جمهور از وزیر جهادکشاورزی برای برنامه‌ریزی و اقدام موثر در سال زراعی جاری و افزایش 50 درصدی تولید گندم و خرید تضمینی هفت و نیم میلیون تن گندم، افزایش 50 درصدی خرید نسبت به سال زراعی گذشته، به ویژه در ایامی که پدیده اقلیمی خشکسالی و جنگ اکراین باعث ایجاد بحران عظیم در تامین امنیت غذایی جهان شده است، تقدیر و تشکر کردند.
اخبار سبز کشاورزی : امضای محکم 281 نماینده( که قاعدتا کسر 9 امضاء به دلیل عدم حضور نمایندگان هنگام جمع آوری امضاء بوده) به معنای حمایت و تایید اکثر قریب به اتفاق نمایندگان از عملکرد وزیر جهادکشاورزی تلقی می‌شود و افزون بر این، زمانی که امنیت غذایی حاصله توسط وزیر را تایید می‌کنند، بحث، فراتر از تولید گندم و به همه موارد تولید محصولات کشاورزی مواد پروتئینی و… بسط داده می‌شود.

پس چرا ناشکری؟! چرا تشکیک

برخی از این نمایندگان که قاعدتا باید امضای آنها نیز پای این بیانیه باشد، 11/5 میلیون تن تولید گندم داخلی را با طرح این موضوع که 30 درصد تولید معمولا به بذر و خود مصرفی اختصاص می‌یابد و در این صورت کل تولید باز هم کمتر از 10 میلیون تن(7/5 تولید مثبت دو میلیون و 250 هزار تن بذر و خودمصرفی) می‌شود، در آمار وزارتخانه تشکیک روا می‌دارند.

یک بام و دو هوای برخی نمایندگان صحیح نیست

برای روشن شدن مواضع احتمالا دوگانه برخی نمایندگان مجلس و توصیه برای عذرخواهی آنان از وزیر جهادکشاورزی یا دفاع از مواضع خود صرفا به چند نمونه کوتاه بسنده می‌شود:
30 آبان 1400 آقای صباغیان نماینده شهرهای مهریز، خاتم، بافق و ابرکوه در مورد کیفیت و قیمت سموم دفع آفات نباتی که عمده آنان در تولید غلات مصرف دارد از وزیر سوال کرد و چندین سوال از چندین نماینده دیگر در تاریخ‌های دیگر 17 اسفند 1400 درخواست استیضاح وزیر با 22 آیتم و دلایلی که به سلامت زندگی مردم، معیشت آنان، اقتصاد و کشاورزان باز می‌گردد توسط نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس مطرح شد. وی اعلام نمود امضاهای فراوانی جمع‌آوری کرده است.
19 اسفند 1400 محمد صفایی دلویی، نماینده گناباد و بجستان و تعدادی دیگر از نمایندگان در مورد تخلفات گسترده در سازمان تعاون روستایی و اتحادیه مرکزی، حیف و میل حق‌الناس و بیت‌المال، دستورات غیرقانونی و… از وزیر سوال کردند.
28 فروردین 1401 شایعاتی مبنی بر مقاومت هیات رئیسه مجلس در پذیرش درخواست استیضاح وزیر کشاورزی به ویژه سهم‌خواهی برخی نمایندگان مطرح شد.
20 اردیبهشت 1401 نشست 12 عضو کمیسیون کشاورزی با وزیر و عدم اقناع آنان به‌ویژه این‌که در پایان جلسه، کمیسیون، قلمرو سوال را ملی تشخیص داد و مستند به بند 3 ماده 207 آیین نامه داخلی مجلس، سوال برای اعلام وصول و طرح در اولین جلسه علنی ارسال شد.
22 خرداد 1401 خیز مجدد نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس و جمعی از نمایندگان مجلس برای اسیتضاح وزیر جهادکشاورزی.
21 تیر 1401 و کارت زرد به وزیر محمدصفایی دلولی نماینده مردم گناباد و بجستان، جلال محمودزاده نماینده مردم مهاباد و نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با طرح سوال ملی از وزیر، در جریان تخلفات گسترده سازمان تعاون روستایی و گران خریدن میوه شب عید و فاسد کردن بخشی از آنها، غارت 2 تن زعفران سازمان توسط عده‌ای به‌صورت غیرقانونی و تخلفات گسترده بازرگام، ازپاسخ وزیر قانع نشدند و وزیر کارت زرد گرفت.
مخالفت 70 درصدی مجلس با وزیر و ۲ ماه بعد موافقت 97 درصد مجلس با همان وزیر
به نظر می‌رسد هیات رئیسه باید نسبت به آسیب‌شناسی موضع‌گیری نمایندگان اقدام جدی صورت دهند چرا که نمی‌شود افرادی مشخص، طی 2 ماه اینقدر موضع عوض کنند.

شلیک تخصص‌گرایی در وزارت

مگر می‌شود از طرفی شایع شود که فلان نماینده یا عضو هیات رئیسه یا فلان کمیسیون، آدم خود را برای فلان پست معاونت یا مدیرعاملی فلان مجتمع یا سازمان استان و… معرفی کرده و بی‌توجه به آسیب جدی به مدیران تحمیلی و تبعات آن در امنیت غذایی زورگویی یا پافشاری کند.
از طرفی وزیر باید با مدیران تحمیلی کار ‌کند و نتیجه‌اش کاهش 30 درصدی جوجه‌ریزی از 130 میلیون به 90 میلیون قطعه یا نیاز 50 درصدی دانه‌های روغنی، یا واردات بی‌رویه 30 میلیون تن نهاده‌ها و محصولات کشاورزی(22 درصد وزنی و 39 درصد ارزشی بیشتر از سال 1399) بشود.
زمانی که وزیر مجبور می‌شود آدم‌های سفارشی را از بیرون در ترکیب مدیریت عالی، ملی و استانی بیاورد یا تحمیل این و آن را قبول کند، اگر 24 ساعته هم تلاش کند نمی‌تواند مقابل افزایش قیمت تمام شده کالا بایستد و قاعدتا شاهد تعطیلی یا نیمه‌تعطیل شدن واحدهای تولید دام و طیور و تبدیل آنها به سوله‌های انبار واردات خواهد بود.

واردات گندم صرف نمی‌کند

حتی در همین مبحث گندم، اینک که مجوز واردات 5 میلیون تن نیاز سالانه از سوی دولت صادر شده، بخش خصوصی اعتراف می‌کند با قیمت غیرواقعی گندم، امکان واردات آن با چنین قیمتی(گرچه مقداری توسط بازرگانی دولتی ایران وارد شده)، مقرون به صرفه نیست.
امیدواریم مرکز پژوهش‌های مجلس یا هیات رئیسه مجلس که انتقاداتی هم به آن وارد است این بار دستور دهند 70 درصد مخالفین ساداتی‌نژاد که به ناگهان در زمره موافقین وی در آمده‌اند، یک روز در دفتر وزیر جهادکشاورزی از وی عذرخواهی نمایند.

ابوالقاسم گل‌باف

سرمقاله ماهنامه دام و کشت و صنعت - شماره ۲۶۶ - شهریور ۱۴۰۱

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای