آخرین خبرها:
شناسه خبر: 30629

 1402؛ سال اعتمادسازی، امنیت غذایی و مشارکت جمعی

1402؛ سال اعتمادسازی، امنیت غذایی و مشارکت جمعی/ امروزه در فضای جامعه همواره شاهد بروز تنش و مشکلات جدیدی هستیم

 1402؛ سال اعتمادسازی، امنیت غذایی و مشارکت جمعی
امروزه در فضای جامعه همواره شاهد بروز تنش و مشکلات جدیدی هستیم که عواطف، روح و روان افراد را تحت تاثیر تبعات منفی خود قرار می‌دهد، همچنین انواع آلودگی‌های مختلف و بیماری‌های ناشی از ویروس‌ها و موارد دیگر هر روز بیش از پیش جامعه را ملتهب می‌کند.
اخبار سبز کشاورزی ؛ امیرهوشنگ عسگرسمنانی | موضوع آلودگی محصولات کشاورزی، محصولات تراریخته، سبزیجات آلوده به آب‌های فاضلاب، برنج‌های آلوده به آرسنیک، چای آلوده و… همواره ذهن آحاد جامعه را درگیر کرده و هیچ‌گاه جواب درست و قانع‌کننده‌ای نیز در این موارد از سوی مسئولی داده نشده است.
بیشتر بخوانید: گرانی و دیگر هیچ
از وزارت جهاد کشاورزی گرفته که متولی اصلی تولید و توزیع این محصولات است تا مسئولین وزارت بهداشت و دیگر نهادها و سازمان‌ها که همگی در مواجهه با این موارد یا رفع مسئولیت کرده یا تقصیر را بر گردن دیگری می‌اندازند یا اساسا موضوع را به‌طور کلی تکذیب می‌کنند.

اما واقعیت آن است که این محصولات آلوده، ازجمله سبزیجات، لبنیات، حبوبات، برنج، ماهی‌ و بسیاری از مواد خوراکی دیگر در ارتباط با سلامت مردم به‌خصوص کودکان و نوجوانان است.
قشری که دولت مدام از حمایت و آینده‌سازی آنان صحبت می‌کند؛ اما این سوال مطرح است که آیا امنیت غذایی آنان تامین شده است؟
به‌طور مثال موضوع برنج‌های آلوده به آرسنیک که از سال‌های 95 - 96 مطرح بوده و تا به حال فکری اساسی در مورد آن نشده است.
آیا وزارت جهاد کشاورزی کارگروهی از متخصصان در رشته‌های میکروب‌شناسی را به کشورهای مبدأ تولید این محصولات اعزام کرده تا این محصولات را آزمایش کنند و مورد بررسی قرار دهند؟
اکنون شاهدیم ‌که برخی از محصولات در گمرک ماه‌ها معطل تامین ارز و دیگر تشریفات گمرکی می‌شوند؛ درحالی که گمان فاسد شدن و خرابی آن محصولات می‌رود و کسی هم برایش مهم نیست.
امروزه در دنیا بحث امنیت غذایی موضوعی حیاتی است که برنامه‌ریزان اقتصادی در جهان برای سالیان مختلف روی آن محاسبه و نقشه راه ایجاد می‌کنند.
اما در کشور ما مثل سایر سیاست‌گذاری‌ها فقط به راهکارهای موقتی و سطحی اکتفا می‌گردد که بعضا آن هم با شکست مواجه می‌شود.

امروزه در کشور متاسفانه به لحاظ هوای آلوده، خاک آلوده، استفاده بسیار از سموم کشاورزی، نبود استاندارد در بسیاری از محصولات تولیدی، عدم‌نظارت صحیح و به‌روز بر تولید محصولات، عدم‌آشنایی تولیدکنندگان با تکنولوژی‌های روز دنیا و به‌کارگیری آن در تولید محصولات و مسائل دیگر شاهد رواج انواع سرطان‌ها و بیماری‌های مختلف در جامعه هستیم و کسی هم به فکر راه‌حلی نیست.
برای یک‌ بار هم که شده سازمان‌ها و نهادهای مسئول با یکدیگر مشارکت کنند و در جهت منافع ملی و تامین امنیت غذایی کشور جامعه را از این همه نگراتی و تردید در استفاده از محصولات غذایی نجات دهند.
از وزارت جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت، سازمان استاندارد، گمرک و سازمان‌های خصوصی به‌همراه واحدهای تولیدی می‌خواهیم در جهت تولید محصول باکیفیت و عاری از هر گونه بیماری تلاش و کار مضاعفی را انجام دهند؛ مثلا باید در بخش دام نیز از معاونت دام وزارت جهاد کشاورزی تا سازمان دامپزشکی چه درمورد تولیدات داخل و چه محصولات وارداتی نظارتی دقیق و کارشناسی شده انجام دهند و بعضا موارد وارداتی از کشورهای صاحب نام با اعتبار جهانی انجام بپذیرد.
به هر حال گام اول اعتمادسازی بین نهادهای دولتی و مردم است و گام بعدی اجرای درست، صحیح و استاندارد تولید محصولات مختلف کشاورزی، دامی و پروتئینی است.
این موضوع نه تنها کمک به سلامت جامعه می‌کند؛ بلکه در جهت صادرات اقلام مختلف محصولات کشاورزی به خارج از کشور و تامین ارز مورد نیاز نیز ثمربخش است تا دیگر شاهد برگشت محصولات به‌علت فساد یا انواع سم و بیماری نباشیم.
امید آن که سال 1402 سال اعتمادسازی، مشارکت جمعی و حمایت از امنیت غذایی در ابعاد مختلف در بخش کشاورزی کشور باشد.
دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای