آخرین خبرها:
شناسه خبر: 30472

به بهانه 8 مارس روز جهانی زن

ایرینا بوکوا، مدیرکل یونسکو در سال ۱۹۷۷ روز ۸ مارس را به عنوان روز جهانی زن نامگذاری کرد. در این روز تظاهرات بسیار زیاد و گسترده‌ا

به بهانه 8 مارس روز جهانی زن
اخبار سبز کشاورزی ؛ ایرینا بوکوا، مدیرکل یونسکو در سال ۱۹۷۷ روز ۸ مارس را به عنوان روز جهانی زن نامگذاری کرد. در این روز تظاهرات بسیار زیاد و گسترده‌ای در نقاط مختلف اروپا اتفاق افتاد و تظاهر کنندگان به دنبال تساوی حقوق زن و مرد بودند، در قرن بیستم زنان حق رأی پیدا کردند و حقوق و برابری بین دو جنس زن و مرد بهبود پیدا کرد. همین موضوع باعث شد که تظاهرات کمتر شود.

دستاوردهای روز جهانی زن

پس از تظاهرات گسترده‌ای که علیه شرایط موجود صورت گرفت، کلارا زتکین از مدافعان حقوق، قانون ۸ ساعت کار در روز، تعطیلات ویژه در ایام زایمان و سایر حقوق را برای این جنس خواستار شد. پس از آن در فنلاند هم سه زن در پارلمان این کشور انتخاب شدند؛ در کپنهاگ نیز امکان دستیابی زنان به مشاغل دولتی، حقوق زنان برای کار و پایان تبعیض شغلی فراهم شد.

روز جهانی زن و سازمان ملل متحد

سازمان ملل متحد در سال ۱۹۴۵ قطعنامه‌ای را امضا کرد و در آن اصل برابری زن و مرد را بیان کرد. پس از این قطعنامه، بسیاری از استراتژی‌ها، استانداردها، اهداف و برنامه‌های مختلف برای بهبود و پیشرفت وضعیت زنان در نقاط مختلف جهان پیاده شد.

روز جهانی زن در ایران

در ایران باستان روز ۵ اسفند به عنوان روز بزرگداشت مقام زن و دختر گرامی داشته شد. پس از آن در تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران، روز تولد حضرت فاطمه زهرا (س) به عنوان روز زن و روز مادر نامگذاری شد.
امسال روز جهانی زن را در حالی گرامی می‌داریم که با افزایش جمعیت دختران در مسیر کسب دانش در مدارس و دانشگاه‌ها و جنبش زن، زندگی، آزادی، دست‌یابی به آزادی وتوسعه میهن با امید به مشارکت ۵۰درصدی جمعیت زنان رنگ وبویی تازه گرفته است.
قطعا پیمودن مسیر توسعه با فراز و نشیب‌هایی همراه است و بی‌گمان دختران و زنان جوان با مقاومت‌ها و خطرات بی‌شماری در این راه مواجه می‌شوند؛ به‌گونه‌ای که به‌تازگی نیز شاهد مسموم کردن دختران دانش‌آموز در مدارس توسط جاهلان و متحجران خودکامه‌ای هستیم که کینه‌توزانه دست به این جنایات می‌زنند.
عدم پیگیری جدی و معرفی مسببان این جنایت، مردم عزیز کشورمان را در هاله‌ای از ابهام، ناباوری و خشم فرو برده است!

ایران سرزمین زنان دلاور

ایران سرزمین زنان دلاوری است که با مشارکت حداکثری خود در انقلاب ۵۷ خواهان خلع سلطنت و استقبال از آزادی و عدالت و توسعه شدند و در همه شرایط به‌ویژه جنگ تحمیلی، تحریم‌ها، تهاجمات بیگانه و… هر یک به‌گونه‌ای فعال در حفظ تمامیت و ایستادگی سرزمین نقشی موثر ایفا کردند.
مردم آزاده ایران با پشتیبانی دختران خود در مسیر کسب علم و دانش بهترین متخصصان علوم گوناگون و نام‌آوران عرصه‌های هنری، فرهنگی، ورزشی، کار و تولید را برای توسعه میهن پرورش داده که در خدمت جامعه هستند؛ لیکن هم‌اکنون چون برهه‌هایی دیگر از تاریخ این سرزمین، زنان باز هم در برابر آزمونی سخت و در خط مقدم نبرد بین جهل و دانش قرار گرفته‌اند!
تاریک اندیشان چه پنداشته‌اند که مغز علیل‌شان آنها را به مسموم کردن دختران و ایجاد هراس در مردم برای ممانعت از کسب دانش فرزندانشان وامی‌دارد؟
فکر کرده‌اند که می‌توان مریم میرزاخانی‌ها را در خانه حبس نمود؟ زهی خیال بـاطل مادران آگاه ایران زمین، استوار ایستاده‌اند و برای حفاظت از فرزندان خود همه توانشان را برای آموزش و پرورش آنها به‌کار می‌گیرند و پـرچم مبارزه برای برابری حقوق را دست به‌دست یکدیگر می‌دهند تا احقاق حقوق برابر و انسانی خود را تحقق بخشند.

توسعه کشور بدون حضور فعال زنان امکان‌پذیر نیست

مادران صلح ایـران براین باورند که دست‌یابی به صلح و مدارا در گرو مهر مادران و زنان آگاه که نیمی از جمعیت این سرزمین را تشکیل می‌دهند، عینیت می‌یابد و توسعه کشور بدون حضور فعال آنان امکان‌پذیر نیست.
مادران صلح ایران با اعتقاد به داشتن حق دسترسی به اطلاعات شفاف جهت آگاهی مردم از شرایط بحرانی پیش آمده، تاکید کرده و رفتار غیرشفاف را که در تقابل با منافع ملی مردم ایران است، محکوم می‌کنند.
مادران صلح ایران ترور بیولوژیکی دختران میهن و رفتار غیر انسانی با مادران معترض را در تقابل با قانون اساسی ایران تلقی کرده و از مسئولان قضایی خواستار پیگیری جدی و مجازات آمران هستند.
مادران صلح ایران با تاکید بر حق آموزش، اشتغال و امنیت زنان، ضمن محکوم کردن این اعمال ضدانسانی، از وزارت آموزش و پرورش که مسئول تامین امنیت دانش آموزان در مدارس است و همچنین مسئولان تامین امنیت شهروندان، خواهان معرفی عاملان مسمومیت های سریالی دختران دانش آموز به مردم و مجازات آنان طبق قوانین مصوب کشور هستند.
مادران صلح ایران ضمن انزجار از این اعمال جنایتکارانه با ابراز همدردی با مادران نگران، حق اعتراض وشکایت را برای خود همراه با سایر مادران محفوظ می‌دانند.
دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای