آخرین خبرها:
شناسه خبر: 8353

کشاورزی در زندان

چهار سال پیش ماهنامه سراسری دام و کشت و صنعت با تیتر «کشاورزی و نیاز زندانیان به اشتغال» گزارشی را منتشر کرد.

کشاورزی در زندان
چهار سال پیش ماهنامه سراسری دام و کشت و صنعت با تیتر «کشاورزی و نیاز زندانیان به اشتغال» گزارشی را منتشر کرد. در آن سال رئیس بنیاد تعاون زندانیان آقای رحیم مطهرنژاد، در گفت‌وگویی اختصاصی با نشریه بخشی از فعالیت‌های به بارنشسته زندانیان در بخش کشاورزی را مطرح کرد که با قبال عمومی مواجه شد.
ده‌ها واحد گلخانه، پرورش طیور، آبزیان و هزاران هکتار اراضی کشاورزی توانسته ده‌ها هزار زندانی را در شغل پر برکت کشاورزی مشغول به کار کند و برایشان اشتغال و درآمدزایی ایجاد نماید:

بنیاد تعاون زندانیان

از آنجا که بخشی از زندانیان کشور را افراد دارای سوابق غیر مجرمانه تشکیل می‌دهند، بنیاد تعاون زندانیان علاوه بر حرفه آموزی و ایجاد درامد برای زندانیان هدف بازگرداندن این افراد به جامعه را نیز در برنامه‌های خود دارد.
در حال حاضر کمتر از ۲۵ درصد زندانیان شاغل هستند، زیرساخت‌ها و بودجه از جمله مشکلات این بنیاد است، امید آن می‌رود با تسهیل مشکلات و نگاه مثبت دولت، مسئولین و مردم، تمام پتانسیل‌های بنیاد تعاون زندانیان در این زمینه شکوفا و امور زندانیان سامان یابد تا حداقل 80 درصد زندانیان شاغل شوند.
رحیم مطهرنژاد‌، با سابقه 35 ساله در مدیریت و تصدی‌گری در پست‌هایی چون مدیریت برج میلاد و قائم‌مقام سازمان بازنشستگی شهرداری در صنعت نساجی و موتورسیکلت، صنایع نوشیدنی و مواد غذایی تجریبات بسیاری در زمینه اجرایی دارد.
وی که دانش‌آموخته رشته مدیریت است به‌عنوان مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان در حال‌حاضر مشغول به خدمت‌رسانی و طی 5 سال گذشته برای بنیاد تعاون افتخارآفرینی‌های بسیار داشته است.
وی در ارتباط با پیشینه و چرایی تأسیس بنیاد تعاون زندانیان گفت: بنیاد تعاون زندانیان، نهادی حمایتی است که رسالت توانمندسازی زندانیان برای بازگشت به جامعه را دارد. این بنیاد کار مشترکی با سازمان آموزش فنی‌و‌حرفه‌ای و سازمان زندان‌ها برعهده دارد که حرفه‌آموزی و اشتغال زندانیان در دوران محکومیت را شامل می‌شود.
بر این اساس، زندانی علاوه بر این که از خانواده توقع کمک مالی ندارد می‌تواند به خانواده خود کمک مالی داشته باشد و از این طریق عزت نفس زندانی حفظ شود.
مطهرنژاد فعالیت سابقه اشتغال‌زایی در زندان را مربوط به سال 132۹ (۶۵ سال پیش) دانست و گفت: در حال حاضر بنیاد تعاون زندانیان به صورت مستقیم زیر نظر رئیس محترم قوه قضائیه بر اساس مفاد اساسنامه در حال انجام وظیفه است.

از جمله فعالیت‌های به بار نشسته زندانیان

مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان تصریح کرد: حال حاضر در حدود 35000 شغل مولد و 15000 شغل غیرمولد برای زندانیان وجود دارد.
از جمله فعالیت‌های به بار نشسته زندانیان در بخش کشاورزی و دام شامل موارد زیر است: پرورش و نگهداری انواع دام و طیور- زنبو عسل، گاوشیری‌، پرواری، گوسفند، بز، شتر، انواع طیور تزئینی تا شترمرغ- و فعالیت‌های شیلاتی ماهی سردآبی، ماهیان تزئینی، مزرعه پرورش میگو و ایجاد 27 واحد گلخانه - بزرگترین آن در شریف آباد ورامین-‌گلخانه مکانیزه هلندی و تولید نشاء، تولید خیار، گوجه فرنگی صیفی جات، توت فرنگی، نهال انبه، لیموترش، لیمو شیرین، تولید نهال- یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نهال- که سالانه 000/000 /3 نهال مثمر، غیرمثمر تولید می‌گردد.

توسعه اشتغال:

وی در پاسخ به سوال «چرایی عدم توسعه برای ایجاد اشتغال زندانیان علی‌رغم توانمندی‌ها و پتانسیل‌هایی که در این بخش وجود دارد؟» گفت: به دلیل عدم وجود زیرساخت‌های ایجاد شغل … کمتر از 20 درصد زندانیان شاغل هستند.
دولت هیچ‌گونه بودجه‌ای برای بنیاد در نظر نگرفته است، عدم تخصیص بودجه از رشد بسیاری از فعالیت‌ها جلوگیری کرده است. با توجه به فراهم بودن آب و زمین در صورت عدم کمبود بودجه تعداد گلخانه‌ها به 100 گلخانه هم می‌رسید. همچنین در زمینه پرواربندی دام و… با وجود تأمین منابع انسانی و سایر شاخصه‌ها تنها مشکل بودجه وجود دارد.
از دولت انتظار می‌رود به بنیاد تعاون تنها به مثابه یک واحد معمولی نگاه نکند زیرا این بنیاد در صورت تقویت زیرساخت‌ها می‌تواند از افسردگی، رخوت و پریشانی زندانیان جلوگیری به عمل آورد و برای آن‌ها کار، توام با درآمد و رفاه ایجاد کند و حدود ۳۰ هزار شغل جدید ایجاد نماید. در این صورت حداقل‌درخواست ما این است که دولت شرایط ترک مناقصه - برای اجرای پروژه‌های عمرانی، ساخت و ساز، تجهیزات داخل زندان‌ها و واحدهای وابسته - برای این بنیاد را درنظر گیرد.

راهکار برون رفت از مشکل

مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان راهکار برون رفت از مشکلات پیش رو را در نظر گرفتن بودجه دانست. علاوه بر امکان شرایط ترک مناقصه، بنیاد تعاون زندانیان علی‌رغم اهمیتی که در بازپروری و اصلاح افراد دارد در مناقصه‌ها با مشکلات بسیاری روبرو است، در صورت حمایت دولت و لحاظ کردن شرایط ترک مناقصه برای بنیاد تعاون زندانیان بسیاری از این مشکلات حل خواهد شد.

ماهنامه دام و کشت و صنعت - شماره ۲۰۶- خرداد ۱۳۹۶

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای