آخرین خبرها:
شناسه خبر: 9527

مدیریت هوایی مزارع مازندران

تولید ۷.۵ میلیون تن محصولات کشاورزی در ۴۱۶ هزار هکتار از مزارع، ورود پهپادها و فناوری نوین را در دشت های مازندران الزامی می سازد

مدیریت هوایی مزارع مازندران
تولید ۷.۵ میلیون تن محصولات کشاورزی در ۴۱۶ هزار هکتار از مزارع، ورود پهپادها و فناوری نوین را در دشت های مازندران الزامی می سازد و در این راستا تاکنون ۶۰ پرنده به پرواز درآمدند.
به گزراش مزرعه سبز به نقل از بازار، مازندران به عنوان قطب محصولات کشاورزی کشور مطرح بوده و توسعه تولیدات و دانش بنیان شدن آن، مستلزم بهره گیری از فناوری‌های نوین در این حوزه است.
اگرچه تاکنون در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی در مازندران تلاش‌های خوبی صورت گرفته است، اما رشد آن نیازمند سرمایه گذاری بیشتر در این بخش است. در حال حاضر ۱۲۰ مجوز پرواز پهپاد در مزارع مازندران صادر شد که ۶۰ پرنده به پرواز درآمده اند.

مدیریت مزارع با پهپاد دارای مزایای فراوانی است

محمد حسنی کارشناس حوزه کشاورزی با بیان اینکه سرمایه گذاری در حوزه کشاورزی مستلزم برنامه ریزی و بهره گیری از شیوه‌های نوین و فناوری‌های جدید است، افزود: بهره گیری از پهپادها در مدیریت مزارع داری مزایای فراوانی است.
وی با اظهار اینکه پهپادها در دو تیپ چهار و شش موتوره طراحی شدند، به بومی سازی این پروژه در استان اشاره کرد و گفت: پهپادهای کشاورزی چهار موتوره قابلیت سمپاشی یک هکتار مزرعه و شش موتوره سمپاشی دو هکتار مزرعه را داراست. ورود پهپادها و فناوری به بخش کشاورزی ضرورتی اجتناب ناپذیر تبدیل شده است زیرا استفاده از یارانه، جی پی تی اس و پهپادها بیش از پیش رو به گسترش است.
حسنی، کاهش سختی کار، دقت سمپاشی، مصرف بهینه سم و کود و کاهش مصرف انرژی را از جمله مزایای بهره گیری از پهپادها در حوزه کشاورزی بیان کرد.

پهپادهای مازندران در مسیر صادرات

مازندران علاوه براین که از پهپاد در حوزه مدیریت مزارع استفاده می‌کند بلکه برخی از تولیدکنندگان با بومی سازی تولیدات در مسیر صادرات این محصول نیز گام برداشتند. یک فعال در صنعت هوانوردی و تولید پهپادهای غیرنظامی و کشاورزی در مازندران گفت: بخشی از محصولات را به کشورهای مختلف صادر کردیم.
مهدی خدادادی با بیان اینکه در تولدی پهپادهای غیرنظامی و کشاورزی در استان و کشور فعالیت دارد، گفت: محصولاتی شامل پهپادهای کشاورزی پلیکان یک و دو چهار تا شش موتوره تولید و عرضه شده است.
وی ادامه داد: با پهپادهای کشاورزی کار پایش مزارع را انجام می‌دهیم و در سال‌های اخیر استفاده از پهپاد در حوزه کشاورزی رو به فزونی است.
فعال در صنعت هوانوردی و تولید پهپادهای غیرنظامی با عنوان اینکه صادرات محصولات و پهپاد کشاورزی به کشورهای مختلف در دستور کار است، افزود: تاکنون نیز محصولاتی به کشورهای اروپایی، همسایه و غیره صادر و ارسال شده است. صادرات محصولات و پهپاد کشاورزی به کشورهای مختلف در دستور کار است و تاکنون نیز محصولاتی به کشورهای اروپایی، همسایه و غیره صادر و ارسال شده است.
خدادادی یادآور شد: با تعاملی که سازمان‌های مختلف داریم خوشبختانه چندان مشکلی در تولید محصولات نداریم. این فعال در صنعت هوانوردی ادامه داد: در استان مازندران ۱۰۰ دستگاه پهپاد فعالیت دارد که بخشی از آن از تولیدات ما است و وارد گردونه کشاورزی شده است.
در حال حاضر سطح قابل توجهی از مزارع مازندران با شیوه‌های نوین مکانیزاسیون مدیریت، کاشت، داشت و برداشت می‌شود که پهپادها از جمله آن محسوب می‌شوند. عزیزاله شهیدی فر رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به رشد و توسعه مکانیزاسیون در استان گفت: در این حوزه به سمت بهره گیری از پهپادهای رفتیم و تاکنون ۱۲۰ مجوز برای پرواز این پرنده ها صادر شده است.
۶۰ پهپاد به پرواز درآمدند
وی با بیان اینکه ۶۰ پهپاد تاکنون در مزارع استان فعال شدند و آفات و بیماری‌ها از طریق این پرنده‌ها کنترل و مدیریت می‌شود، افزود: این پهبادها با هدف توسعه مکانیزاسیون به ویژه سمپاشی و کود دهی مزارع به متقاضیان واگذار شوند.
وی با اظهار اینکه محدودیتی در تأمین اعتبارات و تجهیزات مکانیزاسیون نداریم، گفت: یکی از مزیت‌های سمپاشی با پهپاد، عدم ورود کشاورز به زمین و اجتناب از تماس با محلول‌های سمی است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در عین حال تصریح کرد: مازندران جزو اولین استان‌هایی است که پهپادهای کشاورزی را وارد ناوگان کشاورزی کرده است و با استفاده از آن می‌توان در مدت کوتاه سطح زیادی از مزارع سمپاشی و مدیریت کرد.
وی کاهش مصرف آب و سم و کود، کاهش هزینه‌های تولید، جلوگیری از تخریب مزارع و محصولات در زمان گل دهی را از دیگر مزیت‌ها بیان کرد.
بهره گیری از فناوری‌های نوین از جمله پهپاد به کشاورز کمک می‌کند تا علاوه بر افزایش بازده با نظارت بر مراحل تولید، محصولات کشاورزی را افزایش دهد. در حال حاضر ۲۰ درصد اشتغال مازندران در بخش کشاورزی است و توسعه فناوری‌های نوین می‌تواند سهم استان را در این بخش ارتقا دهد.

انتهای پیام/

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای