آخرین خبرها:
شناسه خبر: 11365

سخنان متناقض در آستانه آغاز به کار نمایشگاه نهاده‌های کشاورزی

دیروز هشتمین نمایشگاه تخصصی نهاده‌های کشاورزی تهران آغاز به کار کرد. همزمان با این شروع به کار، اظهارنظری از سوی دو مقام منتشر شد

سخنان متناقض در آستانه آغاز به کار نمایشگاه نهاده‌های کشاورزی
مزرعه سبز : دیروز هشتمین نمایشگاه تخصصی نهاده‌های کشاورزی تهران آغاز به کار کرد. همزمان با این شروع به کار، اظهارنظری از سوی دو مقام منتشر شد؛ ابتدا به این دو اظهارنظر توجه کنید:
شاهپور علایی، رئیس سازمان حفط نباتات کشور : روسیه علت برگشت دادن فلفل دلمه‌ای‌ها را دو مسأله عنوان کرده است؛ اول آن که آفتکش‌های استفاده شده برای فلفل دلمه‌ای‌ها را نمی‌شناسد و این سموم در روسیه به ثبت نرسیده است و دوم این که محصول باید شناسنامه داشته باشد، به این معنی که باید معلوم باشد چه کسی کجا و تحت چه شرایطی محصول را تولید کرده و چه کسی آن را رصد نموده است. مصرف سم در ایران یک چهارم سرانه مصرف سم جهانی است.
بعدی حسینی‌یزدی، رئیس هیات مدیره انجمن واردکنندگان سم و کود ایران : بیش از 90 درصد سم مصرفی در کشاورزی ایران خطرناک است و تنها 5 تا 6 درصد مسموم مصرفی در ایران به سموم نسل جدید که دوره کارنس کمی دارند، مربوط است که این امر به کمپانی‌های بزرگ تعلق دارد.
هر یک از گویندگان که اتفاقاً مقامی کشوری و ملی دارند، می‌توانند در سخنان خود منفعت داشته باشند و به خاطر آن کلماتی که در بالا شرح آن رفت را بر زبان آورد. رئیس سازمان حفظ نباتات کشور می‌تواند از آن رو این اظهارات را بر زبان آورده باشد که فشار افکار عمومی و مقامات ارشد دولتی بر خود و سازمانش را کاهش دهد و در عین حال رئیس هیات مدیره انجمن واردکنندگان سم و کود ایران نیز می‌توان این اظهارات را ناظر به کاسبی خود و سایر اعضای انجمن مذکور بیان کرده و از این بیان هدفی اقتصادی داشته باشد. بر این پایه هر دو اظهارنظر قابل رد کردن است.
اما نکته مهم در این دو اظهارنظر آن هم در حاشیه برپایی هشتمین نمایشگاه نهاده‌های کشاورزی تهران، متناقض بودن آن‌هاست؛ چراکه از نظر رئیس سازمان حفظ نباتات کشور در برگشت خوردن محصولات یاد شده موضوع آلودگی در میان نبوده، بلکه ناشناخته بودن سم و علاوه‌بر آن فقدان شناسنامه برای محصولات سبب برگشت خوردن فلفل دلمه‌ای‌ها شده است.
همچنین این اظهارنظر که میزان سم در ایران یک چهارم سرانه دنیاست می‌تواند به عنوان قرینه‌ای برای سلامتی و بی‎خطر بودن این محصولات تلقی شود. حال آن که در سخنان رئیس هیات مدیره انجمن واردکنندگان سم ایران موجی از نگرانی به چشم می‌خورد و گواه آن است که 90 درصد از محصولاتی که از سم برای مقابله با آفت برایشان استفاده می‌شود به سموم خطرناک آلوده هستند. این سخنان همچنین به این معنی است که فقط 5 تا 6 درصد محصولات از سموم مجاز و بی‌خطر برای انسان استفاده می‌کنند. این گفته حتی می‌تواند میزان آلودگی محصولات کشاورزی ایران را به 94 تا 95 درصد افزایش دهد.
البته اکنون هدف، راستی آزمایی سخنان فوق نیست، همچنین هدف آن نیست که برای نادرستی اظهارنظر کسی محاکمه یا بازخواست شود؛ اما این مهم است که در روز افتتاحیه چرا اظهارات متناقض گفته می‌شود و بالاخص کسی که اظهارات منفی بیان و تصریح به آلودگی محصولات کشاورزی کشورمان کرده، از این اظهار چه هدف آشکار و چه هدف پنهانی داشته است.
اما این اظهارنظر درباره خطرناک بودن سموم استفاده شده در ایران با صادرات محصولات کشاورزی‌مان به خارج کشور تناقض دارد و اگر چنین بود باید دستکم بسیاری یا عمده محصولات صادر شده ایران مرجوع می شد و با توجه به اینکه خبر مرجوع شده محصولات مانند آنچه از سوی روسیه اتفاق افتاده به سرعت رسانه‌ای می‌شود و می‌توان دریافت که در اظهارات رئیس هیات مدیره انجمن واردکنندگان سم ایران اغراق وجود دارد.
این اغراق البته در آغاز به کار یک نمایشگاه مرتبط و تخصصی در تهران ممکن است اهدافی داشته باشد. اهدافی که مسلما به سود گوینده و متحدان ایشان است.

نادر کریمی جونی ـ کارشناس اقتصاد کشاورزی

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای