آخرین خبرها:
شناسه خبر: 867

همکاری ایران و فرانسه در صنعت آبزی‌ پروری

فعالان اقتصادی و مسئولان دو کشور ایران و فرانسه در راستای ارتقاء سطح علمی، تجربی و تکنولوژی صنعت آبزی‌ پروری به گفت‌وگو و تبادل نظر پرداخته

همکاری ایران و فرانسه در صنعت آبزی‌ پروری

افق‌های جدید همکاری ایران و فرانسه در صنعت آبزی‌ پروری

همایش روز شیلات ایران و فرانسه ، با حضور سفیر فرانسه در ایران و نمایندگانی از شرکت‌های ایرانی و فرانسوی در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار شد. در این همایش که با هماهنگی و حمایت سازمان شیلات ایران برگزارشد، فعالان اقتصادی و مسئولان دو کشور در راستای ارتقاء سطح علمی، تجربی و تکنولوژی صنعت آبزی‌ پروری به گفت‌وگو و تبادل نظر پرداخته و برنامه‌‌ریزی‌هایی برای گسترش همکاری‌های تجاری و فنی ایران و فرانسه صورت گرفت.
حسن صالحی، رئیس سازمان شیلات ایران، در ابتدای مراسم بر لزوم تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی با سرمایه‌گذاری ایرانی و خارجی در کشور تاکید کرد و افزود: براساس برنامه‌ریزی‌های سازمان شیلات در تلاش هستیم تا پایان برنامه پنجساله ششم توسعه کشور، ارزش صادرات محصولات شیلاتی ایران را به 600 میلیون دلار رسانده، همچنین، برای افق 1404 دستیابی به یک میلیارد دلار تجارت محصولات شیلاتی در دستور کار قرار دارد.
حسن صالحی تصریح کرد: دستیابی به دانش‌ و تکنولوژی کشورهای مختلف در صنعت آبزی‌ پروری، زمینه اجرای سیاست‌های اقتصادی و رشد 8درصدی پیش‌بینی شده در برنامه ششم توسعه را فراهم می‌آورد و باید بستر مناسب را برای تولیدکنندگان داخلی با افزایش ارتباط و سرمایه‌گذاری خارجی ایجاد کرد.

ایران، رتبه نخست پرورش ماهی قزل‌ آلا در جهان

رئیس سازمان شیلات ایران با ابراز تاسف از واردات، در مورد تخم چشم زده قزل‌ آلای موردنیاز مزارع پرورشی داخلی از کشورهای اروپایی، اظهار داشت: بالغ بر 40درصد از پرورش آبزیان آب شیرین کشور را ماهیان سردآبی - قزل‌ آلا - تشکیل می‌دهد و ایران رتبه نخست پرورش این ماهی را در جهان دارد. در این راستا برنامه‌هایی برای همکاری و انتقال دانش فنی از کشورهای اروپایی به ویژه فرانسه و نروژ صورت گرفته تا بتوانیم تخم چشم زده موردنیاز را در داخل تامین کنیم.
همچنین، اصلاح نژاد قزل‌ آلا و استفاده از دانش روز در زنجیره صنایع پرورشی و پساب مزارع برای ادامه موفقیت در تولید این ماهی الزامی است.
صالحی با اشاره به تفاهم‌های صورت گرفته برای تولید تخم چشم زده قزل‌ آلا در لرستان، از لزوم جذب سرمایه خارجی در دیگر اولویت‌های سازمان، مانند پرورش ماهی در قفس سخن گفت و افزود: سال گذشته با مشارکت شرکتی فرانسوی، مرکزی در جزیره قشم برای تولید بچه ماهی و پرورش ماهی در قفس ایجاد شد و همچنان در تلاش هستیم با توجه به اهمیت صادرات غیرنفتی در بحث اقتصاد مقاومتی و استفاده از ظرفیت‌های کشور در صنعت آبزی‌ پروری، وارد بازارهای صادراتی امریکا و اروپا شویم.

بهره‌برداری پایدار در راستای تداوم منابع دریایی

در ادامه این نشست، سفیر فرانسه در ایران از علاقه‌مندی شرکت‌های فرانسوی برای سرمایه‌گذاری در عرصه کشاورزی ایران و همکاری با شرکت‌های ایرانی سخن گفت و خاطر نشان کرد: فرانسه با سهمی بالغ بر 10درصد و با منطقه اقتصادی و انحصاری به وسعت 11 میلیون کیلومترمربع مقام چهارم صید ماهی در اتحادیه اروپا را دارد و با فعالیت بیش از 93 هزار نفر در این بخش، میزان معاملات شیلات این کشور در سال 2014 به رقمی بالغ بر یک میلیارد یورو رسید.
فرانسوا سینیمو - - François Sénémauبا قدردانی از تلاش سازمان شیلات به منظور توسعه همکاری‌ها با فرانسه، تاکید کرد: شرکت‌های فرانسوی با در اختیار داشتن زیرساخت‌ لازم برای تأمین تجهیزات بهره‌وری آب و دانش فنی خوراک آبزیان، آمادگی لازم برای مبادله دانش و تجارت با شرکت‌های ایرانی را دارند.
امیدواریم با برگزاری این همایش‌ها، افق‌‌های جدیدی برای توسعه همکاری‌های ایران و فرانسه پدید آید. سال‌ها از آغاز روابط ایران و فرانسه در زمینه شیلات می‌گذرد، برای نمونه شرکت اکوا برای پرورش ماهی از سال 2015 و شرکت گلدن گروپ در زمینه مواد اولیه، تجهیزات و خدمات تخصصی از سال 2002 در ایران فعالیت دارند. همچنین، سایر شرکت‌های فرانسوی هم در زمینه تخم چشم‌زده و سایر تجهیزات ماهی قزل‌ آلا با شرکت‌های ایرانی همکاری می‌کنند.
وی با اشاره به تولید سالانه بیش از 50 هزارتن معادل 200 میلیون یورو، ماهیان پرورشی در فرانسه، صید دریایی، آبزی‌ پروری و تبدیل محصولات دریایی را از مهم ترین اهداف شیلات فرانسه عنوان کرد و افزود: آبزیان نقش مؤثری در تغذیه مردم فرانسه ایفا می‌کند.
امیدواریم با بیان مسائل و تجربیات مفید در این زمینه، شرکت‌های حاضر در این همایش با چگونگی فعالیت شرکت‌های شیلاتی فرانسوی آشنا شوند و برای ادامه همکاری‌ مشترک با یکدیگر به تفاهم دست یابند.
فرانسوا سینیمو - - François Sénémauدر پایان از تلاش برای تبادل تجربه با همتایان ایرانی خود در حوزه شیلات سخن گفت و تاکید کرد: تضمین تداوم منابع دریایی با تکیه بر بهره‌برداران پایدار از اهداف مهم شیلات فرانسه محسوب می‌شود و شرکت‌های فرانسوی برای حضور در ایران و همکاری با شرکت‌های ایرانی در زمینه شیلات، آمادگی دارند.
دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای