آخرین خبرها:
شناسه خبر: 6475

جهاد خشکسالی

جالب است پیرزن‌های ۷۰ الی ۸۰ ساله این خشک‌سالی و مشکلات را پیش‌بینی کرده بودند، اما این آقای وزیر و هزاران کارشناس، دکتر و مهندس پیش‌بینی امروز را نکرده‌اند.

جهاد خشکسالی
برخی مسئولین با نابودی بخش دامپروری جواب وجدان خود!! و مردم را خواهند داد. این امروز و فردا کردن باعث خسارت جبران‌ناپذیر به کشور خواهد شد که امکان سوق دادن فعالان به سمت دامداری و دامپروری در۵۰ سال آتی سخت ممکن خواهد شد. جالب است پیرزن‌های ۷۰ الی ۸۰ ساله(ننه‌جون‌ها) این خشک‌سالی و مشکلات را پیش‌بینی کرده بودند، اما این آقای وزیر و هزاران کارشناس، دکتر و مهندس پیش‌بینی امروز را نکرده‌اند.
اما مسئولین نامحترم مربوطه، از شش ماه قبل باید به‌فکر امروز می‌بودند و با تامین غذای بیش از۸۰ میلیون نفر بازی نمی‌کردند. این آقایان، مانند دامداران، مشکلات را می‌دانند که در اثر استمرار این مسیر، برای حرفه دامداری مشکل که پیش آید؛ هیچ‌کس خودکشی نخواهد کرد. ولی‌ دامداران که همگی استاد و کاربلد هستند، سرانجام به انبوه عظیم دلالان و واسطه‌ها خواهند پیوست و زندگی شهری را انتخاب خواهند نمود و راحت خواهند شد.

علوفه کم‌یاب و گران

خشکسالی امسال در ۵۰ سال گذشته بی‌نظیر است مراتع خشک شده و چیزی برای تعلیف دام‌سبک در دست نیست. گوسفندان اعم‌از داشتی، نسل‌کِشی و … راهی کشتارگاه و نسل‌کُشی شده و فریاد دامداران به‌جایی نمی‌رسد.
به‌خاطر دارم چند سال قبل در مواقع خشکسالی، دولت دام‌های لاغر را می‌خرید ودر مجتمع‌های دولتی نگهداری و پروار می‌کرد. یا در اختیار پرواربندان قرار می‌داد. حتی علوفه‌ آنان را تامین می‌کرد و به‌منظور جلوگیری از نابودی سرمایه کشور وجه آن‌ را پس از پروار از دامدار اخذ می‌نمود. لطفا قیمت یک میش و بره را از مناطق مختلف کشور استعلام کنید تا از نزول قیمت‌ها مطلع شوید.
امروز که 2 ماه از تابستان گذشته و تا بهار سال اتی۳۰۰ روز باقی است. اما هنوز معلوم نیست دولت برای این مدت چه اندیشه‌ای دارد. متاسفانه علاوه‌بر خشکسالی کلش، یونجه سیلو هم بسیارکم‌یاب و گران است به‌علت نداشتن برنامه‌ریزی تامین جو و ذرت کنجاله و سویا که هر ساله از خارج وارد می‌شد با مشکل جدی مواجه است.
همیشه تحریم بهانه است روز دیگر نبود تخصیص ارز، روز دیگر مشکلات اداری و سلیقه‌ّهای شخصی و امروز هم مشکلات حمل و نقل را بهانه می‌کنند.

وای به حال زمستان امسال

دامداری‌ها از نیمه تابستان که فصل برداشت داخلی است با مشکل جدی مواجه هستند وای به‌ حال یک ماه آینده و زمستان و فصل بهار سال آتی. دولت حداقل‌ می‌بایست با پیش‌بینی وضع هوا از یک سال قبل‌ تدارک برای وضع فعلی را می‌‌دید.
مگر می‌شود با همه کارشناس، دکتر و مهندس پیش‌بینی چند ماه آینده را نکند و متوجه نشود تامین لبنیات و گوشت مصرفی ۸۰میلیون ملت با مشکل جدی مواجه خواهد شد.
هر چند دولت جدید با کوهی از مشکلات شروع به‌کار خواهد نمود، از طرفی چون تامین‌ یونجه و کلش از خارج امکان‌پذیر نیست و از آنجا که هنوز وقت باقی است؛ ضرورت دارد در اقدامی به‌منظور تامین مقداری از کمبود علوفه دامداران، کشاورزان توسط دولت تشویق به کشت ذرت سیلویی حتی با کود شیمیایی مجانی بشوند یا نقدینگی کشاورزان را با سود کم تامین نماید.
با این روش با افزایش سطح زیرکشت و بهره‌وری بیشتر در واحد سطح، مقداری از علوفه دامداران تامین شود. در واقع کشاورزان را به جهاد با خشکسالی دعوت نماید. در غیر این صورت در پایان‌ این سال، دولت در بخش دامپروری کشور به‌خاطر عرضه مواد پروتئینی با مشکل شدید مواجه می‌شود.
دولت باید بداند که در چنین موقعیتی یا به روش پرداخت نقدی برای تامین علوفه یا وام کم‌بهره و حتی با بوسیدن دست و پای دامداران برای تامین لبنیات ملت تقاضای کمک کند و از خداوند بخواهد به آنان کمک نماید.

مهندس محمدرضا حسنی

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای