آخرین خبرها:
شناسه خبر: 7582

ارزآوری صنایع شیرینی و شکلات برای ایران

با توجه به اشتغالزایی و ارزآوری بالای صنایع شیرینی و شکلات این صنعت نیاز به توجه جدی دولت برای حل مشکلات پیش روی خود جدید دارد

ارزآوری صنایع شیرینی و شکلات برای ایران
با توجه به اشتغالزایی و ارزآوری بالای صنایع شیرینی و شکلات این صنعت نیاز به توجه جدی دولت برای حل مشکلات پیش روی خود جدید دارد، در این راستا نیز پرویز بیوک، رئیس انجمن صنایع بیسکویت، شیرینی و شکلات کشور در جمع فعالان شیرینی و شکلات تبریز گفت: صنایع شیرینی و شکلات از بهترین صنایع ایران بوده و با اصلاح بعضی نگرش ها به ویژه در دوران بعد از کرونا باید به سمت حل چالش های پیش روی این صنعت اشتغالزا و ارزآور حرکت کرد. بیوک افزود: توجه به مساله لجستیک، حمل و نقل و تامین مالی با همکاری شبکه بانکی کشور از جمله مهمترین مسائل این حوزه است.

ظرفیت‌های تولیدی بالای ملی در صنعت شیرینی و شکلات

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز نیز با تاکید بر ظرفیت‌های تولیدی بسیار بالای ملی در این صنعت به ویژه در حوزه تجارت این محصول، گفت: صنایع شیرینی و شکلات کشور با اشتغالزایی و ارزآوری بالا نیاز به توجه بیش از پیش دارد.
یونس ژائله، با بیان این‌که وابستگی صنایع شیرینی و شکلات به سایر صنایع در موضوع قیمت و کیفیت محصول نهایی بسیار تاثیرگذار است، افزود: عدم استمرار کیفیت و برخی سیاست‌های داخلی، ضمن اثرگذاری زیاد بر این بخش، شرایط رقابت در بازارهای جهانی را دشوار می‌سازد.
وی توجه به حل مساله لجستیک و حمل و نقل کالا و همچنین تامین مالی را جزو مهمترین چالش های صنایع شیرینی و شکلات اعلام کرد و اظهار داشت: حجم تجارت جهانی این محصول در دنیا حدود یک هزار و ۵۰۰ میلیارد دلار است و سهم بسیار ناچیزی از این تجارت بین المللی مربوط به کشورمان است.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز خواستار پرهیز از تصمیمات جزیره ای و بی برنامه در حوزه اقتصاد و صادرات شد و گفت: با هم افزایی و تعامل تمامی مسوولان متولی با صاحبان صنایع باید در مسیر رشد و تعالی اقتصادی کشور به ویژه در صنعت شیرینی و شکلات حرکت کرد.
ژائله، بر ضرورت تشکیل کمیته عالی در این صنعت با حضور نمایندگان وزارت صمت، بانک مرکزی و وزارت اقتصاد و دارایی تاکید کرد و ادامه داد: باید در مساله تامین مالی واحدهای تولیدی متناسب با نیاز هر واحد به صورت مشخص اعم از افزایش ظرفیت تولید، حمل و نقل، واردات و نوسازی ماشین آلات و تجهیزات و تامین مواد اولیه پیش بینی های لازم در این کمیته انجام شود.
وی با بیان اینکه شیرینی و شکلات صنعتی پویا بوده و باید از ظرفیت های موجود این صنعت در جهت توسعه کشور نهایت بهره را برد، یادآوری کرد: در زمان کنونی باید به مقوله تجارت و ارتباطات تجاری نه فقط صادرات توجه کرد و موقعیت جغرافیایی کشور و قرار گرفتن در مسیر کریدورها ( گذرگاه ها)ی شمال به جنوب و شرق به غرب، فرصتی استثنایی برای فعالان تجاری و اقتصاد کشور است و می توان با اصلاح فرایندها و تغییر نگرش ها به اهداف بزرگ توسعه ای دست یافت.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز با تاکید بر فعال تر شدن رایزنان تجاری ایران به ویژه در کشورهای همسایه و توجه بیش از پیش به دیپلماسی اقتصادی، گفت: توسعه صنایع شیرینی و شکلات اشتغال بسیاری را در پی دارد و در آینده با برنامه محوری می توان با مطرح شدن شرکت های بزرگ کشور در جهان، تولید در کشورهای هدف را نیز محقق ساخت.
ژائله، ایجاد فروشگاه‌های زنجیره ای در شبکه سراسری کشورهای هدف به منظور رقابت با سایر تولید کنندگان جهان را اقدامی مثبت در جهت توسعه تجارت دانست و به بازار گفت: با بازنگری در برخی فرایندها، تعریف سیستم و تامین زنجیره لجستیک دستیابی به اهداف تجاری تسهیل خواهد شد.
گفتنی است، در حال حاضر ۵۵ درصد از شکلات و شیرینی صادراتی کشور در استان آذربایجان‌شرقی تولید و به بیش از ۶۰ کشور جهان صادر می‌شود. آذربایجان شرقی دارای صدها واحد تولید شیرینی، شکلات، صنایع غذایی و تبدیلی است و به یکی از مهم‌ترین قطب‌های صنایع غذایی خاورمیانه تبدیل شده و بخش عمده‌ای از محصول بازارهای داخلی و خارجی را تامین می‌کند.
دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای