آخرین خبرها:
شناسه خبر: 927

شهرک گلخانه ای حصارگلی

ایجاد 10 هزار شغل در " شهرک گلخانه ای حصارگلی ورامین " در انتظار مساعدت وزارتخانه‌های نیرو و نفت پروژه شهرک گلخانه ای حصارگلی که 13 سال پیش کلید خورده بود

شهرک گلخانه ای حصارگلی

شهرک گلخانه ای حصارگلی در حصار تنگ‌نظری

ایجاد 10 هزار شغل در " شهرک گلخانه ای حصارگلی ورامین " در انتظار مساعدت وزارتخانه‌های نیرو و نفت

پروژه شهرک گلخانه ای حصارگلی که 13 سال پیش - 1385 - کلید خورده بود اما تا سال گذشته به بهره‌برداری نرسید معرف حضور همگان است.

این شهرک گلخانه‌ ای بیخ گوش تهران است و در صورت طراحی و تکمیل می‌تواند سالانه حدود یک میلیون و پانصد هزار تن یا بیشتر محصولات کشاورزی به بازار مصرف عرضه نماید.

در سال 95 مدیرکل وقت سازمان جهاد کشاورزی استان تهران، به توصیه وزیر جهاد کشاورزی طی جلسه‌ای با مدیر وقت شهرک کشاورزی پیشنهاد کرد این شهرک راه‌اندازی شود و کار آغاز شد.

با توجه به محدودیت منابع شهرک‌های کشاورزی، استانداری تهران هم به کمک آمد و تا سال 96 زیرساخت شهرک - فاز اول - به استثنای گاز تکمیل و همزمان موضوع فاز اول واگذاری - حدود 100 هکتار - آغاز شد.

پس از اولین فراخوان نزدیک به 540 نفر از ثبت‌نام‌کنندگان مراجعه کردند، اما عدم وحدت رویه در بین اعضاء تعاونی‌ که حول این محور گلخانه با 500 الی 600 عضو برای بهره‌گیری از 1370 هکتار زمین در قالب گلخانه - که متأسفانه آب نداشت - تشکیل شده بود و همگی نیز منتظر کمک دولت بودند، کار متوقف شده بود.

با این همه پس از طرح مسائل و محدودیت‌های منابع مالی، 70 الی 80 نفر از متقاضیان یا نمایندگان آن‌ها برای مشارکت ابراز تمایل کردند و وارد مرحله دریافت اراضی شدند اما در عین حال توان پرداخت حتی هزینه تمام شده را هم نداشتند و به همین دلیل سازمان جهاد کشاورزی بین مصوبات قانونی و موضوع کمک به بهره‌برداران و راه‌اندازی شهرک و ایجاد اشتغال مانده بود.

آغاز بهره‌برداری از نخستین گلخانه شهرک گلخانه ای حصارگلی

گزارش خبرنگاران حاکیست با هماهنگی استاندار و اداره کل برنامه‌ بودجه استان مصوبه 40 میلیارد ریالی با سود 10 درصدی و تخصیص 100 درصدی کارسازی شد و فراخوان مجدد با استقبال شدید متقاضیان مواجه گردید که بحمداله فاز اول ساخت گلخانه‌ ها راه‌اندازی شد.

خوشبختانه در همان ایام یک کارگاه بزرگ احداث گلخانه در منطقه حصارگلی با هدف ایجاد اشتغال برای روستاییان اطراف ایجاد شد و با تسریع در ساخت‌وساز بحمداله اخیراً اولین واحد گلخانه آن - تولید گل شاخه بریده - به بهره‌برداری رسیده و واحد دوم - تولید خیار - نیز درصدد افتتاح است و به نظر می‌رسد حدود 80 درصد فاز اول این واحدها که طی 13 سال راکد مانده بود تا قبل از سال زراعی جدید به بهره‌برداری خواهد رسید.

اما فاز اول حدود 7 درصد کل شهرک را پوشش می‌دهد و این پتانسیل و تقاضای زیاد متقاضیان احداث گلخانه نشان می‌دهد که درصورت تجهیز و راه‌اندازی گلخانه اراضی این شهرک، امکان احداث گلخانه و تولید انواع محصولات کشاورزی با فاصله بسیار کم تا میادین میوه‌وتره‌بار کلان شهر تهران، فرودگاه بین‌المللی امام خمینی - در مبحث تولیدات صادرات محور - و حتی ایستگاه راه‌آهن وجود دارد.

اما متأسفانه کمبود آب و عدم همکاری و تعامل برخی وزارتخانه‌های مرتبط موجبات افزایش بی‌کاری و راکد ماندن الباقی پروژه را فراهم کرده است.

یک محاسبه سرانگشتی نشان می‌دهد در صورت تأمین گاز و آب امکان برداشت 300هزار تا 500 هزار تن محصولات کشاورزی در هر دوره برداشت از گلخانه‌ های پروژه حصارگلی - در صورت تکمیل - قابل تصور است، اما سوال این است که چرا راهی برای تأمین آب وجود ندارد؟

10 هزار شغل

و حدود یک میلیون و پانصد هزار تن تولید سالانه محصولات کشاورزی

در انتظار رفع سد معبر یک نهاد

عدم همکاری وزارت نیرو با شهرک گلخانه ای حصارگلی

سازمان جهاد کشاورزی با توجه به اهمیت این پروژه و اشتغال آن برای تأمین آب و دریافت مجوز یکی دو حلقه چاه از وزارت نیرو تلاش بسیاری نمود اما وزارت نیرو هنوز مساعدت نکرده حتی پیگیری برای خرید مجوز چاه‌های قبلی - برای اینکه طرح ملی زمین‌گیر نشود - به جایی نرسیده است.

اینک که همه زیرساخت‌های فاز اول انجام گرفته و برنامه‌ریزی برای مقدمات اجرایی فازهای بعدی شروع شده به نظر می‌رسد دو سرفصل بسیار سرنوشت‌ساز و عمده تأمین «گاز» و «آب»، متأسفانه کشتی این شهرک را به گِل نشانده است.

نهادهای انقلابی در راستای نظرات مقام معظم رهبری گام بردارند.

به نظر کارشناسان یکی از فاکتورها و مولفه‌های اصلی در تولید محصولات گلخانه‌ ای، گاز است به‌‌ویژه اینکه منطقه حصارگلی کویری و دارای روزهای بسیار گرم و شب‌های سرد است و چنانچه گاز نباشد توجیه اقتصادی تولید محصولات گلخانه‌ ای کاهش می‌یابد، به همین جهت شبکه داخلی گاز در شهرک گلخانه‌ ای اجرایی و انجام شده و تمامی گلخانه‌ های فاز اول آماده دریافت گاز و اتصال به شبکه اصلی گاز هستند.

گزارش خبرنگاران حاکیست پس از جلسات بسیار متعدد و فرسایشی با اداره گاز، نهایتاً آن‌ها متقاعد شدند شبکه گاز را از فاصله 35 کیلومتری تا ورودی شهرک گلخانه ای حصارگلی انجام دهند.

پس از رفت و برگشت‌ها و جلسات مختلف بالاخره پیمانکار انتخاب شد. وزارت و وزیر راه‌وشهرسازی با تعامل و همکاری برای انتقال گاز از منتهی علیه مسیر آزادراه "حرم تا حرم" مساعدت و مجوز کتبی دادند. اما متأسفانه توسط یک ارگان طی سه مرحله کار پیمانکار گاز متوقف و خسارت سنگینی متوجه آن شده است.

کشاورزان چشم یاری دارند

انتظار می‌رود نهادها و مجموعه‌های بزرگ برای رونق تولید و افزایش اشتغال پیش‌قدم شوند اما با وجود مجوز کتبی و رسمی از مراکز و نهاد قانونی - از جمله مجوز از معاون وزیر راه‌وشهرسازی و مجوز از قرارگاه خاتم به‌صورت کتبی اخذ شده است - متأسفانه حتی حفاری‌های شرکت پیمانکاری را پر کرده‌اند - ضرر ملی - و کسی نیز پاسخگو نیست.

توجه داشته باشیم این شهرک می‌تواند در صورت تکمیل کل فازهای آن در سطح 1370 هکتار، بیش از ۰۰۰ /۱۰ نفر شغل مستقیم و غیرمستقیم ایجاد کند و بار بخشی از تولید محصولات کشاورزی و امنیت غذایی را به دوش بکشد.

از پرچمداران و داعیه‌داران حمایت از مستضعفین و تولید و اشتغال انتظار می‌رود به سخنان رهبر معظم انقلاب و شعار ملی سال رونق تولید توجه بیشتری داشته باشند.

حتی اگر منابع طبیعی در برخورد با واحد اقتصادی زیرمجموعه نهادی اختلاف نظر یا مطالباتی داشته باشد صحیح نیست که براساس قدرت قاهره با قانون نانوشته کار تولید و اشتغال تعطیل شود یا گروکشی صورت گیرد. آیا به صرف عدم رضایت یک نهاد می‌شود بخشی از کار کشور تعطیل گردد؟

امیدکه تماس و پیگیری‌های وزیر جهاد کشاورزی و اعضاء کمیسیون کشاورزی مجلس با نهادهای قدرتمند که چنین طرح عظیم و ملی را به‌ نوعی متوقف کرده‌اند و همزمان گوشزد کردن تبعات آن برای مردم منطقه و کاهش 10 هزار شغل پایدار در رسانه‌ها بتواند دوستان را وادار به رفع سد معبر نماید.

باشد که به زودی شاهد راه‌اندازی طرح شبکه گاز و رساندن آن به شهرک گلخانه ای حصارگلی باشیم.

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای