آخرین خبرها:
شناسه خبر: 1522

اگر نه واردات کارگر فنی گلخانه

کارگر فنی گلخانه

اگر نه واردات کارگر فنی گلخانه

500 هزار نیروی ماهر و فنی مورد نیاز گلخانه ها را از کجا بیاوریم.

در حال حاضر حدود ده هزار کارگر افغانی (آمار دقیقی موجود نیست و به صورت غیر قانونی مدیریت می شوند) در کنار مهندسین و مدیران فنی گلخانه ها، همراه با کارگران ایرانی به امر خدمات گلخانه ای در کسوت کارگر فنی مشغول تولید در 14 هزار هکتار گلخانه سراسر کشور هستند. اما براساس برنامه 10 ساله طرح توسعه گلخانه های کشور به منظور ایجاد بیش از 48 هزار هکتار گلخانه در سطح کشور از ابتدای سال 1395 تا پایان سال 1404 و دسترسی به سطح زیر کشت 58 هزار هکتاری گلخانه در افق مذکور، پیش بینی می شود نیاز به 500 هزار نیروی ماهر گلخانه ای (هر هکتار گلخانه بطور متوسط بسته به نوع محصول ۱۰ نفر نیروی کار را بصورت مستقیم به کار می گیرد) وجود دارد.
با توجه به ضرورت و حساسیت موضوع و بر اساس سیاست ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی، سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی، سازمان فنی و حرفه ای و موسسه آموزش و ترویج کشاورزی طی یک تفاهم نامه همکاری سه جانبه عهده دار آموزش و تربیت این تعداد نیروی کار مورد نیاز شده اند.

اما سوال این است که این نیروی کار و فراگیران را باید از کجا جمع‌آوری کرد؟

- سرمایه‌گذاری روی کارگران افغانی با توجه به ارزش پول افغانی و شرایط نامطلوب اقتصاد ایران موجب مهاجرت معکوس کارگران آموزش دیده به کشورشان می شود.
- کارگران ایرانی با فرهنگ کار سخت و مستمر خو نگرفته اند و اصولاً کار کشاورزی را دون شأن خود می دانند.
- دانش آموزان دبیرستان ها و هنرستان های کشاورزی چنین خروجی جمعیتی ندارند که حتی یک دهم این نیاز را پوشش دهند.
شاید بهترین راه به تقلید از سپاه ترویج زمان شاه، "سرباز گلخانه" باشد و مشمولان وظیفه جذب و آموزش های لازم را ببینند و در ازاء 2 سال سربازی پس از یک دوره کوتاه آموزش اولیه سربازی و دوره کوتاه آموزش خدمات فنی گلخانه (جمعاً 6 ماه) مابقی سنوات خدمت را در گلخانه ها و در کنار کارگران فنی و مهندسان کشاورزی کار کنند و حقوق مکفی بگیرند. یا علاوه بر آن، درصد کمی در سود گلخانه (مثلاً یک درصد برای کلیه پرسنل یک گلخانه) شریک شوند.

نویسنده: محمد مهدی گلباف بنادکی

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای