آخرین خبرها:
شناسه خبر: 9505

افزایش قیمت نهاده ها در پی حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی

مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران دلایل کاهش تولید گندم را در سال جاری تشریح کرد و گفت: حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی موجب افزایش قیمت نهاده تولید شد.

افزایش قیمت نهاده ها در پی حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی
مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران دلایل کاهش تولید گندم را در سال جاری تشریح کرد و گفت: حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی موجب افزایش قیمت نهاده تولید شد.
به گزارش مزرعه سبز به نقل از مهر، علیقلی ایمانی با اشاره به اینکه در سالجاری مجموعاً حدود ۵ میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری شد، گفت: کاهش تولید در سالجاری دو دلیل عمده داشت، نخست اینکه در ابتدای سال زراعی گذشته دولت اقدام به حذف ارز ۴٢٠٠ تومانی و جایگزینی ارز نیمایی برای واردات نهادههای تولید کرد که همین مسأله منجر به افزایش شدید قیمت نهادههای تولید شد.
وی اضافه کرد: به دنبال این اتفاق شاهد افزایش شدید و ناگهانی در قیمت نهادههای تولید بودیم و نرخ کود، بذر و سم ۵ تا ۶ برابر شد. همچنین قیمت ماشین آلات به گونهای افزایش یافت که امکان تهیه آن از عهده کشاورزان خارج شد.
این فعال بخش خصوصی ادامه داد: علاوه بر این خشکسالی نیز رخ داد و منجر به این شد شرایط تولید مناسب نباشد. ایمانی با بیان اینکه در کشور ۴ میلیون هکتار اراضی دیم و ٢ میلیون هکتار اراضی آبی گندم وجود دارد، افزود: اگر شرایط تولید مساعد بود و قیمت نهادهها منطقی؛ فقط در همین ۲ میلیون هکتار اراضی آبی باید حدود ١٠ میلیون تن تولید میکردیم.
این فعال بخش خصوصی گفت: برای سال زراعی جدید ١۴٠٠-١۴٠١ روند کشت تاکنون مطلوب بوده و امیدوار هستیم اتفاقات خوبی رخ دهد.
ایمانی اضافه کرد: در اکثر مناطق کشور وضعیت بارندگیهای پاییزه بسیار خوب بوده و امیدوار هستیم که این روند همچنان ادامه داشته باشد تا در مرحله داشت محصول نیز دچار مشکل نشویم.
وی گفت: تاکنون ٨٠ درصد اراضی دیم و ۶٠ درصد اراضی آبی گندم زیر کشت رفته و تا کشت تا دی ماه ادامه دارد بر این اساس انتظار داریم سطح زیر کشت به بیش از ۶ میلیون هکتار برسد.
ایمانی با اشاره به اینکه قیمت خرید تضمینی گندم نیز برای سال زراعی جاری ٧۵٠٠ تومان تعیین شده که نسبتاً مورد تأیید کشاورزان است، افزود: در صورتی که بارندگیها ادامه پیدا کند و قیمت نهادههای تولید متعادل شود تا کشاورزان قادر به تأمین آنها شوند برای سال آینده میتوانیم نیاز کشور را در داخل تأمین کنیم.
انتهای پیام/
دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای