آخرین خبرها:
شناسه خبر: 10035

«کشتیار»، یاریگر کشاورزان

ویژه ششمین نمایشگاه بین‌المللی کشاورزی، سامانه‌های نوین آبیاری، ماشین‌آلات، نهاده‌ها، کشت‌های گلخانه ای

«کشتیار»، یاریگر کشاورزان
«ویژه ششمین نمایشگاه بین‌المللی کشاورزی، سامانه‌های نوین آبیاری، ماشین‌آلات، نهاده‌ها، کشت‌های گلخانه‎ای- گزارش دوم»
ششمین نمایشگاه بین‌المللی کشاورزی، سامانه‌های نوین آبیاری، ماشین‌آلات، نهاده‌ها و کشت‌های گلخانه ای، 14 الی 17 آذرماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شد که سوای برخی ناهماهنگی‌ها در برگزاری این نمایشگاه، استقبال مناسبی از آن صورت گرفت و شرکت‌های فعال در عرصه کشاورزی و مرتبط با نمایشگاه، توانمندی‌های خود را به نمایش گذاشتند. ما نیز با برخی از این شرکت‌ها گفت‌وگوهایی انجام داده‎ایم که به صورت سریالی تقدیم می‌شود:
برخی شرکت‌های استارتاپی فعال در حوزه هوش مصنوعی و کشاورزی هوشمند نیز در نمایشگاه حضور داشتند. به غرفه شرکت «کشتیار» هم سری زدیم تا با کار آنها بیشتر آشنا شویم.
به گزارش مزرعه سبز بشری عبداللهی، دانشجوی دکترای فیزیولوژی گیاهی، از مدیران و کارشناسان شرکت «کشتیار» می‌گوید: فعالیت این شرکت در زمینه پایش ماهواره‌ای زمین‌های کشاورزی است و از طریق برخی ماهواره‌‌ها که اطلاعات مختص کشاورزی را مخابره می‌کنند، از زمین‌های کشاورزی و مزارع تصویربرداری می‌شود و با پردازش اطلاعات این تصاویر، مواردی مانند تراکم، شاخص سطح برگ، رطوبت مزرعه، شاخص‌های پوشش گیاهی و… را به دست آورده و با استفاده از اطلاعات به‎دست آمده، نقاط غیریکنواختی مزرعه، بیماری‌های مزرعه، آفت‌ها، تنش‌ها، چگونگی تغذیه و موارد دیگر را در مزرعه شناسایی می‌کنیم و بر اساس آن توصیه‌های لازم را به بهره‌بردار ارائه می‌دهیم.

شناسایی دقیق مشکل

عبداللهی توضیح داد: ما علت دقیق مشکل پیش آمده در مزرعه را شناسایی و به بهره‌بردار گزارش می‌دهیم. مثلا اگر طبق بررسی‌ها مشخص شود که علت در تغذیه ناکافی بوده به او اعلام می‌کنیم؛ حتی نوع کمبود و آن قسمت بخصوص مزرعه که دچار مشکل شده را به او اعلام می‌کنیم تا مجبور نباشد این کود را به همه مزرعه بدهد و به این شکل در هزینه‌های او هم صرفه‌جویی می‌شود.
وی افزود:‌ علاوه بر دریافت اطلاعات ماهواره‌ای، با ایستگاه‌های هواشناسی هر منطقه هم امکان همکاری وجود دارد و برخی اطلاعات را از آنها اخذ می‌کنیم تا با دسترسی به دیتاهای گسترده‎تر بتوانیم موضوع را دقیق‌تر بررسی کنیم. با توجه به اطلاعاتی که از ماهواره و ایستگاه‌های هواشناسی دریافت می‎کنیم، حتی مخاطرات احتمالی را با توجه به شرایط و وضعیت موجود به کشاورزان یادآوری می‌کنیم؛ مثلا اعلام می‌کنیم که در شرایط فعلی امکان طغیان چه آفتی زیادتر است و بهره‌بردار می‌تواند اقدامات لازم را به موقع انجام دهد یا در مورد بسیاری از مسائل دیگر مانند احتمال سیل، تگرگ و … به بهره‌برداران اطلاع داده می‌شود.

استفاده برای همه کشاورزان با کمترین هزینه

عبداللهی در ادامه می‌گوید: امکان استفاده از خدمات «کشتیار» برای کشاورزان خرده‌پا و زمین‌های کوچک نیز وجود دارد و هزینه‌های آن هم پائین است؛ به طوری که در حال حاضر یک کشاورز یا باغدار به ازای هر هکتار زمین با پرداخت هزینه 25 هزار تومان می‌تواند از خدمات کشتیار بهره‌مند شود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا ارائه چنین خدماتی برای خود شرکت کشتیار به صرفه است یا نه؟! گفت: فعلا این کار صرفه چندانی ندارد اما اگر با حمایت‌های بخش دولتی و معرفی ما به بهره‌برداران، میزان استفاده کشاورزان از خدمات ما افزایش یابد، از نظر اقتصادی برای ما توجیه‌پذیر خواهد شد. برای این کار به همکاری بخش دولتی نیاز داریم؛ چون بسیاری از کشاورزان با ارگان‌های دولتی ارتباط دارند و از این طریق می‌توان به ترویج این نوع خدمات کمک کرد.

همکاری طیف متنوعی از تخصص‌ها

وی توضیح داد در تیم کشتیار طیف گسترده‌ای از کارشناسان مختلف مانند: فیزیولوژی گیاهی، کارشناسان گیاه‌پزشکی و تغذیه گیاهی، کارشناسان علف هرز، متخصصان هوش مصنوعی، مهندسی سنجش از راه دور، مهندسان هوافضا، کارشناسان دیجیتال مارکتینگ و IT به علاوه یک تیم مدل‌سازی و الگوریتم‌سازی برای پردازش اطلاعات و غیره با هم همکاری دارند.

حسین کاظمی، کارشناس ارشد کشاورزی

انتهای پیام/

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای