آخرین خبرها:
شناسه خبر: 17926

فعالیت تولیدکنندگان ماشین‌آلات کشاورزی با 50درصد ظرفیت

دبیر انجمن تولیدکنندگان ماشین‌آلات کشاورزی (اتماک) گفت: در حال تولیدکنندگان ماشین‌آلات با افزایش حدود 30درصدی مواد اولیه از جمله مقطعات فولادی مواجه هستند

فعالیت تولیدکنندگان ماشین‌آلات کشاورزی با 50درصد ظرفیت
دبیر انجمن تولیدکنندگان ماشین‌آلات کشاورزی (اتماک) گفت: در حال تولیدکنندگان ماشین‌آلات با افزایش حدود 30درصدی مواد اولیه از جمله مقطعات فولادی مواجه هستند و فعالان این صنعت با 50درصد ظرفیت خود کار می‌کنند.
علی عباس‌زاده در گفت‌وگو با اخبار سبز کشاورزی اظهار داشت: در گذشته از مرکز توسعه مکانیزاسیون خواسته‌ای قانونی مبنی بر ثبت قیمت ماشین‌آلات کشاورزی به صورت خوداظهاری داشتیم، اما با آن مخالفت می‌شد که در ادامه با پیگیری انجمن اتماک، مرجع قیمت‌گذاری سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان و سامانه 124 شد و از سال گذشته تاکنون بیش از 90درصد شرکت‌ها محصولاتی را که نیاز داشتند از تسهیلات بانکی استفاده کنند، در این سامانه ثبت کردند.
عباس‌زاده افزود: البته این مهم به همین راحتی محقق نشد و پس از ثبت قیمت‌ها در سامانه 124 مشکلاتی پیش آمد و با شکایت مرکز توسعه مکانیزاسیون مواجه شدیم مبنی بر فاقد استاندارد بودن برخی دستگاه‌ها، افزایش 600 تا هزار درصدی قیمت‌ها و…، اما اکنون شرکت‌ها در شرایطی متعادل دستگاه‌های خود را در سامانه 124 ثبت می‌کنند و بانک کشاورزی نیز ملزم شده که از این سامانه استفاده کند.
وی ادامه داد: البته بانک کشاورزی در دستورالعملی برای تمام شعب اعلام کرده که اگر دستگاهی در سامانه 124 ثبت نشده، می‌تواند دستگاه خود را در سایت مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی ثبت کند که این دستورالعمل نقض قانون است که ما تقاضا کردیم بانک کشاورزی طبق مر قانون عمل کند.
دبیر انجمن تولیدکنندگان ماشین‌آلات کشاورزی (اتماک) اظهار داشت: واحدهای تولید و تأمین‌کننده ماشین‌آلات کشاورزی مجوزهای خود را از وزارت صمت می‌گیرند و این وزارتخانه متولی بخش صنعت است و وزارت جهاد هم کاری نمی‌تواند برای این بخش کند. مشتری ما کشاورزان هستند و حمایت‌های تسهیلاتی را بانک کشاورزی انجام می‌دهد.
عباس‌زاده در پاسخ به این‌که آیا فروش اجباری دنباله‌بندها ادامه دارد یا خیر، گفت: فروش اجباری دنباله‌بندها ادامه دارد که با آن مخالفم. البته با توجه به این‌که این دستگاه‌ها با تراکتور به صورت تسهیلاتی فروخته می‌شد و طی چند وقت اخیر فروش تسهیلاتی تراکتور کاهش یافته، فروش اجباری دنباله‌بندها نیز کم‌تر شده است.
وی در پایان گفت: یکی از اتفاقات خوبی که به‌تازگی افتاده، راه‌اندازی دفتر صنایع ماشین‌آلات و تجهیزات کشاورزی، ساختمانی و معدنی در وزارت صمت است که به عنوان متولی این صنعت می‌تواند خواسته‌ها و نیاز واحدهای تولیدی این حوزه را دنبال کند.

مهدی احمدی لفورکی ـ خبرنگار

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای