آخرین خبرها:
شناسه خبر: 5193

حال داغان کشاورزی را دریابید

از آنجا که دو، سه ماهی تا حضور رسمی شما در هیات دولت و سکانداری وزیر کشاورزی منتصب شما باقی است و به عنوان فردی که سالهاست در بخش کشاورزی به تهیه مصاحبه و خبر وگزارش های استانی می پردازم

حال داغان کشاورزی را دریابید

جناب آقای رئیسی رئیس جمهور

از آنجا که دو، سه ماهی تا حضور رسمی شما در هیات دولت و سکانداری وزیر کشاورزی منتصب شما باقی است و به عنوان فردی که سالهاست در بخش کشاورزی به تهیه مصاحبه و خبر وگزارش های استانی می پردازم و ازنزدیک با مشکلات کشاورزان ودامداران و تولیدکنندگان آشنا هستم نظرتان به بخشی از مشکلات این بخش معطوف می سازم .
آقای رئیسی جامعه کشاورزی، متشکل از20 میلیون نفر(به همراه اعضای خانواده هایشان )، یکی از بزرگترین بخش های تولیدی کشوراست و کشاورزان به عنوان زحمتکش ترین اقشار جامعه ، حق بزرگی بر گردن مردم دارند تا آنجا که امکان توسعه وخودکفایی کشور بدون تلاش این عزیزان امکان پذیر نیست .
متاسفانه کشاورزان به عنوان سختکوش ترین افراد و در عین حال ضعیف ترین قشر جامعه، با مشکلات عدیده ای روبرو هستند که کمتر به آنها توجه می شود.
یک کشاورز از مرحله کاشت و داشت و برداشت ، علاوه بر کمبود منابع مالی و نداشتن الگوی کشت مناسب و نبود خرید تضمینی، با مشکلات بیشماری در ارتباط با تهیه کود وسم و آبیاری و حمل و نقل وخصوصا ، انگلی به نام دلال مواجه است که حاصل زحمات یک ساله او را یک روزه وبه راحتی می بلعد.
تامین نهاده و خوراک دامی با قیمت های تصاعدی ، به معضلی تبدیل شده است که طی چند سال اخیر، بسیاری از دامداران را به ورطه نابودی کشانده است؛ کاهش و گرانی نهاده های دامی ضمن روانه ساختن دام های شیری به کشتارگاه ، باعث افزایش قیمت روزافزون فرآورده های لبنی و در نهایت ، حذف آن از سبد غذایی مردم شده است ، درحالیکه استان های مختلف کشور، استعداد و قابلیت خوبی در زمینه تولید علوفه و نهاده های دامی دارد اما مدیریت صحیحی در این زمینه وجود ندارد تا به حل مشکل بپردازد.

خوزستان ،استانی با قابلیت های فراوان

آقای رئیسی در سال 92، که به منظور انعکاس توانمندی های خوزستان، به این استان سفر کردم با کارآفرینان و تولید کنندگانی به مصاحبه و گفتگو پرداختم که همگی با حمایت های بانک کشاورزی استان خوزستان، تحت مدیریت مهندس سید حجت ا… اژدر، مدیر توانمند ومردمی این استان ، به افتتاح یا توسعه ی واحدهای تولیدی خود پرداخته بودند و با تمام توان، مشغول فعالیت و تولید بودند؛ شرکت هایی که علاوه بر تامین نیاز بازار داخلی، درعرصه صادرات نیز، به ارزآوری خوبی رسیده بودند و با وجود موانع و تحریم و دشواری ها، با عشق وپشتکار ، سنگر تولید را حفظ کرده و برای خودکفایی کشور می کوشیدند.
حاصل این سفر دوهفته ای، چاپ ویژه نامه ای وزین و پر محتوا بود که نقاط قوت و استعدادهای این خطه حماسه خیزرا منعکس ساخت و بازتاب بسیاری داشت .
از جمله این تولید کنندگان، نام فرد کارآفرینی بود که ضمن کاشت علوفه دامی در سطح وسیع ، موفق شده بود برای نخستین باردر کشور به تولید سیلاژ بسته بندی و به تامین علوفه دام های سبک و سنگین بپردازد، وی معتقد بود استان خوزستان، با قابلیت و استعداد خوبی که در زمینه کشاورزی دارد می تواند علاوه بر نیاز داخلی ، نیاز پنج کشور همسایه را نیز در زمینه علوفه دامی تامین نماید.
این کارآفرین توانا با 40سال تجربه و داشتن ایده های نو واشتغال زایی برای صدها نفر بطور مستقیم وغیرمستقیم و فعالیت چشمگیر در سایر بخش ها ازجمله ؛ دانه های روغنی ، بوجاری و سیلو وحمل ونقل وهمچنین ، صادرات آرد - که با ارزآوری خوبی برای کشور همراه بود - متاسفانه به دلیل مشکلات فراوان ناشی ازکمبود نقدینگی وعدم حمایت، ورشکسته و ازچرخه اقتصادی خارج شد؛ فردی که اگر حمایت می شد می توانست بخش کشاورزی را ازتجارب و افکار پویای خود بهره مند سازد .
امثال این کارآفرین که به دلیل مشکلات اقتصادی از گردونه تولید خارج شدند، کم نیستند ولی تا زمانی که عزمی برای شناسایی و پشتیبانی جدی از این افراد مجرب و توانمند وجود نداشته باشد ، امیدی هم به بهبود اوضاع کشور نیست و خارج شدن هریک از این سرمایه های ملی، ضربه مهلکی است بر پیکره اقتصاد کشور!
آقای رئیسی ، سال 92، ضمن اشاره به توانمندی های استان خوزستان به نقاط ضعف نیز اشاره کردم و با نوشتن مطلبی خطاب به آقای روحانی در انتهای ویژه نامه از ایشان درخواست کردم که برای مشاهده ی شرایط سخت و دشوار این استان و محرومیت های مردم غیور و خونگرم این خطه حماسی ( که انصافا نقش بزرگی در جنگ تحمیلی و ایستادگی در برابر دشمن بعثی داشتند ) به این منطقه سفر کرده و چاره ای برای این همه محرومیت و مشکلات بیندیشند .

آن گاه که آقای روحانی سفر به خوزستان را به عنوان نخستین سفر استانی ، انتخاب کردند ،امید داشتم که گوشه ای از مشکلات این استان مورد توجه قرار گرفته و با تخصیص منابع مالی بیشتر ، ضمن محرومیت زدایی،کمبود نقدینگی این استان برای حمایت از تولید کنندگان برطرف شود.
اما افسوس که با گذشت ماه ها و سال ها هیچ اتفاقی نیفتاد و آش همان آش بود وکاسه همان کاسه !
استان های دیگر هم مانند خوزستان ، اصفهان ، زنجان، ایلام ، فارس ، کرمانشاه و … در انتظار تحقق وعده هایی بودند که هرگز عملی نشد .
4 سال اول گذشت و در دوره ی بعد، باز هم مردم به وعده های آقای روحانی اعتماد کردند.
اما این دوره هم حاصلی جز ناامیدی مردم دربرنداشت .
آن زمان طی مصاحبه ای با مدیران کشت و صنعت های میان آب و شهید رجایی" و" شهید بهشتی " دریافتم که عملکرد خوب و درخشان این سه مجموعه کشت وصنعت ، مرهون مدیریت خوب وشایسته ی آقایان ؛ مهندس پنبه زن و مهندس مخبر و مهندس برزگری است که ، با توان وتخصص کارآمد خود، توانسته اند عملکرد درخشانی از خود بجا بگذارند .
اما بعد ازآن دیدیم که واگذاری نسنجیده وغیر کارشناسی "کشت وصنعت هفت تپه " به بخش خصوصی چه مشکلاتی را برای کارگران این کشت و صنعت بوجود آورد !

مشت ، نمونه خروار است

ازین نمونه ها بسیاراست که امکان اشاره به همه ی آنها در این مجال، مقدور نیست .
تمام این مسائل و مشکلات باعث ایجاد موج بی اعتمادی و دلسردی شد که نتیجه آن، با کاهش مشارکت مردم در انتخابات اخیرهمراه گردید.
آقای رئیسی ،اعتماد مردمی، بزرگ ترین ومهم ترین پشتوانه ی هر دولتی است و شما بیش از هر چیز با تلاش صادقانه و شفاف ، باید به فکر ترمیم این دیوار ترک خورده باشید.

گرچه کار سخت است و راه دشوار

ولی کار دشواری نخواهد بود چنانچه از توان مدیریتی افراد خبره ودلسوز که سالهاست در این عرصه تلاش کرده اند بدرستی استفاده شود.
انتخاب وزیری لایق ودلسوز در بخش کشاورزی که قابلیت و و توانایی هایش در عرصه کشاورزی به اثبات رسیده باشد.
مشاوره و نظر خواهی از مدیران نمونه بانک کشاورزی واستفاده ازنظرات و تجارب افراد خوش فکرو خلاق برای برنامه ریزی های بهتردر بخش کشاورزی
نشریات کشاورزی نیز، بازوی فرهنگی بسیار خوبی در این راستا هستند و اهالی رسانه های کشاورزی، آگاه ترین افراد به نقاط قوت و ضعف کشاورزی که حلقه اتصال کشاورز و وزارتخانه محسوب می شوند .
قطعا با تلفیق علم و آگاهی و برداشتن قدم های جدی اجرایی می توان قطار کشاورزی را بدرستی ریل گذاری نموده و با حمایت و تقویت کشاورزان بر سرعت این قطار افزود.
به امید ایرانی آباد و خودکفا

فریبا نبوی طهرانی فر
گزارشگر حوزه کشاورزی

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای