آخرین خبرها:
شناسه خبر: 4727

فقط رای کشاورزان مهم است

با پایان یافتن آخرین مهلت ثبت نام کاندیداهای ریاست جمهوری، معلوم شد صدها نفر خود را شایسته مدیریت اجرایی کشور می‌دانند.

فقط رای کشاورزان مهم است
با پایان یافتن آخرین مهلت ثبت نام کاندیداهای ریاست جمهوری، معلوم شد صدها نفر خود را شایسته مدیریت اجرایی کشور می‌دانند.
گذشته از این‌که شورای نگهبان با این جمعیت انبوه 600 نفره نامزدها(دو برابر مجلس) چه می‌کند، در این احراز صلاحیت‌های غیرمدیریتی جایگاه رفیع فرد اول اجرایی کشور دستخوش افت و خیزهای فراوان می‌شود و از جدیت و وزارت کار، کم می‌کند.
با این همه آنچه برای بیش از 4 میلیون بهره‌بردار کشاورزی و تولید سالانه 120 میلیون تن محصولات کشاورزی و امنیت غذایی کشور مهم است این‌که در بین کاندیداهای پهن پیکر و جدی که احتمال تایید صلاحیت آنها(به هر دلیل) زیاد است، حتی یک نفر طرح و نظر کارشناسی و جدی در رابطه با دلایل ضعف و تضعیف کشاورزی و راه‌کارهایی برای ارتقاء جایگاه آن(حداقل تا امروز) ارائه نکرده است.
کشاورزان و بهره‌بردارانی که دائم در روزمرگی و قرض و قوله برای خرید نهاده و استرس عدم فروش به موقع و مناسب محصول به سر می‌برند و همواره در انتظار فرج هستند.
حتی ابراهیم رئیسی که به ظن قوی گامی چند از لاریجانی جلوتر است و از او به عنوان رئیس جمهور آینده نام برده می‌شود نیز در بیانیه رسمی اعلام حضور خود که انشایی مطول در سه صفحه و 60 سطر و حدود ارائه داده بود، یادی از کشاورزی و رنج کشاورزان اعلام نکرد.

رئیسی و آزادی قلم

رئیسی در این بیانیه ضمن شکایت و نارضایتی از عملکرد دولت قبلی از آزادی قلم!! از اشتغال پایدار، رفع فشارهای اقتصادی، بازگرداندن امید و نشاط، بالندگی فکری، علمی، فرهنگی واخلاقی، شفافیت عملکرد و قراردادها و … نام برد اما دریغ از نیم نگاهی به این لشکر عظیم نان آور که بنا به فریضه دینی که به آنها گفته‌ شده با دست‌های خالی و بدهی حاصل از بفروش نرسیدن محصولات تولیدی و… به پای صندوق‌های رای می‌روند.

لاریجانی و نفی روضه‌خانی سیاسی
دکتر لاریجانی نامزد نزدیک به هدف که گمانه‌زنی‌ها به ویژه مناصب کلیدی وی از جمله مدیریت راهبردی قرارداد 25 ساله ایران با چین را هموار ساز حضور روی در کاخ ریاست جمهوری قلمداد می‌کند نیز در بیانیه‌ای مطول و طرد اقدامات نمایشی پوپولیستی و سوپرمن بازی و البته داغ و درفش بازی!! می‌گوید عده‌ای که اداره کشور را از مسیر حکمت و عقل خارج کرده‌اند و شعارهای افراطی می‌دهند و روضه‌خوانی سیاسی می‌کنند مسببان وضعیت امروز کشور هستند.
وی به توسعه اقتصادی و عدالت در توسعه اقتصادی اهمیت می‌دهد اما نهایتا به یک نیم جمله«مسایل پیچیده کشاورزان» بسنده می‌کند بدون این‌که وزیر یا وزیران احتمالی کشاورزی وی، طرحی حتی چند سطری در این بیانیه چند ده سطری اعلام کنند.

جهانگیری و بغض قبل از رای

اسحاق جهانگیری که در بین کاندیداها بیشترین اشراف را به امور اجرایی و اقتصاد و کشاورزی دارد، در بیانیه خود واقع‌گرایانه‌تر به طرح مشکلات کشور، فقر و نابرابری فزانیده، عدم امکان بهره‌گیری از خدمات نخبگان و کناره‌گزینی آنان پرداخت. او در بیانیه از کولبرها و کارگران بی‌کار و احیاء برجام و رفع تحریم‌ها، خشکسالی و بحران آب نام برده اما انگار کلمه کشاورز و راه‌کاری برای حدود یک سوم جمعیت ایران بر زبانش جاری نشده گرچه خانواده لاریجانی اراضی چند صد هکتاری کشاورزی، زراعی، دامی و…. در اختیار گرفته‌اند.

خلیلیان کاخ فروش

صادق خلیلیان، کاندیدای سنواتی ریاست جمهوری و حراج‌کننده کاخ وزارت کشاورزی(وزیر جهادکشاورزی دولت نهم در بخش کشاورزی و صنعت) که با رشادت تمام این بار هم نامزدی خود را اعلام و بر وضعیت موجود تاخته است شاید جامع‌ترین نظر را در بین کاندیداها در رابطه با کشاورزی ابراز نمود. و کلمه «حمایت از تولیدات ملی در بخش کشاورزی و صنعت» را بیان کرده اما سوابق مدیریتی‌اش در وزارتخانه را باید همکارانش قضاوت کنند!
جالب این‌که کاندیداها در یک موضع‌گیری مشترک، نارضایتی خود را از وضع موجود اعلام کردند که هر یک به نحوی در آن دخیل بوده‌اند.

ابوالقاسم گلباف

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای