آخرین خبرها:
شناسه خبر: 3622

هشتمین قاره

اقیانوس ها نابود شده اند و همینطور تعداد زیادی از گونه ها  نیزمنقرض شده اند، آلودگی بسیار زیادی وجود دارد در قسمت هایی كه هرگز انسانی را ندیده اند،

هشتمین قاره

این "قاره" شناور خود پایدار است و اقیانوس را تمیز می کند

طراح ارشد معماران زاها حدید(Zaha Hadid) در لندن، لنکا پتراکووا، چند سال پیش پس از مطالعه آلودگی اقیانوس، ایده پایان نامه کارشناسی ارشد دانشجویی خود را در دانشگاه هنرهای کاربردی در Studio Hani Rashid توسعه داد.
خانم لنکا پتراکووا می گوید: "متوجه شدم كه اقیانوس ها تا چه اندازه نابود شده اند و همینطور تعداد زیادی از گونه ها نیزمنقرض شده اند، آلودگی بسیار زیادی وجود دارد و حتی در قسمت هایی كه هرگز انسانی را ندیده اند، تأثیرات فعالیت های ما احساس می شود."
طبق اطلاعات اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت (IUCN)، حداقل 8 میلیون تن پلاستیک سالانه از دریا سر در می آورد. و بخش اعظمی از این پلاستیکها به غذا و بدن ما بر می گردد.
علاوه بر این، سالانه 100000 پستاندار و لاک پشت دریایی و 1 میلیون پرنده دریایی در اثر آلودگی پلاستیک از بین می روند.
پتراکووا ایده های خود را چند ماه پیش دوباره اصلاح کرد و چشم انداز نهایی جایزه گرندپری 2020 را برای معماری و نوآوری دریا، در مسابقه ای که بنیاد ژاک روگری راه اندازی کرده بود، به خود اختصاص داد.
این طراح هنگام ارائه پروژه خود گفت که آن را از زندگی دریایی الهام گرفته است. او می گوید این ایستگاه شناور( هشتمین قاره) را به عنوان "ارگانیسم زنده ای كه كاملا خود پایدار است" درست كرده است.
وی می گوید: "من به دنبال گونه های دریایی، حیوانات و همچنین گیاهان بودم. و من در حال مطالعه چگونگی تعامل واقعی آنها با محیط های آب، چگونگی استفاده آنها از انرژی بودم؛ برای مثال اینکه چگونه آنها با مواد مغذی کار می کنند."
ایده (هشتمین قاره) او نه تنها طراحی مفهومی است که اقیانوس را تمیز می کند بلکه مفهومی است که سلامت آن را نیز بازیابی می کند.
این ایستگاه پلاستیک را از دریا خارج می کند و امکانات تحقیقاتی و آموزشی و همچنین یک مرکز بازیافت پلاستیک اقیانوس را در خود جای داده است.
این ایستگاه خودش انرژی مورد نیاز خود را تولید می کند و مجهز به گلخانه ها و مراکز نمک زدایی است.
نویسنده: دولورس کاتانیچ
دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای