آخرین خبرها:
شناسه خبر: 8358

مصرف کل ارز واردات محصولات کشاورزی در نیمه اول سال

واردات کالاهای کشاورزی در ۶ ماهه اول سال کل ارز سال را دربر گرفته، چون قیمت‌های جهانی نهاده‌ها افزایش شدیدی داشته است.

مصرف کل ارز واردات محصولات کشاورزی در نیمه اول سال
واردات کالاهای کشاورزی در ۶ ماهه اول سال کل ارز سال را دربر گرفته، چون قیمت‌های جهانی نهاده‌ها افزایش شدیدی داشته است. ابراهیم زارع، مدیرکل دفتر بازرگانی داخلی وزارت جهاد کشاورزی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چرا با وجود تخصیص ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی، بیشترین تورم در حوزه مواد خوراکی است گفت: درباره کالاهای ضروری زمانی که درآمد نسبی مردم کم می‌شود کاهش تقاضا بر کالاهای کم مصرف بیشتر می‌شود، ولی تقاضا در کالاهای پر مصرف کمتر نخواهد شد.
وی درباره موضوع افزایش هزینه‌های تولید هم گفت: در بخش کشاورزی دو موضوع افزایش قیمت هزینه‌های تولید و کاهش عرضه ناشی از عوامل اقلیمی وجود دارد. سه مسیر برای تنظیم بازار داریم که مسیر اصلی این است که عرضه و تقاضا متعادل باشد.

قیمت‌ جهانی نهاده‌ها افزایش زیادی داشته است

زارع خاطرنشان کرد: واردات کالاهای کشاورزی در ۶ ماهه اول سال کل ارز سال را دربر گرفته است؛ قیمت‌های جهانی نهاده‌ها افزایش زیادی داشته است البته میزان واردات نهاده‌های دامی هم افزایش پیدا کرده است. قیمت اعلام شده در موضوع تخم مرغ تقریباً متناسب با رشد هزینه‌های تولید است.
مدیرکل دفتر بازرگانی داخلی وزارت جهاد کشاورزی گفت: جذابیتی که در صنعت مرغ و تخم مرغ وجود دارد موجب می‌شود که عوامل مختلفی در این زمینه وارد شوند مثلاً در میدان بهمن افرادی هستند که نه عمده فروش، نه خرده فروش، نه تولید کننده هستند، ولی نقش مخربی ایجاد می‌کنند که مقداری قیمت را دست کاری می‌کنند و هم تولید کننده را تحریک می‌کنند. باید سعی کنیم عرضه را به اندازه کافی افزایش دهیم تا جذابیت از بین برود ضمن اینکه وزارت جهاد کشاورزی سیاست تمرکز بر تأمین را دارد ضمن اینکه در موضوع نظارت هم سازمان حمایت و تعزیرات کمک می‌کنند.
زارع خاطر نشان کرد: دولت تا ۲۳۵ هزار تن واردات مرغ را مصوب کرده است تا در این زمینه کمبود نداشته باشیم و در این روزها بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ تن مرغ منجمد با قیمت ۲۰ هزار تومان عرضه می‌شود و به دلیل اینکه در میادین توزیع می‌شود بنابراین انحرافی دیده نمی‌شود. ابزاری برای برخورد با دلالی نداریم و دستگاه‌های نظارتی باید با آن‌ها برخورد کنند.
مدیرکل دفتر بازرگانی داخلی وزارت جهاد کشاورزی درباره قیمت برنج هم گفت: میزان واردات برنج الان نسبت به سال گذشته افزایش داشته است، ولی موضوع ممنوعیت واردات برنج، قانونی است. زمانی که قیمت برنج در مبدأ افزایش پیدا می‌کند و همچنین نرخ ارز و شاخص عمومی قیمت‌ها افزایش پیدا می‌کند نمی‌توان انتظار داشته باشیم قیمت یک کالا ثابت بماند.مرجع کارشناسی قیمت در کشور، سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان و بانک مرکزی است و شاخص عمومی قیمت‌ها را بانک مرکزی می‌دهد.
زارع گفت: دولت در موضوع برنج توزیع را شروع کرده است که توزیع برنج هندی با قیمت ۱۸ هزار تومان و برنج تایلندی هم با قیمت ۱۲ هزار تومان برای کنترل بازار انجام شده است. سرانه مرغ تا سال گذشته ۲۶ کیلوگرم بود و تا ۳۰ کیلوگرم افزایش پیدا کرد و الآن به ۳۳ کیلوگرم در سال رسیده است. تمام تلاش وزارت جهاد کشاورزی بر تأمین است، ولی اگر به میزان مکفی تولید می‌شد قطعاً بازار نباید با مشکل مواجه می‌شد.
مدیرکل دفتر بازرگانی داخلی وزارت جهاد کشاورزی درباره اعلام روزانه قیمت اقلام خوراکی توسط وزارت جهاد کشاورزی به مهر گفت: کارگروهی برای رصد بازار روزانه تشکیل می‌شود و حتماً در یک تا دو روز آینده پلتفرم این کار را آماده خواهیم کرد. شرایطی فراهم خواهد شد تا ضمن اینکه اعلام قیمت می‌شود نظارت مردمی را فراهم خواهیم کرد تا مردم ناظر باشند و قیمت‌ها را اعلام کنند و امیدواریم با تأمین کافی کالا مسائل تعزیراتی و بازرسی را به حداقل برسانیم.
دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای