آخرین خبرها:
شناسه خبر: 24705

قیمت مرغ و لبنیات در 2 ماه آینده افزایش می‌یابد

قیمت مرغ و لبنیات در 2 ماه آینده افزایش می‌یابد/ در ایران ایستایی قیمت داریم و نه کاهش

قیمت مرغ و لبنیات در 2 ماه آینده افزایش می‌یابد

در ایران ایستایی قیمت داریم و نه کاهش

درحالیکه به گفته فائو قیمت جهانی مواد غذایی روندی کاهشی دارد کارشناسان داخلی می گویند: در ایران ایستایی قیمت داریم و نه کاهش قیمت و نهایتا ظرف دوماه آینده مجددا نرخ دو محصول مرغ و لبنیات بالا می رود.

به گزارش اخبار سبز کشاورزی به نقل از بازار ؛ در حالی سازمان فائو در روزهای ابتدایی ماه نوامبر ۲۰۲۲ اعلام کرد که قیمت «گوشت، شکر، غلات، لبنیات و دانه های روغنی» کاهش یافته است که آمارها نشان می دهد شاخص نسبت به سال‌های اخیر به طور قابل‌توجهی افزایش یافته است و از سوی دیگر با توجه به نرخ دلار، تامین مواد غذایی را به طور خاص برای کشورهای واردکننده مواد غذایی دشوار کرده است.

با این وجود به گفته کارشناسان روند کاهشی قیمت جهانی مواد غذایی متاثر از چندین عامل است.

توافقات اوکراین و روسیه قیمت‌های جهانی را کاهشی کرده است

به طوری که مهدی تولایی کارشناس و فعال بخش کشاورزی در این خصوص می گوید: طی چند ماه اخیر روند قیمتهای جهانی مواد غذایی کاهشی بوده است که غالبا متاثر از وقوع خشکسالی های شدید در اغلب کشورهای جهان و به تبع آن کاهش تولیدات و همچنین روند جنگ روسیه و اوکراین بوده است.

به عبارت دیگر در ابتدای وقوع این جنگ به دلیل بسته شدن بنادری که غالبا غلات و دانه های وروغنی کشور اوکراین از آن طریق به کشورهای مختلف ارسال می شد جهش قیمت‌ها را شاهد بودیم.

تولایی افزود: با این وجود در پی توافقات صورت گرفته مبنی بر باز شدن بنادر جهت خروج غلاتی که در این کشور به نوعی انبار شده بود قیمت ها روندی منطقی تر پیدا کرد و به عبارتی کاهشی شد.

وی ادامه داد: با این وجود در صورت ایجاد هر اختلالی در این روند و بازگشتن به شرایط قبل می تواند خود آغازگر افزایش قیمتها باشد که امیدواریم اینگونه نشود.

عدم توانایی اقتصادی مردم افزایش قیمت مواد غذایی را متوقف کرده است

علیرضا الوندی دیگر فعال بخش کشاورزی و رئیس سازمان مردم نهاد هکا نیز می گوید: خوشبختانه اصلی ترین کاهش قیمت‌ها در بازارهای جهانی در مورد محصولات و مواد علوفه ای همچون جو و ذرت رقم خورده است که به تبع بر کاهش قیمت مواد غذایی همچون گوشت و لبنیات موثر بوده است.

الوندی خاطر نشان می کند: این روند در ایران نیز قابل مشاهده است که در کشور ما عاملی که تاثیر گذاشته در حقیقت عدم توانایی مردم در خرید مکفی محصولات کشاورزی با قیمت‌های فعلی است.

وی ادامه می دهد: به عبارت ساده تر این عدم توانایی اقتصادی مردم باعث شده یک مقدار مازاد محصول داشته باشیم و اینها باعث شد که قیمت یک مقدار افت پیدا کند.

الوندی افزود: در حال حاضر عدم توانایی خرید مردم به طور محسوس روی کاهش قیمت لبنیات و مرغ به نسبت دیگر محصولات مشهودتر بوده و مصرف مردم روی این دو قلم کاهش پیدا کرده است.

کاهش قیمت نداریم ایستایی قیمت ها را داریم

الوندی همچنین در پاسخ به این سوال که با این حال چرا افت قیمت ها در بازار محسوس نیست گفت: اگر ما تورم را در نظر بگیریم و نسبت تورم به افزایش قیمت را در نظر بگیریم می بینیم که مدتی است مرغ روی قیمت ثابتی ایستاده است و هیچ نشانه ای از این تورمی که در جامعه است را در قیمت مرغ نمی بینیم. بنابراین به معنای واقعی نمی گوییم قیمت کاهش یافته بلکه می گوییم افزایش قیمتی که همراه با تورم باشد را در این محصول مشاهده نمی کنیم.

وی ادامه داد: با این وجود ایستادن قیمت روی قیمتهای قبلی در کشوری که به گفته مسئولان تورم ۴۰ درصدی را تجربه می کند خود نوعی روندی مثبت محسوب می شود.

رئیس سازمان هکا همچنین در پاسخ به این سوال که این ایستایی قیمت بیشتر روی کدام محصولات رخ داده نیز می گوید: همانطور که می دانید در چند ماه گذشته برای تولید کننده قیمت گوشت گوسفندی روندی کاهشی را داشته چون با توجه به شرایط فعلی نگهداری دام برای دامدار به صرفه نیست و گله های مولد در حال وارد شدن به بازار است.

وی افزود: این روند به ما این هشدار را می دهد که در آینده با افزایش قیمت ها روبرو خواهیم شد؛ یعنی بعد از تمام شدن ذخایر ژنتیکی ما احتمالا با افزایش قیمتها روبرو خواهیم شد.

افزایش قیمت علوفه وارداتی، طی 2 ماه آینده افزایش قیمت مرغ و لبنیات را رقم خواهد زد

الوندی افزود: با این وجود به طور کلی وضعیت بازار به گونه ای است که به نسبت افزایش که روی قیمت دلار می بینیم و افزایشی که باید روی محصولات ببینیم فعلا دیده نشده است.

وی ادامه داد: به نظر بنده چندین سال طول می کشد تا دوباره کفه قدرت خرید مردم و عرضه و تقاضا بتواند باعث شود که بازارها به شکل گذشته اش رونق بگیرد.

الوندی با اشاره به حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی واردات کالاهای اساسی می گوید: ما در هر صورت باید این را تجربه می کردیم و این عمل فعلی بود که باید اتفاق می افتد و لذا باید از آن گذر کنیم و پیامدهای آن را نیز بپذیریم.

وی در خصوص پیش بینی روند بازار طی ماه های پیش رو نیز می گوید: قطعا در ماه های آینده افزایش قیمت را در مورد محصول مرغ و لبنیات خواهیم داشت.

الوندی گفت: علت این افزایش قیمتها نیز در ماه های آیندخه این است که الان چون نرخ دلار افزایش یافته تا بخواهد علوفه این دلار وارد بازار شود یک تا دوماه طول می کشد و با افزایش قیمت علوفه، افزایش قیمت محصولات کشاورزی را که وابسته به علوفه وارداتی است را خواهیم داشت. بنابراین می توان گفت ظرف یک تا دو ماه آینده افزایش قیمتها را در بازار خواهیم داشت.

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای