آخرین خبرها:
شناسه خبر: 31171

پیامدهای منفی مصرف غذاهای فرآوری شده  

به گفته محققان، مصرف غذاهای فوق فرآوری شده با بسیاری از پیامدهای منفی سلامتی مرتبط است. به گزارش اخبار سبز کشاورزی به نقل از مدیکال نیوز، محققان کالج امپریال

پیامدهای منفی مصرف غذاهای فرآوری شده  
به گفته محققان، مصرف غذاهای فوق فرآوری شده با بسیاری از پیامدهای منفی سلامتی مرتبط است.
به گزارش اخبار سبز کشاورزی به نقل از مدیکال نیوز، محققان کالج امپریال لندن دریافتند که خوردن غذاهای فوق فرآوری شده خطر ابتلاء به سرطان‌ها، به ویژه سرطان تخمدان و مغز را افزایش می‌دهد.
دانشمندان همچنین دریافتند که خوردن این غذاها خطر ابتلاء به مرگ ناشی از همه سرطان‌ها، به ویژه سرطان‌های تخمدان و سینه را افزایش می‌دهد.
بدن برای انجام کارهای روزمره خود به مواد مغذی خاصی نیاز دارد. و یک رژیم غذایی سالم با کاهش خطر ابتلاء به برخی از بیماری‌ها، از جمله بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت نوع ۲ و سرطان و همچنین ارتقا سلامت روانی بهتر مرتبط است.
نمونه‌هایی از غذاهای فوق فرآوری شده عبارتند از:
  • نوشابه‌های گازدار، انرژی زا یا نوشیدنی‌های ورزشی
  • کوکی های بسته بندی شده
  • آب نبات
  • پیتزا از پیش آماده شده و گوشت بسته بندی شده
  • ماست‌های شیرین و طعم دار
  • سوپ‌های فوری و ترکیبات فوری دیگر
  • آب میوه‌های شیرین شده
  • کالاهای پخته شده با چربی سبزیجات هیدروژنه، امولسیون کننده ها و سایر مواد افزودنی.
تحقیقات قبلی نشان می‌دهد که خوردن غذاهای فوق فرآوری شده باعث افزایش خطر چاقی فرد می‌شود و می‌تواند پیری بیولوژیکی فرد را تسریع کند.
علاوه بر این، مصرف این گروه از غذاها، با خطر بیشتر ابتلاء به بیماری‌های قلبی، سرطان کولورکتال (روده بزرگ)، زوال عقل و مرگ و میر به هر علتی مرتبط است.
محققان دریافتند به ازای هر ۱۰ درصد افزایش در مصرف مواد غذایی فوق فرآوری شده، شخص ۲ درصد بیشتر با خطر ابتلاء به سرطان روبرو است.
علاوه بر این، برای هر ۱۰ درصد افزایش در مصرف مواد غذایی فوق فرآوری شده، خطر مرگ کلی ناشی از سرطان ۶ درصد افزایش می‌یابد.
علاوه بر خطر کلی سرطان، برای هر ۱۰ درصد اضافی از غذاهای فوق فرآوری شده در رژیم غذایی، خطر ابتلاء به سرطان تخمدان ۱۹ درصد افزایش یافته و مرگ ناشی از این سرطان ۳۰ درصد افزایش می‌یابد.
همچنین برای هر ۱۰ درصد افزایش غذاهای فوق فرآوری شده در رژیم غذایی، میزان مرگ و میر ناشی از سرطان سینه ۱۶ درصد افزایش می‌یابد.
به گفته محققان، غذاهای فوق فرآوری شده از کیفیت تغذیه‌ای ضعیفی برخوردار هستند، اغلب نمک، قند و چربی‌های ناسالم زیاد و فیبر کمی دارند و موجب چاقی می‌شوند که به خودی خود یک عامل خطر برای بسیاری از انواع سرطان‌ها است.
غذاهای فوق فرآوری شده همچنین ممکن است حاوی عوامل بالقوه ایجاد کننده سرطان مانند برخی از مواد افزودنی، مواد شیمیایی تولید شده در هنگام فرآوری مواد غذایی و مواد شیمیایی حاصل از بسته بندی باشند.
دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای