آخرین خبرها:
شناسه خبر: 974

توسعه کسب و کارهای دیجیتال حوزه کشاورزی

توسعه کسب و کارهای دیجیتال حوزه کشاورزی با اولین سامانه فراگیر دیجیتال آموزش کشاورزی بخش خصوصی در ایران با عنوان “Yes All Show” توسط شرکت

توسعه کسب و کارهای دیجیتال حوزه کشاورزی

بهره‌برداری از نخستین سامانه ملی دیجیتال آموزش کشاورزی

اولین سامانه فراگیر دیجیتال آموزش کشاورزی بخش خصوصی در ایران با عنوان "Yes All Show" توسط شرکت «پیشگامان کشت پایدار» راه‌اندازی شد.
این سامانه با رویکرد دانش‌بنیان و با محوریت مدیریت، اقتصاد، ترویج و آموزش کشاورزی به ارائه محتوای دیجیتال بخش کشاورزی می‌پردازد.
ارائه مقالات علمی - پژوهشی و اخبار روز حوزه کشاورزی، تولید محتوای ویدیوئی تخصصی، تلفیق مطالب علمی با تصاویر مرتبط، تولید محتوای بصری، نمودارهای اینفوگرافیک و ارائه فیلم‌های آموزش عملی در مزارع و باغات، بخشی از این محتوای علمی سامانه را تشکیل می‌دهد.
همچنین ارائه «سیلابس»‌های (سرفصل‌های) آکادمیک در وبینارهای تخصصی حوزه کشاورزی با همکاری اساتید دانشگاهی و مراکز تحقیقات کشاورزی، از جمله خدمات دیگر سامانه مذکور است.
بنا به اظهار دست‌اندرکاران راه‌اندازی سامانه Yes All Show، این سامانه از پهنای باند اینترنتی ویژه بهره‌مند است و ضبط و تدوین جلسات وبینار با تجهیزات سینمایی و استودیویی، با کیفیت بالا و قابلیت دانلود آسان در آن پیش‌بینی شده است.
گفتنی است، برگزاری جلسات پرسش و‌ پاسخ آنلاین مرتبط با موضوعات روز کشاورزی و امکان پاسخ‌گویی پرسش‌های درج شده مخاطبین در سامانه توسط یک کمیته فنی از دیگر قابلیت‌های آن است.
شرکت «پیشگامان کشت پایدار»، هم‌زمانی شروع به کار سامانه و روی کار آمدن وزیر جدید جهاد کشاورزی، جناب آقای دکتر خاوازی را که از بدنه مرکز تحقیقات کشاورزی بوده به فال نیک می‌گیرد؛ زیرا رویکرد وزیر، توسعه فضای دانش کشاورزی و استقبال از ایده‌ها و تفکرات جدید و تاکید بر جامع‌نگری فعالیت‌های نوآورانه و کشف حلقه‌های مفقوده صنعت کشاورزی می‌باشد.
امید می‌رود همسو شدن سیاست‎های جدید وزارتخانه با برنامه‌های مدون وزیر و همگرایی اهداف بلندمدت سامانه با رویکردهای سازمان‎ها و ادارات ذیربط، زمینه‌های رشد و شکوفایی صنعت دیجیتال کشاورزی تحقق یابد. بر این اساس، تلاش‌های بخش خصوصی در زمینه افزایش بهره‌وری مبتنی بر دانش و فناوری، اثربخش‌تر از گذشته گردد.
نقش‌آفرینی دانش دیجیتال در کشاورزی
از دیگر نکات مثبت فضای کشاورزی امروز کشور، تفکر نوآورانه دکتر رمضان‌نژاد، ریاست محترم سازمان نظام مهندسی کشاورزی است که با تسهیل صدور مجوزهای مراکز آموزش خصوصی، موجبات افزایش ضریب نفوذ دانش در مزارع و القای مهندسی تدوین شده در حوزه کشاورزی را فراهم آورده و مسلماً با تقویت نقش‌آفرینی دانش دیجیتال، به هم‌افزایی و انتقال تجربه و دانش‌گستری این صنعت کمک خواهد کرد.
حضور همزمان دکتر خاوازی و دکتر رمضان‌نژاد، در راس نهادهای دولتی و خصوصی بخش کشاورزی، یک فرصت تاریخی در این صنعت فراهم می‌کند تا در جهت بهره‌گیری از راهکارهای نوین ارتباطی برای معرفی، تقویت و توسعه سطح دانش کشاورزی، زمینه‌سازی و جبران عقب‎ماندگی‌های این بخش اقدام شود.
بدیهی است پیشبرد اهداف عالیه این حوزه، درکی عمیق از چالش‌ها و الگوهای ساختاری را در همه لایه‌های فعال در این صنعت می‌طلبد.

رموز «نهاده کم‌تر، محصول بیشتر و زمین تازه‌تر »

لازم به ذکر است در دوران شیوع ویروس کرونا و تعطیلی کلاس‌های ترویجی و آموزشی بخش کشاورزی از زمان شروع همه‌گیری و ایجاد محدودیت‌ها، کشاورزان که همچون سربازان خط مقدم تامین نیازهای غذایی مردم فعالیت دارند با مشکلات فراوان و عدم دستیابی به اطلاعات روز روبرو هستند.
شرکت «پیشگامان کشت پایدار» برای جبران بخشی از این نقیصه و با هدف به روز شدن دانش کشاورزان و اجرای سمینارهای آنلاین، با دسترسی آسان و کیفیت بالا، طرحی جدید ارائه کرد و با تاکید بر باور سازمانی خود مبتنی بر شعار«کشاورز، لایق بهترین‌ها است» در روزهای پایانی اسفند ۹۸ به‌صورت رسمی، سامانه Yes All Show در راستای ترویج یادگیری مجازی، کلید خورد.
این سامانه برای توسعه آموزش‌های کاربردی کشاورزی و با هدف «زمینی پاک، انسانی شاد و جهانی سالم‌تر»، با محوریت مدیریت، اقتصاد، ترویج و آموزش، فعالیت خود را آغاز کرد؛ تا دایره ارتباطی بین بهره‌برداران، مروجان و مهندسان پیشگام را توسعه داده تا هر کشاورزی بتواند از کلاس‌ها و فضای مجازی بهره برده و در ساعات غیرکاری اخبار و اطلاعات تازه‌های روش کشت و کار نوین، محافظت از مزرعه و رسیدن به رموز "نهاده کمتر، محصول بیشتر و زمین تازه‌تر" را مرور کند.

وبینارهای رایگان

مجموعه «پیشگامان کشت پایدار» این سامانه ملی را با رویکرد ایفای مسئولیت اجتماعی منطبق بر «بحران کرونا و پروتکل‌های آن» و لزوم قرنطینه، راه‌اندازی کرده و تمرکز خود را در قالب برنامه‌های آموزش آنلاین (وبینار) با هدف توسعه دانش فردی و انتقال تجربه قرار داده و جالب آنکه استفاده از این بانک‌های اطلاعاتی و حضور آنلاین در تمامی وبینارها تا بازگشت شرایط عادی به کشور کاملاً «رایگان» خواهد بود. خبر خوب اینکه راه‌اندازی این سامانه در راستای ایجاد مدرسه کسب و کار دیجیتال در حوزه کشاورزی است تا افراد پیش از ورود به بازار کار، مراتب علمی را به‌صورت دیجیتال و به‌روز طی کنند.
با توجه به نوآوری‌های این دپارتمان تخصصی و ظرفیت‌های موجود در این بخش، چنانچه با حمایت وزیر کشاورزی دانش‌محور در بخش دولتی و ریاست سازمان نظام مهندسی در بخش خصوصی روبرو شود قطعا توانمندسازی زیرساخت‌ها و به روز شدن ساختار و تشکیلات آن در مسیر روشن و هدفمند صورت می‌پذیرد و راه را برای سایر شرکت‌ها باز نموده و الگوی وزینی برای فعالان این حوزه خواهد شد و بدین‌گونه ظرفیت‌های نهفته را بیدار کرده و قدم‌های مؤثری در راستای توسعه کارآفرینی برخواهد داشت مضافاً آن که نیروهای بالقوه و خلاق کارآمد گردیده و به کار گرفته خواهند شد.

مگاپروژه‌های هوشمند بخش کشاورزی

برنامه ارائه شده وزیر جدید و تاکید ایشان بر نقش آموزش و اثرگذاری فضای دیجیتال در دانش گستری، خود به تنهایی گویای اهمیت برنامه‎ریزی و حرکت‌های منسجم برای دست‌یابی به مگاپروژه‌های هوشمند بخش کشاورزی در افق‌های پیش رو است.
حال با توجه به مطلب فوق، این نگرش سازمانی، ما را بر آن می‎دارد تا در شمارگان بعدی نگاهی کارشناسانه و موشکافانه بر ابعاد مختلف عملکرد مدرسه کسب و کار دیجیتال کشاورزی انداخته و در آینده به تفصیل از نقطه نظر کارشناسان خبره و فعالان اقتصادی بر این مقوله بپردازیم.
امید آنکه بتوانیم گامی موثر در راستای توسعه پایدار کشاورزی و دانش‌گستری مستمر و انتفاع قشر وسیعی از کشاورزان و بهره‌برداران این صنعت برداریم.
گفتنی است سامانه ملی دیجیتال "yes all show"
از طریق پیج اینستاگرام www.instagram.com/yesallshow
و سایت www.yesall.ir قابل دسترسی است.
ماهنامه دام و کشت و صنعت -شماره ۲۳۹- ۱۳۹۹
دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای