آخرین خبرها:
شناسه خبر: 5209

گلخانه‌داران با سیستم‌های پد و فن را فراموش کنید

روند رو به رشد کم‌آبی و خشکسالی در جهان به طور اعم و در کشور ما به صورت ویژه، علی‌رغم تعارفات و اخطارها و گاه تهدیدهای مسئولان،

گلخانه‌داران با سیستم‌های پد و فن را فراموش کنید
روند رو به رشد کم‌آبی و خشکسالی در جهان به طور اعم و در کشور ما به صورت ویژه، علی‌رغم تعارفات و اخطارها و گاه تهدیدهای مسئولان، مبدل به معضلی جدی گردیده که اجبارا و در صورت درک مسئولیت نسبت به لزوم تهیه غذا برای جامعه، باید برای آن راهکارهای عملی و قابل اجرا یافت.
در دهه‌های اخیر، به دلیل افزایش عمومی گرمای زمین در تمام نقاط کره خاکی که همراه با هشدارها و اخطارهای کارشناسان حوزه‌های محیط زیست و کشاورزی بود، تقریبا تمام کشورهای جهان، حتی جوامعی مانند دول اروپایی که تقریبا در تمام طول سال دریافت کننده نزولات آسمانی‌اند، در اندیشه یافتن روش‌هایی برای تولید محصول بیشتر با مصرف آب کمتر هستند.
تجهیز و نصب انواع سیستم‌های آبیاری تحت فشار(بارانی، قطره‌ای، سنتر پی‌ووت، Tape و…) از جمله راهکارهای قابل اجرا در کاهش مصرف آب هستند، اما به نظر می‌رسد که استمرار روند کاهش آب شیرین برای کشاورزی مستلزم یافتن گزینه‌های دیگری برای تولید محصولات کشاورزی است.
در حال حاضر، کشاورزی حتی در کشورهای پربارانی که به اندازه کافی از نزولات آسمانی بهره می‌برند، مانند هلند، به سمت توسعه گلخانه‌ها گرایش یافته به گونه‌ای که هلند در صدر کشورهای تولیدکننده محصولات کشاورزی گلخانه‌ای در دنیا قرار گرفته است.
به نظر می‌رسد که اگر چه تاسیس گلخانه می‌تواند هزینه‌های زیادی را به گلخانه‌دار تحمیل نماید، اما در صورت پذیرفتن این اقدام به شکل سرمایه‌گذاری درازمدت، می‌توان ضمن استهلاک سرمایه، به سودآوری قابل قبولی نیز دست یافت.
احداث گلخانه در کشور دیگر نمی‌تواند به منزله یک تفنن تلقی گردد، چرا که با مشکل کمبود آب به وجود آمده ناشی از بی‌تدبیری‌های چهار دهه اخیر و خشکسالی‌هایی که می‌تواند به شکلی مستمر درآیند، احداث گلخانه با گرایش افزایش بهره‌وری آب و تولید محصول در تمام طول سال، باید به صورت گزینه‌ای الزام‌آور مدنظر قرار گیرد.

در این میان پویایی علم و دستیابی به روش‌های بهتر و کم‌هزینه‌تر باعث شده تا سیستم پد و فن کم کم رنگ ببازد و گلخانه‌ها با سیستم گلخانه بسته semi-closed green house اقلیم گلخانه را کنترل کند.
ظرفیت احداث گلخانه در کشور بسیار بالا است، چرا که سطح گلخانه‌های ایران منحصرا 6/0 از کل مساحت گلخانه‌ها در جهان است و مقرر بوده که تا پایان سال 1399 این مساحت به 18 هزار هکتار ارتقاء یابد. تقریبا اکثر گل‌ها و گیاهانی نظیر سبزی‌ها، خیار، گوجه‌فرنگی، توت فرنگی، تولید و پرورش درختچه‌ها و …. را می‌توان در گلخانه پرورش داد و تحت شرایط کنترل شده به متقاضیان عرضه کرد
صنعت ساخت گلخانه اگر چه در سال‌های اخیر به دلیل شرایط حاکم بر اقتصاد کشور و عواقب ناشی از اعمال تحریم‌ها، آسیب‌های بسیاری دیده است، اما هنوز برخی از فعالان این رشته صنعتی با تحمل تمام کاستی‌ها وکمبودها به عرضه گلخانه‌های مدرن اشتغال دارند. شرکت اسرار پویای شرق، طراح و سازنده انواع گلخانه‌های مدرن و مکانیزه با ساخت گلخانه‌هایی با سازه‌های آلومینیومی، علاوه بر تامین نیازهای داخلی، اقدام به صادرات گلخانه‌های تولیدی خود به کشورهایی نظیر ازبکستان و مالزی نموده است.
تاسیسات گلخانه‌ای شرکت اسرار پویای شرق بر اساس اقلیم‌های آب و هوایی، نوع کشت و شرایط جوی مناطق مختلف، تولید و عرضه می‌شوند و در آنها از سیستم‌های SCG که در بسیاری از کشورهای اروپایی، استرالیا و آمریکا و… به کار گرفته می‌شوند، استفاده می‌گردد. متغیرهای داخلی این گلخانه‌ها با قابلیت کنترل می‌توانند زمینه تولید بهترین محصولات را فراهم کنند. چرا که سیستم Semi-Closed Greenhouse یا به اختصار SCG یکی از بهروزترین و مدرنترین سیستمهای کنترل اقلیمی گلخانه است که در کشورهای اروپایی، آمریکا، استرالیا و نیوزیلند استفاده میشود.
سیستم SCG از کنترل هوای فعال مانند فنها و محفظه اختلاط برای کنترل تبادل هوا در گلخانه استفاده کرده و میتواند بار گرمایش و سرمایش را تأمین کند . با استفاده از سیستم SCG ، شما میتوانید دریچه های سقفی کمتری نسبت به گلخانه های معمولی داشته باشید که این مورد نور بیشتری را برای گیاه فراهم میکند و به حفظ محصول از محیط خارجی کمک میکند.
دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای