آخرین خبرها:
شناسه خبر: 11264

دام گستر به کمک وزارت جهاد کشاورزی آمد

حبیب الله نجفیان، ریاست اتحادیه دامداران استان تهران و رئیس هیات مدیره شرکت دام گستر، با نیم قرن تجربه مدیریت اثرگذار و عبور از چالش‌ها در صنعت دام،

دام گستر به کمک وزارت جهاد کشاورزی آمد
مزرعه سبز : حبیب الله نجفیان، ریاست اتحادیه دامداران استان تهران و رئیس هیات مدیره شرکت دام گستر، با نیم قرن تجربه مدیریت اثرگذار و عبور از چالش‌ها در صنعت دام، برگزار کننده چهار جشنواره دامی و جذب میلیاردها تومان سرمایه گذاری در بخش دام سنگین که موجبات خودکفایی در تولید شیر را فراهم کرده در کمک به دانش‌افزایی فارغ‌التحصیلان علوم دامی و همچنین هم افزایی وزارت جهاد کشاورزی در طرحی عملیاتی تا دو هزار دانش‌آموخته رشته دامی را در مرکز توان افزایی و مهارت آموزی دام گستر (آموزش و کارورزی رایگان) می‌پذیرد و طی 4 ماه، مهندسینی را که تاییدیه مرکز توان افزایی شادروان سپهر نجفیان را دریافت می‌کنند در دامداری‌های اطراف تهران به ویژه واحدهای زیرمجموعه دام‌گستر به کار می‌گمارد.

رفع موانع تولید تا مرز خودکفایی

حبیب‌الله نجفیان که از حدود چهار دهه پیش رئیس هیئت مدیره اتحادیه دامداران استان تهران بوده است و خدمات ملی وی در ارتقای جایگاه صنعت دام سنگین موجباب افزایش تولید شیر و گوشت و ده‌ها هزار اشتغال مولد را فراهم کرده (کشور در تولید شیر خودکفا و حتی صادرکننده شده و در تولید گوشت قرمز 80 تا 90 درصد خودکفا هست، درحالی که همگان به یاد دارند در دهه 60 مردم برای دریافت شیر کوپنی جلوی سوپرمارکت‌ها سبد می گذاشتند و صف می‌کشیدند و به علت کمبود شیر، نیمی از آنها از دریافت شیر شیشه‌ای محروم می‌مانند و در دهه 70 اگرچه کوپن وجود نداشت، اما واردات شیرخشک، بخشی از نیاز کشور را مرتفع می‌کرد).
اینک و با درک این ضرورت که فارغ التحصیلان بیکار رشته‌های علوم دامی عمدتاً به دلیل عدم آموزش‌های عملی و نبود کارورزی در مزرعه، امکان کار و اشتغال ندارند و هزینه‌های صرف شده برای آموزش نظری این عزیزان، تلف شده انگاشته می‌شود، اخیراً به یاد نیکی ها و مثبت‌اندیشی‌های شادروان سپهر نجفیان و طی مذاکراتی با سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران و جهاد کشاورزی اعلام آمادگی کرده تا دو هزار نفر از فارغ التحصیلان یا دانشجویان ترم آخر علوم دامی را که به عضویت سازمان نظام مهندسی کشاورزی و دامپروری درآمده‌اند برای کارورزی و توان افزایی بپذیرد.

مشارکت نظام مهندسی با دام گستر و ایجاد اشتغال پایدار

در این راستا، مهندس کریمی، معاون نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران، اظهار می‌دارد: اگرچه طرح اولیه مرکز توان افزایی و مهارت آموزی برای دو هزار نفر (سالانه یک هزار نفر) در نظر گرفته شده بود تا پس از آموزش‌های عملی در محیط دامداری زیر نظر اساتید فن، افرادی که صلاحیت آنها به تایید مدیران ذی‌ربط برسد و بتوانند گواهی نامه دریافت کنند به عنوان مهندس ناظر در دامداری‌ها فعالیت نمایند؛ اما پس از اعلام فراخوان این مرکز، شاهد ثبت نام 200 و اندی مهندس بودیم و در نخستین روز حضور آنها در مرکز و محل دامداری و ارائه لباس و چکمه، دستکش و لوازم کار و… جهت ورود به مزرعه و شروع عملیات، متاسفانه فردای آن روز فقط 100 نفر حضور یافتند که نشان از مدرک‌گرایی آنها و شاید هراس از کار عملیاتی داشت.

ضرورت تعامل 2 وزارتخانه با دام گستر در جهت مهارت آموزی

به نظر می‌رسد خدمات حبیب‌الله نجفیان و در اختیار گذاشتن یک واحد گاوداری فعال با چندین راس دام مولد برای آموزش کارورزان (سعی و خطا تا رسیدن به نتیجه) می‌تواند در تعامل با دو وزارتخانه جهاد کشاورزی و همچنین علوم، فنون و آموزش عالی به ارتقای جایگاه مهندسی فارغ التحصیلان پرداخته و ایجاد اشتغال مولد بنماید تا به نوعی خودکفایی یا خوداتکایی نسبی برسیم.
وی می ‎گوید: حداقل 400 نفر از دانش آموختگان که این دوره‌ها را با موفقیت بگذارنند پس از اخذ گواهی‌نامه به کار در دامداری‌های اطراف خواهند پرداخت و کارورزان یاد شده، طی مدت آموزش از امکانات حمل و نقل، وعده غذای گرم، لباس کار و چکمه برای حضور در مزرعه برخوردار می‌شوند که همگی این موارد و آموزش‌های مربوطه رایگان خواهد بود.
به نظر می‌رسد مشارکت، قدردانی و همکاری معاونت امور بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان تهران و معاون امور تولیدات دامی وزارتخانه و اتحادیه‌ها و تعاونی‌های مربوطه از موسسه های توان افزایی و خدمات غیر دولتی کشاورزی مانند دام گستر و حمایت از آنها بتواند به هم‌افزایی در این زمینه بینجامد.

کبری لطفی میشامندانی ـ کارشناس دامپروری

دیدگاه تان را بنویسید

  • شمسایی پاسخ به نظر

    نقش بخش خصوصی و مدیران نوآور در پیشرفت را باید ارزش دانست. ای کاش! این فعالیت‌ها را دانشگاه‌ها و هنرستان‌ها هم اولویت آموزش خود قرار دهند و سهمی در این تلاش‌ها داشته باشند. آیا اتحادیه‌ها و تعاونی‌ها نمی‌توانند این امر آموزش مستقیم و کارآمد را گسترش دهند؟
    وزارتخانه که انگار برای استراحت مدیران خود، برنامه‌ریزی می‌کند.

    • صدف

      با درود
      بله، با شما هم نظر هستیم که تشکل ها به ویژه اتحادیه ها و تعاونی ها در صورت داشتن مجوز و حمایت شدن، به بهترین نحو می توانند حتی آموزشگاه ها و دانشگده های کشاورزی را بر اساس نیاز کشاورزی و جنسیت دانش آموختگان و مناسب برای کار در هر اقلیم در ایران تربیت و مدیریت کنند؛ اما سیستم دولتی و نظارت از بالا همان می شود که وزارتخانه ها محل استراحت و مال اندوزی و حناح بازی می شود، نه کار. خواهشمند است در این زمینه با نظر و تجربیات خود مقاله، گزارش و تجلیلی بنویسید تا در این خبرگزاری منعکس شود. خاطرنشان می شود در صورت صلاح دید با نام خود و امضای محفوظ منتشر خواهد شد

چندرسانه‌ای