آخرین خبرها:
شناسه خبر: 14123

توجه به سلامت محصولات غذایی به‌جای بخش درمان

شاهپور علایی‌مقدم، گفت: به‌جای این‌که سرمایه‌گذاری‌ در کشاورزی و برای تولید محصول با شاخصه‌های سلامت صورت بگیرد بر روی درمان متمرکز شده‌ایم.

توجه به سلامت محصولات غذایی به‌جای بخش درمان
مزرعه سبز : شاهپور علایی‌مقدم، رئیس سازمان حفظ‌نباتات در مراسم افتتاحیه هشتمین نمایشگاه تولیدکنندگان کود و سم گفت: به‌جای این‌که سرمایه‌گذاری‌ما در بخش کشاورزی و برای تولید محصول کافی و با شاخصه‌های سلامت صورت بگیرد تا در چالش بیماران مصرف‌کننده محصول ناسالم قرار نگیریم، متاسفانه بر روی موضوع درمان و هزینه‌های بعد از مصرف محصول غیرسالم متمرکز شده‌ایم.
علایی‌مقدم با بیان اینکه امنیت غذایی پیش‌نیاز امنیت ملی است، گفت: اگر محصول سالم، کافی و قابل دسترس در اختیار جامعه باشد، قطعا سلامت جامعه بهتر حاصل خواهد شد. بنابراین مباحث به‌‎وجود آمده در مورد سلامت محصولات کشاورزی، در کنار این‌که یک تهدید برای محصولات ما محسوب می‌شود، می‌تواند فرصتی برای توجه به موضوع مهم گیاهپزشکی در کشاورزی و جایگاه ویژه آن به‎حساب آید.
وی با اشاره به اهمیت سازمان حفظ‌نباتات به‌عنوان یک سازمان حاکمیتی در تولید و سلامت غذا، گفت: بسیاری از مسائل در سازمان حفظ‌نباتات نیازمند به‌روزرسانی است و باید با نوسازی، کارآمدی این سازمان را بالا برد.
علایی‌مقدم با بیان اینکه قانون سازمان حفظ‌نباتات در سال 1346 تصویب شد، بر ظرفیت‌سازی قانونی برای توانمندسازی این سازمان تاکید نمود و گفت ما نیز به‎روزرسانی قانون حفظ‌نباتات را شروع کرده‌ایم.
وی افزود: عوامل خسارت‌زا، بالغ‌بر ۳۵ تا ۴۰درصد محصولات کشاورزی را با تهدید مواجه می‌کنند که در این زمینه انتقال دانش به کشاورزان به خوبی صورت نگرفته است.

تشکر از انجمن تولیدکنندگان سم

علایی‌مقدم درخصوص هشتمین نمایشگاه تولیدکنندگان کود و سم گفت: انجمن تولیدکنندگان سموم به‌عنوان بازوی توانمند سازمان حفظ‌نباتات و بخش کشاورزی هستند و این اقدام اتحادیه تولیدکنندگان کودهای شیمیایی، انجمن تولیدکنندگان سموم و آفت‌کش‌ها که در سخت‌ترین زمان به کمک اقتصاد مقاومتی آمده‌اند، جای تشکر دارد.
رئیس سازمان حفظ‌نباتات اعلام کرد: امروز 75درصد نیاز به آفت‌کش‌های بخش کشاورزی در داخل کشور تولید می‌شود که یک دستاورد بزرگ است و باید از این ویژگی مراقبت کرد و انتظار داریم در کنار سازمان حفظ‌نباتات، همه همکاری کنیم که رصد و پایش سموم به روش درستی انجام گیرد.
ممکن است برخی افراد با سوء‌استفاده، محصولات کم‌کیفیتی را تولید و در اختیار بهره‎برداران بگذارند که نباید این را به حساب همه تولیدکنندگان گذاشت؛ چرا که تولیدکنندگان سموم، افرادی شناخته‌شده و شریف هستند و تمایل ندارند محصولاتی تولید شود که منافع بهره‌برداران را تحت تاثیر قرار دهد.

حسین کاظمی ـ روزنامه نگار و کارشناس ارشد کشاورزی

ماهنامه دام و کشت و صنعت- شماره ۲۶۰ - بهمن ۱۴۰۰

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای