آخرین خبرها:
شناسه خبر: 16113

افزایش ۲۷ تا ۱۱۶ درصدی قیمت کالاهای اساسی

قیمت چند کالای اساسی اعم از شکر، پنیر و برنج نشان می‌دهد که با وجود اعلام عدم افزایش قیمت به‌ویژه در ماه مبارک رمضان، اما قیمت‌ها روال دیگری را پی گرفته‌اند.

افزایش ۲۷ تا ۱۱۶ درصدی قیمت کالاهای اساسی
قیمت چند کالای اساسی اعم از شکر، پنیر و برنج نشان می‌دهد که با وجود اعلام عدم افزایش قیمت به‌ویژه در ماه مبارک رمضان، اما قیمت‌ها روال دیگری را پی گرفته‌اند.
به گزارش مزرعه سبز ، وزارت جهاد کشاورزی در حالی امروز نرخ ۸۳قلم کالای اساسی را بدون هیچ تغییر قیمتی اعلام کرده است که قیمت‌های بیشتر کالاهای اساسی طی پنج ماه اخیر با فراز و نشیب‌های بسیار زیادی همراه بوده است.
البته اخیراً و پیش از آغاز ماه مبارک رمضان، نهادها و ارگان‌های اقتصادی مرتبط با محصولات کشاورزی و کالاهای اساسی و اتحادیه‌های مختلف خبر از ثبات قیمت کالاهای اساسی در این ماه داده بودند و بررسی مجدد قیمت‌ها را به پس از ماه مبارک رمضان موکول کردند اما با این وجود بین نرخ مصوب وزارت جهادکشاورزی، سازمان میادین میوه و تره بار و همچنین نرخ بازار کالاهای اساسی تفاوت‌های زیادی مشاهده می‌شود و نرخ مصوب اعلامی از سوی وزارت جهاد کشاورزی به ندرت در بازار یافت می‌شود.
به گفته کارشناسان اقتصادی حذف نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی در سال جاری به مرور تأثیر خود را بر نرخ کالاهای اساسی خواهد گذاشت و شاهد تغییراتی در نرخ مصوب این کالاها خواهیم بود.
خاندوزی وزیر اقتصاد نیز پیش از این در خصوص قیمت‌گذاری‌ها گفته بود؛ تأکید بر ضابطه‌مندی در میزان افزایش قیمت‌های متعارف به معنای افزایش قیمتی است که دارای منطق اقتصادی باشد.
با این وجود مقایسه نرخ مصوب کالاهای اساسی و نرخ بازار این کالاها نتایج جالب توجهی دربر دارد.
نرخ تنظیم بازار هر کیلو شکر ۱۶ هزار و ۵۰۰ تومان است در حالی که این کالا در بازار بین ۲۱ هزار تا ۳۰ هزار تومان به فروش می‌رسد که افزایش ۲۷ تا ۸۲ درصدی را نشان می‌دهد.
همچنین قیمت هر شانه تخم مرغ ۳۰ عددی وارداتی در سازمان میادین میوه و تره بار ۳۵۵۰۰ تومان و قیمت هر شانه تخم مرغ ۳۰ عددی داخلی ۳۹۰۰۰ تومان است. وزارت جهاد کشاورزی هم قیمت تخم مرغ شانه‌ای ۳۰ عددی را ۴۳۰۰۰ تومان اعلام کرده است، اما این محصول در شب عید به قیمت ۷۰ هزار تومان نیز در بازار به فروش رفت و قیمت کنونی این کالای اساسی هم در بازار از ۴۳ هزار تومان تا ۵۵ هزار تومان متغیر است که حاکی از افزایش ۶۳ درصدی شب عید و صفر تا ۲۸ درصدی کنونی است.
نرخ مصوب برنج هندی شرکت بازرگانی دولتی توسط وزارت جهاد کشاورزی ۱۸۵۰۰ تومان اعلام شده که با نرخ ۴۰ هزار تومانی بازار تفاوت فاحش دارد و حاکی از افزایش ۱۱۶ درصدی این محصول است.
قیمت مصوب مرغ، ران گوسفندی و ران گوساله و همچنین روغن سرخ‌کردنی و پخت و پز اعلام شده توسط وزارت جهاد کشاورزی با نرخ بازار تفاوتی آنچنانی ندارد.
نرخ مصوب پنیر تبریزی در سازمان میادین میوه و تره‌بار ۷۱ تا ۷۹ هزار تومان اعلام شده که با نرخ بازار این محصول ۱۴۰ هزار تومان، تفاوت فاحش دارد و حاکی از افزایش ۷۷ تا ۹۷ است.
قیمت مصوب گوجه فرنگی در سازمان میادین میوه و تره بار ۱۳۷۰۰ تومان عنوان شده در حالی که نرخ این محصول در بازار ۱۰ تا ۱۸ هزار تومان است.
قیمت پیاز قرمز مصوب سازمان میادین میوه و تره‌بار ۵۸۰۰ و پیاز زرد ۷۲۰۰ تومان است در حالی که نرخ پیاز در بازار ۷ تا ۱۰ هزار تومان است که افزایش صفر تا ۳۹ درصدی را نشان می‌دهد.
نرخ سیب زمینی در سازمان میادین میوه و تره بار ۱۳۶۰۰ تومان اعلام شده که نرخ بازار این محصول ۱۱ تا ۱۴ هزار تومان است که تفاوت چندانی نکرده است./ آنا
دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای