خبر فوری
شناسه خبر: 49382

اجرای برنامه ملی مقابله با بیماری بروسلوز دامی

مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی کشور گفت: انجام تست‌های مراقبتی و واکسیناسیون ازجمله اهداف این برنامه است.

اجرای برنامه ملی مقابله با بیماری بروسلوز دامی

به گزارش اخبار سبز کشاورزی از سازمان دامپزشکی کشور، رضا اسدی روز چهارشنبه در این باره اظهار داشت: در راستای اجرای برنامه ملی مقابله با بیماری بروسلوز، در ۹ ماهه سالجاری بیش از ۲ میلیون راس دام سنگین (گاو و گوساله) و حدود ۱۲ میلیون راس جمعیت دام سبک نابالغ (بره و بزغاله) علیه بیماری بروسلوز با استفاده از واکسن های تولید داخل و به صورت رایگان توسط تیم‌های دامپزشکی ایمن سازی شدند و اجرای این برنامه تا پایان سال ادامه دارد.

مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه اجرای برنامه های واکسیناسیون به صورت سالانه پیگیری می‌شود، افزود: علاوه بر واکسیناسیون در ۹ ماهه سالجاری بیش از یک میلیون تست بروسلوز در دام‌های کشور توسط سازمان دامپزشکی انجام شده است و نتایح حاصله حاکی از کاهش درصد راکتور به تست نسبت به سال قبل دارد.

رعایت زنجیره سرد درخصوص واکسن های دامی

اسدی خاطر نشان کرد: رعایت زنجیره سرد درخصوص واکسن های دامی از اهمیت ویژه ای برخوردار است به همین خاطر استفاده از سیستم هوشمند و برخط زنجیره سرد در حمل و نقل و نگهداری واکسن ها در حال حاضر در ادارات کل دامپزشکی استانها درحال اجراست و در روستاها اکیپ های دامپزشکی با استفاده از کیف‌ها و بسته‌های یخی مخصوص تا زمان تزریق به دام زنجیره سرد را رعایت می کنند و این جزو ابزارها و الزامات فرآیند واکسیناسیون محسوب می‌شود.

مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی کشور گفت: این سازمان برای کنترل بروسلوز برنامه ۵ ساله مبتنی بر وضعیت آینده تدوین کرده است که در صورت تامین الزامات آن می‌تواند تحولی اساسی در وضعیت بیماری بروسلوز در حوزه دام ایجاد کند.

وی افزود: جلوگیری از عرضه محصولات لبنی سنتی و غیرپاستوریزه به ویژه محصولات سنتی فرآوری شده می‌تواند در جلوگیری از بروز بروسلوز در جامعه انسانی به شکل چشمگیری تاثیر گذار باشد.

به گزارش بازار، بیماری بروسلوز یا تب مالت (تب مدیترانه) یکی از مهم‌ترین بیماری‌های مشترک انسان و دام بوده و به‌ شدت مسری است، مصرف شیر غیرپاستوریزه، گوشت خام یا نیمه‌خام و تماس نزدیک با ترشحات بدن حیوان مبتلا به بیماری، از دلایل اصلی انتقال این بیماری به انسان است.

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای