کاهش تولید دلیل افزایش قیمت ماهی
در نیمه دوم سال اغلب تقاضا برای مصرف آبزیان بیشتر میشود، لذا این افزایش تقاضا با کاهش عرضه به دلیل ذخیرهسازی کمتر و محدودیتهای ارزی هم زمان شده.
اخبار سبز کشاورزی؛ در نیمه دوم سال اغلب تقاضا برای مصرف آبزیان بیشتر میشود، لذا این افزایش تقاضا با کاهش عرضه به دلیل مشکلاتی همچون ذخیرهسازی کمتر و محدودیتهای ارزی هم زمان شده و می توان گفت، افزایش قیمت فعلی به دلیل کمبود تولید است.
در این باره نیز علیاکبر خدایی، دبیرکل اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران، با بیان اینکه هر کیلو ماهی حدود ۸۵ تا ۹۰ هزار تومان است، گفت: افزایش تقاضا با کاهش عرضه هم زمان شده؛ لذا افزایش قیمت ناشی از کمبود تولید است.
خدایی، در مورد ریشه گرانی ماهی قزلآلا به بازار گفت: انتظار این مقدار افزایش قیمت را نداشتیم و ریشه آن به مشکل ۲ سال گذشته و بیماری کووید19 میشود. به دلیل بیماری، ذخیرهسازی کمتر شد و همچنین تخم چشمزده ماهی که از اسپانیا و فرانسه وارد میشد به دلیل محدودیتهای ارزی و کمبود تقاضا وارد نشد و با کاهش تولید مواجه شدیم.
گفتنی است، در صورت افزایش تولید ماهی، قیمت آن به شرایط قبل باز میگردد؛ ماهی که اکنون در فروشگاهها عرضه میشود حدود کیلویی ۸۵ تا ۹۰ هزار تومان است؛ اما قزل سالمون نسبت به دیگر ماهیها گرانتر است.