آیا مواد ارگانیک واقعا مغذیتر هستند؟
اگر در پاییز امسال خرید ارگانیک در بودجه شما نیست کارشناسان می گویند نگران نباشید؛ احتمالاً همان مزایای تغذیه ای را از مواد معمولی دریافت خواهید کرد.
اخبار سبز کشاورزی؛ پاییز در اوج خود است، که یعنی بخشهای تولید سوپرمارکتها با بهترین میوهها و سبزیجات اواخر فصل مانند سیب، سبزیجات برگدار و کدو حلوایی زمستانی؛ و اغلب نسخههای ارگانیک گرانتر هر کدام، آماده هستند.
اگر در پاییز امسال خرید ارگانیک در بودجه شما نیست، کارشناسان می گویند نگران نباشید، زیرا احتمالاً همان مزایای تغذیه ای را از غذاهای معمولی دریافت خواهید کرد. آنها اضافه کردند که مهمتر از آن این است که از یک رژیم غذایی سالم با مقدار زیادی میوه و سبزیجات پیروی کنید.
چرا غذاهای ارگانیک گران ترند؟
وزارت کشاورزی دستورالعمل های سختگیرانه ای را برای تولیدکنندگان مواد غذایی ارگانیک تعیین می کند. به عنوان مثال، محصولات ارگانیک تایید شده باید بدون استفاده از اکثر آفت کش ها و علف کش های مصنوعی کشت شوند، و فرآوردههای حیوانی مانند گوشت، مرغ، لبنیات و تخممرغ باید از حیواناتی تهیه شوند که در تمام طول سال به فضای باز دسترسی دارند و بدون هورمون رشد یا آنتیبیوتیک رشد میکنند. محصولات ارگانیک نیز نمی توانند از مهندسی ژنتیک استفاده کنند.
شان سوت، متخصص تغذیه و مدیر برنامه تغذیه و رژیم غذایی در دانشگاه کلرادو اسپرینگز، گفت: یکی از دلایلی که غذاهای ارگانیک می توانند گرانتر از همتایان معمولی خود باشند این است که تولید آنها بدون آفت کش ها یا علف کش های مصنوعی به کار بیشتری نیاز دارد.
برای مثال، یک کشاورز ارگانیک که از یک علف کش قوی برای از بین بردن علف های هرز استفاده نمی کند، ممکن است نیاز به استخدام کارگران بیشتری برای حذف علف های هرز داشته باشد.
آیا هزینه های بالاتر به معنای مواد مغذی بیشتر است؟
لیزی دیویس، استادیار علوم تغذیه در دانشگاه آلاباما در بیرمنگام گفت: با درشت مغذی هایی مانند پروتئین، کربوهیدرات و چربی، هیچ تفاوتی بین غذاهای ارگانیک و غیر ارگانیک وجود ندارد.
برخی از مطالعات نشان می دهد که تفاوت های کوچکی بین ریزمغذی ها مانند ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان های خاص وجود دارد. به عنوان مثال، یک مطالعه نشان داد که ماریونبری و ذرت ارگانیک ممکن است حاوی سطوح آنتی اکسیدانی بالاتری نسبت به همتایان غیر ارگانیک خود باشند.
دکتر دیویس گفت، اما این یافته ها متناقض بوده اند. او افزود و محققان ثابت نکردهاند که این تفاوتهای ریزمغذی به اندازهای بزرگ هستند که بر سلامت تأثیر بگذارند.
دکتر ایرنه ماتیو، دانشیار اطفال در دانشکده پزشکی دانشگاه ویرجینیا، گفت: "این مطالعات یکباره هستند که در مقیاس بزرگ تکرار نشده اند." اکثر تحلیل های بزرگتر قطعی نبوده اند.
آیا غذاهای ارگانیک خطر ابتلا به بیماری را کاهش می دهند؟
مطالعات در مورد اثرات طولانی مدت غذاهای ارگانیک بر سلامتی متفاوت بوده است. در یک مطالعه در سال 2018 روی حدود 70000 بزرگسال در فرانسه، محققان دریافتند کسانی که اغلب غذاهای ارگانیک میخورند، 25 درصد کمتر از کسانی که هرگز غذای ارگانیک نمیخوردند، تشخیص سرطان داشتند. اما چندین سال قبل از آن، مطالعه ای روی حدود 623000 زن میانسال در بریتانیا هیچ تفاوتی در میزان سرطان در میان مصرف کنندگان ارگانیک و غیرارگانیک مشاهده نکرد.
دکتر متیو گفت، یکی از توضیحها برای چنین یافتههای متناقضی این است که افرادی که به طور مداوم غذاهای ارگانیک میخورند، نسبت به افرادی که غذاهای معمولی میخورند، احتمالاً رژیمها و عادات سالمتر و درآمد بالاتری دارند. بنابراین نمی توانیم بگوییم که غذاهای ارگانیک به خودی خود هیچ نتیجه ای برای سلامتی ایجاد کرده اند. این مطالعات همچنین بر این تکیه میکنند که افراد هر چیزی را که طی ماهها یا سالها خوردهاند را بهدقت به خاطر بسپارند، که انجام آن بسیار چالشبرانگیز است.
مطالعات دیگر نشان می دهد که خوردن غذاهای ارگانیک می تواند با کاهش خطر ابتلا به دیابت، چاقی و بیماری قلبی مرتبط باشد، اما آنها به طور مشابه علت و معلولی را ثابت نکرده اند.
آیا ارگانیک ارزش برچسب قیمت را دارد؟
نظرسنجی ها اغلب قرار گرفتن در معرض آفت کش ها را به عنوان یکی از نگرانی های اصلی در مورد مواد غذایی تولید شده معمولی ذکر می کنند. (اگرچه غذاهای ارگانیک کاملاً عاری از آفتکشها و علفکشها نیستند. آقای Svette گفت. کشاورزان ارگانیک هنوز مجاز به استفاده از غذاهایی هستند که به صورت مصنوعی تولید نمیشوند.)
کارشناسان گفتند که در حال حاضر هیچ مدرک محکمی وجود ندارد که نشان دهد سطوح آفت کش های مصنوعی که هنگام خوردن غذاهای غیرارگانیک در معرض آن قرار می گیریم می تواند به ما آسیب برساند. اما این بدان معنا نیست که این آفت کش ها مضر نیستند.
مطالعات نشان می دهد که کارگران مزرعه ای که به طور مرتب در معرض سطوح بالای این آفت کش ها هستند ممکن است در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به برخی بیماری ها مانند بیماری پارکینسون و احتمالاً برخی از سرطان ها باشند.
برخی از افراد ممکن است غذاهای ارگانیک را ترجیح دهند تا از ارگانیسم های اصلاح شده ژنتیکی یا G.M.O. ها اجتناب کنند، اما شواهد کمی وجود دارد که نشان دهد آنها برای سلامتی انسان خطر دارند.
نتیجه چیست؟
قابل درک است که مردم ممکن است بخواهند قرار گرفتن در معرض آفت کش های خود را کاهش دهند؛ نه تنها برای سلامت خود، بلکه برای سلامت کارگران مزرعه.
اگر نمی توانید همه چیز را ارگانیک بخرید، توصیه شده است بر روی غذاهایی که بیشتر می خورید تمرکز کنید.
به گفته آژانس حفاظت از محیط زیست، شستن و شستن میوه ها و سبزیجات تازه زیر آب جاری نیز می تواند به کاهش (اما نه کاملاً از بین بردن) سطوح مواد شیمیایی روی سطوح آنها کمک کند. دکتر دیویس گفت و دور انداختن لایههای بیرونی سبزیهای برگدار مانند برگهای بیرونی روی یک سر کاهو - نیز میتواند کمک کند.
او افزود که گاهی اوقات آفت کش ها در پوست یا چربی گوشت و طیور جمع می شوند، بنابراین کوتاه کردن آن قسمت ها ضرری ندارد.
در نهایت، کارشناسان می گویند بهترین کاری که می توانید برای سلامتی خود انجام دهید این است که به طور کلی غذاهای مغذی مانند میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و غذاهای فرآوری نشده را در اولویت قرار دهید، چه ارگانیک باشند و چه غیر ارگانیک.
دکتر متیو گفت: «انواع میوهها، سبزیجات و غلات کامل واقعاً چیزی است که برای سلامتی بهتر توصیه میشود. ما شواهد قوی برای حمایت از آن داریم.»