خبر فوری
شناسه خبر: 44831

خسارات میلیاردی چهارشنبه سوری

چهارشنبه‌سوری ۱۴۰۲ درحالی فرارسید که امسال آمارهای رسمی ارائه شده از سوی اورژانس حاکی از افزایش موارد فوتی و مصدومیت‌های ناشی از انفجار موادمحترقه است. حوادثی که تمام دستگاه‌های امدادی، انتظامی و خدماتی را به حالت آماده‌باش درآورده است و تا کنون بیش از ۳۲۵۰ مصدوم و ۱۴ فوتی برجای گذاشته است.

خسارات میلیاردی چهارشنبه سوری

اخبار سبز کشاورزی؛ مراسم شب آخرین چهارشنبه سال ۱۴۰۲، امسال در حالی برگزار شد که از مدت‌ها پیش دستگاه‌های امدادی و انتظامی برنامه‌ریزی‌های خود در این خصوص را آغاز کرده بودند.

پلیس امنیت اقتصادی، قرارگاه مبارزه با موادمحترقه قاچاق و غیرمجاز را ایجاد کرده و پلیس تهران نیز از حدود دو ماه قبل اقدام به رصد قاچاقچیان و فروشندگان مواد محترقه کرده بود که در نتیجه آن بیش از ۴۳ میلیون اکلیل سرنج و ۱۰ میلیون عدد موادمحترقه را کشف و ضبط کرد.

پلیس در سراسر کشور نیز اقدامات مشابهی را انجام داده و تا روز گذشته بیش از۱۰ تن انواع مواد محترقه را در سراسر کشور کشف کرده است.

گردش مالی میلیاردی در فروش مواد منفجره در فقدان بازرسی ها، فضای مناسبی را برای واردات قاچاق به دست افراد سود جو و فرصت طلب داده تا سود های میلیاردی از این شب به جیب بزنند.

با نزدیک شدن به ایام آخر سال و فرا رسیدن شب چهارشنبه سوری نگرانی‌های شهروندان به‌ویژه خانواده‌ها در خصوص صدمات حاصله از مواد منفجره زیاد می‌شود، به‌طوری که در این روز همه در تب و تاب سریع رسیدن به خانه هستند، اما موضوعی که کمتر کسی به آن توجه می‌کند، گردش مالی میلیاردی در فروش مواد منفجره است که در فقدان بازرسی‌ها افراد سودجو  و فرصت طلب با واردات قاچاق، عرضه و گاهی تولید به سلب آسایش عمومی دست می‌زنند و سودهای میلیاردی از این شب به جیب می‌زنند.

بنابر گزارشی که سال قبل مرکز آمار ایران منتشر کرد، اگر هر ۲۳ میلیون و ۸۰۰ هزار خانواده ایرانی فقط یک نوع از مواد محترقه ارزان قیمت، به طور مثال فقط یک آبشار سه هزار تومانی خریداری کنند، در روز‌های پایانی سال گردش مالی این مواد محترقه به بیش از ۵۰ میلیارد میلیون تومان می‌رسد؛ این در حالی است که طبق گزارش‌های میدانی، قیمت مواد محترقه امسال با افزایش ۵۰ درصدی مواجه شده که متأسفانه شاهد خروج زیادی ارز از کشور هستیم.

گرچه آمار و ارقام رسمی و اعلام شده‌ای برای گردش مالی مواد محترقه در کشور وجود ندارد، اما با یک حساب سرانگشتی می‌توان به نتایج جالبی رسید. اگر به صورت میانگین هر خانوار از هر کدام از این مواد تنها یک عدد بخرد، حدود ۱۵ هزار تومان باید هزینه کند.

از سوی دیگر بنابر اعلام امسال مرکز آمار ایران ۲۴ میلیون و ۱۹۶ هزار خانوار در ایران وجود دارد. اگر به صورت میانگین این تعداد خانواده هر کدام برای خرید مواد محترقه ۱۵ هزار تومان هزینه کنند، حدود ۳۶۰ میلیارد تومان گردش مالی ایجاد خواهد شد؛ عددی که معادل حقوق ۳۲۶ هزار کارگر در ایران و معادل یارانه‌ هشت میلیون و ۶۶ هزار نفر است.

 

 

دیدگاه تان را بنویسید

  • احسان پاسخ به نظر

    خسارت میلیاردی ؟!!
    وقتی با این جشن شروع به مخالفت شد شکل این جشن آتش زدن چند بوته خشک بود و چند ترقه کوچک که صداش تا دو خونه اونورتر می رفت
    گفتند آتش پرستی و ....
    با ... مردم را پراکنده می کردن
    جنگ که شروع شد سربازا یاد گرفتن با زرنیخ و ... صدا و قدرت این ترقه ها رو بیشتر کنن و از پشت بوم به خیابون پرت کنن تا دیده نشن و ...
    این چهار شنبه سوری این شکلی نبود که اکنون است

چندرسانه‌ای