رویاندارو پیشگام در صنعت دام و طیور
صنعت دام و طیور در کشور به لحاظ تامین غذایی جامعه جایگاه ویژهای دارد و امنیت غذایی کشور در گرو دامداری، مرغداری و شیلات قوی و پیشرو است.
اخبار سبز کشاورزی؛ پیرو این موضوع و اینکه دامها و انواع طیور دارای بیماریهای خاص خود هستند، لازم است که داروی موثر این بیماریها تولید و توزیع گردد تا یک دامداری یا مرغداری سالم و عاری از هرگونه بیماری داشته باشیم و در نتیجه بهرهوری و تولید مناسب را در اختیار داشته باشیم، بنابراین شرکتهای پیشرو در این زمینه در رتبه خاص و مهمی قرار دارند، زیرا با تولید این داروها قدم مهمی را در جهت تولید دام و طیور سالم برمیدارند.
در این میان شرکت رویان دارو که در سال 1377 تاسیس گردید با در اختیار داشتن افراد متخصص و آگاه به علم روز دامپزشکی و از همان ابتدا با تولید داروهای دامی باکیفیت کمک شایان توجهی به این صنعت کرد و در حال حاضر، علاوهبر تولید داروهای دامی فاز داروهای انسانی در زمینه داروهای هرمونی و ضدسرطان را نیز تولید میکند.
بیشترین تعداد نمایندگی در اختیار شرکت رویان دارو
تعداد 100 نمایندگی در این در ایران در انحصار این شرکت است. این موضوع را مدیر علمی شرکت دکتر طوایف گفت، همچنین او اشاره کرد: علاوهبر واردات مواد اولیه داروها اقدام به تولید انواع واکسن کردیم.
نبود چشمانداز مثبت در صنعت دام و طیور
دکتر طوایف گفت: شرایط در این سالهای اخیر مخصوصا در بخش قیمت داور و نهادهها مطلوب نیست. مگر اینکه دولت فکری در زمینه روابط بین کشورها و روابط بینالمللی کند، مسئله تحریمها، بحث عدم تخصیص ارز و غیره میبایست حل شود. محصولات تولید ما چیزی از مشابه خارجی کم ندارد.
او اشاره کرد: محصولات تولیدی ما از نظر قیمت هم مناسبتر است و کشورهای مخاطب از داروهای ما استقبال میکنند و رضایت دارند.
400 قلم دارو در سبد تولیدات رویان دارو
این موضوع را دکتر هومن تیموری، متخصص آبزیان در رویان دارو، اعلام کرد و گفت: البته هر روزه محصولات جدیدی همگام با دنیا در رویان دارو فرموله و تولید میگردد. همچنین در نمایشگاه شیلات امسال رویان دارو از 2 محصول جدید خود در بخش آبزیان رونمایی کرد.
حمایت دولت از صنعت دام و طیور و آبزیان
دکتر تیموری با اشاره به این موضوع گفت: چون این صنعت در ارتباط مستقیم با امنیت غذایی جامعه است؛ بنابراین حمایت ویژه دولت را میطلبد. همچنین اشاره کرد: امسال مصرف سرانه آبزیان در کشور 12 الی 13 کیلوگرم است.
رویان دارو فعال در بخش صادرات
دکتر تیموری افزود: هم اکنون در شرکت تنها مواد اولیه وارد میگردد و در بخش صادرات به کشورهای همسایه فعال هستیم. همچنین رویان دارو در دوران تحریم به طرف تولید بیشتر رفته و به خودکفایی رسیده است.
دکتر امیر زکیان، متخصص بیماریهای داخلی دامهای بزرگ فعال در بخش تکنیکال علمی دام در رویاندارو اشاره کرد: برگزاری نمایشگاههای شیلات میتواند بسیار مفید باشد.
وجود شرکتهای دانشبنیان و اهمیت آنها
دکتر زکیان گفت: حضور شرکتهای دانش بنیان مخصوصا در حوزه دام و طیور حائز اهمیت هستند و کمک شایان توجهی به این صنعت میکنند.
همچنین او افزود: این شرکتها فعالیتشان نباید نادیده گرفته شود. صنعت دام طیور در کشور ما به شکل صنعتی شده و در واقع صنعتی نو پا به شمار میآید.
پیشرفت صنعت دام و طیور درگرو تعامل با دنیا
دکتر زکیان افزود: اگر نتوانیم به درستی وارد مناسبات اجتماعی بینالمللی ازجمله بریکس و FATF شویم از قافله صنعت دنیا عقب میمانیم.
او افزود: با اتکاء به دانش داخلی، رشد و توسعه بومی، اهمیت به شرکتهای دانشبنیان و تعامل بینالمللی، جذب دانش کشورهای پیشرفته و اجرای آن در داخل کشور میتوانیم شاهد رشد و بالندگی این صنعت باشیم.
به هر روی دولت میبایست همواره از واحدهای تولیدی از قبیل رویان دارو حمایت و این چرخه تولید، نوآوری و تخصص را همواره زنده نگه دارد تا این صنعت پویا و درآمدزا بتواند نه تنها غذای میلیونها نفر در کشور را تامین کند که بخش مهمی را بتواند صادر و ارزآوری مناسبی را ایجاد کند.