خبر فوری
شناسه خبر: 45443

چگونه زنبوردار حرفه‌ای شویم؟

همانطور که نیاز به غذا در سطح جهان رو به افزایش است، روش‌های مدرن تولید غذا نیز روندی صعودی به خود گرفته‌اند. در میان این روش‌ها، گزینه کشاورزی تلفیقی به‌شکل فزاینده‌ای با اقبال عمومی روبرو شده است.

چگونه زنبوردار حرفه‌ای شویم؟

اخبار سبز کشاورزی؛ گزینه کشاورزی تلفیقی، روند استفاده پایدار از منابع و روش‌های مختلف کشاورزی را به‌منظور خودکفایی و کسب درآمد هر چه بیشتر تشویق می‌کند.

کشاورزی مدرن به میزان بالایی از تکنولوژی‌هایی تاثیر می‌گیرد که نه فقط موجب کاهش استفاده از نیروی کار، بلکه به تولید هر چه بیشتر نیز کمک می‌کند.

اختلاط و آمیختن دانش علمی و روش‌های کشاورزی سنتی، موجب متحول نمودن کشاورزی صنعتی شده است.

یکی از نمونه‌های این آمیختگی دانش و کشاورزی سنتی، پرورش زنبور است. حال یک پرسش در این‌جا مطرح می‌شود که پرورش زنبور به چه معنا است؟

پرورش زنبور یا زنبورداری، مراقبت و مدیریت زنبورهای عسل برای تولید عسل و دیگر فرآورده‌های آن در اندازه تجاری و عرضه به بازار تقاضا است.

زنبورهای ‌عسل در یک محیط‌زیست مشخص و به‌همراه نظارت، مورد مراقبت و پرورش تولیدی قرار می‌گیرند. این فعالیت مبتنی‌بر کشاورزی، اغلب در مناطق روستایی و به‌منظور برآورده کردن و تامین مواد خام برای صنایع داروسازی و بهداشتی است.

نقش زنبورها در مرکز قرار گرفتن آن‌ها برای فعالیت‌های مربوط به گرده‌افشانی محصولات گیاهی است که اهمیت فوق‌العاده‌ای در تولید محصولات دارد.

زنبورها نقشی حیاتی در پایداری تنوع زیستی دارند که خود منجر به پایداری طبیعت و محیط‌زیست می‌شود.

در این عرصه اقتصادی، حکومت‌ها باید برنامه‌های حمایتی موثری در تقویت مزایای زنبورداری داشته باشند.

نقش و مسئولیت‌های زنبورداران

زنبورداران باید در وهله اول در مسیر آموزش و یادگیری کارها و امور مربوط به زنبورداری قرار گیرند. شرح و تفسیر این شغل امکان دارد که در برخی موارد متفاوت باشد، اما برخی از کارهای اصلی و مسئولیت‌های زنبور‌داران را به‌طور کلی می‌توان به شرح زیر بیان کرد.

• رصد کردن دائم بهداشت و سلامت کندوها؛

• ثبت و ضبط مشاهدات و استراتژی‌ها برای اجرای راهکارهای موثر در حفظ کندو؛

• جا‌به‌جایی کندوها برای ارتقاء سطح گرده‌افشانی محصولات کشاورزی؛

• بازرسی کندوها به‌منظور یافتن انگل‌ها و بیماری‌ها و انجام مبارزه با آن‌ها در موارد لازم؛

• ایجاد فضای لازم برای پرورش و رشد زنبورها؛

• برداشت عسل بدون آسیب‌رساندن به آن‌ها؛

• مدیریت بازاریابی، فروش، بسته‌بندی عسل و محصولات تولید شده.

مراحل و دوره‌های زنبورداری

برای ایجاد تنوع و حفظ و پایداری توسعه کره زمین، بسیاری از دانشگاه‌ها اصرار به برپایی دوره‌های دانشگاهی و مدرن برای عملیات کشاورزی دارند و برخی از دانشگاه‌های تخصصی، برنامه‌های تحقیقاتی و توسعه(R&D) را در این زمینه‌ها ایجاد کرده‌اند.

در کشورهای کانادا و نیوزلند، برخی از دانشگاه‌ها و موسسات، دوره‌های تخصصی در پرورش زنبور مقرر کرده‌اند.

چگونه یک زنبوردار حرفه‌ای شویم؟

نیاز تحصیلاتی یک زنبوردار حرفه‌ای: گذراندن یک دوره عملی در این زمینه لازم است.چرا که یک زنبوردار قبل از دانش تئوری به دوره‌های عملی نیاز دارد.

در جهان امروز، زنبورداری مورد اقبال بسیاری از جوامع قرار گرفته و دانش‌آموزان می‌توانند تا کسب مدرک دیپلم در پرورش زنبور به تحصیل بپردازند. کارگاه‌ها و سمینارهای مختلفی توسط دانشگاه‌ها برای دانشجویان علاقه‌مند، در سرتاسر دنیا بر پا می‌گردد.

حقوق یک زنبوردار: یک زنبوردار باید در مقابل مراقبت از کندوهای زنبورعسل برای خود، حقوقی چه به‌صورت ساعتی یا ماهیانه مقرر نماید.

به‌عنوان مثال حقوق یک زنبوردار در آمریکا برای یک سال ۴۴,۷۴۹ هزار دلار، در انگلستان 37,417 هزار پوند و در استرالیا ۶۸,۹۳۳ هزار دلار استرالیا است.

حقایقی در مورد پرورش زنبور

• پرورش زنبور به آگاهی‌های ما در مورد محیط‌زیست می‌افزاید.

• درآمد ناشی از هر ۱۰۰۰ کلنی زنبورعسل، می‌تواند مبلغ قابل‌توجهی باشد.

• با افزایش محصول، موجب بهبود و افزایش درآمد کشاورزان می‌شود.

• زنبورداری نقشی حیاتی در توسعه صنایع کوچک و اقتصاد روستایی دارد.

• با توسعه توریسم در مناطق پرورش زنبور به اقتصاد آن حوزه‌ها کمک می‌کند.

زنبورداری به تولید، ایجاد اشتغال و خوداشتغالی کمک می‌نماید، به‌گونه‌ای که بسیاری از تحصیلکرده‌ها می‌توانند در این رشته شغلی وارد شوند.

به‌دلیل انعطاف‌پذیری این شغل، زنبورداری می‌تواند به‌صورت بخشی از شغل کشاورزی تلفیقی به‌کار گرفته شود.

 

 

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای