این روزها میتوان برای دیدن مزارع ارغوانی زعفران چهارمحال و بختیاری، راهی تمامی شهرستانهای استان بویژه حاجی آباد شهرستان کیار شد.
به گزارش اخبار سبز کشاورزی به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، اوایل صبح قبل از این که آفتاب سر بزند، بهترین ساعت برای شروع کار است، گیاه تمام شب در حال رشد بوده و حال گلهای بستهاش از زمین خشک سربرآورده و دشت ارغوانی را پدیدار میکند، وقت برداشت زعفران در هوای پاییزی چهارمحال و بختیاری است.
زعفران یکی از محصولات کشاورزی ارزشمند صادراتی ایران است که در زمینهای خشک و نیمهخشک چهارمحال و بختیاری و برخی دیگر از نقاط کشور کشت میشود.
ارزش اقتصادی فراوان زعفران در بازارهای جهانی و اشتغال و درآمد مناسبی که پرورش این گیاه بهدنبال دارد، بازده اقتصادی آن را قابل توجیه کرده است.
با وجود آنکه بخش اعظم زعفران مصرفی جهان در ایران تولید میشود، اما موانعی برای کسب درآمد ارزی معقول از صادرات زعفران وجود دارد که بررسی و یافتن راهکارهای مناسب برای برطرف کردن این موانع میتواند در رشد درآمدهای ارزی، ایجاد اشتغال مناسب و… تأثیر بسزایی داشته باشد.
ایران بزرگترین تولیدکننده زعفران جهان بوده و بهعلت داشتن تنوع آب و هوایی، بسیاری از محصولات باغی و زراعی آن از جمله زعفران، کیفیت عالی دارد.
طی ۱۰ سال اخیر، میزان تولید زعفران ایران رشد قابل توجهی داشته که بخش گستردهای از این تولیدات صادر میشود.
این محصول بهعلت مصارف خوراکی و دارویی فراوان، مورد توجه بسیاری از مردم جهان است و چون طبق آمار موجود در بخش پیشین نشان داده شد، ایران در تولید این محصول نه تنها مزیت نسبی بلکه، مزیت مطلق هم دارد، از اینرو میتوان با تولید و صادرات آن منابع ارزی فراوانی را عاید کشور کرد.
هوای نسبتا سرد پاییزی حوالی ساعت چهارو نیم به طور حتم زمان بدی برای کشاورز سخت کوش سخت نباشد تا دسترنجش را در طی یک سال برداشت کند.
هر سال با فرارسیدن آبان ماه و سرد شدن هوا، زعفران از زمینهای حاصلخیز سر بر میدارد و تمامی زمینهای تحت پوشش این محصول را به مانند نگینی سرخ، درخشان میکند.
کشاورزان چهارمحال و بختیاری بیشتر به صورت خانوادگی همگام با سایر اعضای خانواده در صبحگاهان، سخت مشغول برداشت زعفران ناب و خوش عطر و طعم از مزارع زیر کشت این محصول میشوند.
از زیبایی گلهای ارغوانی در مزارع زعفران که بگذری لذت چای زعفرانی و دیدن تصاویر زیبا چشم هرببیندهای را خیره میکند.