آخرین خبرها:
شناسه خبر: 13467

بازرسی 4 ماهه در سازمان تعاون روستایی و ۵ میلیارد تومان

سال‌ها بود که در سازمان مرکزی تعاون روستایی پروژه بررسی، تأمین و قیمت‌گذاری میوه توسط مسئولان ذی‌ربط و براساس ضابطه و شیوه‌نامه رسمی انجام می‌شد

بازرسی 4 ماهه در سازمان تعاون روستایی و ۵ میلیارد تومان
مزرعه سبز : سال‌ها بود که در سازمان مرکزی تعاون روستایی پروژه بررسی، تأمین و قیمت‌گذاری میوه توسط مسئولان ذی‌ربط و براساس ضابطه و شیوه‌نامه رسمی انجام می‌شد؛ اما امسال گویا به‌صورت هیجانی این کار صورت گرفته و بازرسی چند صد میلیارد تومان میوه در سراسر ایران و تأیید کیفیت آن به عهده شرکت «م. س. س. الف» است که زمان عقد قرارداد فقط 4ـ 5 ماه از تولد و تأسیس آن گذشته است.

دعوت از شرکت‌های بازرسی و برگزاری مناقصه

مهم‌تر اینکه در سنوات گذشته و طبق روال قانونی، ابتدا آگهی مناقصه بازرسی براساس قوانین مناقصات دولتی باید رعایت شود و شرایط احراز فنی شرکت‌ها در سایت سازمان مرکزی، اطلاع‌رسانی می‌شد و از شرکت‌های بازرسی دارای مجوز و پروانه بازرسی (که نام آنها در فهرست مورد تایید سازمان ملی استاندارد در سال مورد نظر قرار داشت) دعوت می‌گردید.

وظیفه ذاتی دیوان محاسبات و آقای بذرپاش

از آنجا که وظیفه ذاتی دیوان محاسبات ، بررسی اسناد و هزینه کردن در تناسب با بودجه و رعایت قوانین مناقصات مزایده است، مشخص نیست مدارک آن در اختیار آقای بذرپاش ریاست دیوان که فردی عدالت محور است قرار گرفته یا خیر، تا بر امر انتخاب بازرس موجه در بین بازرسان دعوت شده، دقت نظر و مطالعه داشته باشد یا حداقل نهی از منکر بنماید.

گزینش بر اساس مستندات

سپس شرکت‌های بازرسی مدعی انجام کار، با مستندات و سوابق کاری حضور در چنین پروژه عظیم در سامانه ستاد، ثبت نام می‌کردند و مدارک خود را همراه با پیشنهادات فنی و مالی بارگذاری می‌نمودند تا سازمان پس از بررسی سوابق و عملکرد و توانمندی آنها به اتفاق اکثریت آرای حاضرین در جلسه بهترین را برگزیند و صورت جلسه نماید و کار آغاز شود.
سوال این است که آیا چنین روند قانونی در انتخاب این شرکت بازرسی صورت گرفته است؟ آیا ممکن است روند کار، اطلاع‌رسانی و شفاف‌سازی شود؟ و اسامی رقبای این شرکت و چرایی رد شدن آنها مشخص گردد؟

فریاد صدا و سیما هم درآمد

به همین مناسبت، پس از انتشار تحلیل 3360322 (23 بهمن 1400) صدا و سیما و تحلیل‌ها و اخبار دیگر رسانه‌ها از نحوه خرید میوه شب عید و احتمال عدم رعایت کامل برخی پروتکل‌های اداری و به‌ویژه بی‌دقتی در اجرای بند بند مفاد «دستورالعمل طرح خرید، ذخیره‌سازی و توزیع میوه شب عید در راستای تنظیم بازار میوه ایام پایانی سال 1400 و نوروز 1401» به امضای رئیس‌ جمهور، شبهات و ابهامات چند صد میلیارد تومان خسارت به بیت‌المال را پدید آورده است.

مشاورینی که به جای مدیر عامل تصمیم می‌گیرند

تیم اتوبوسی و غیرمتخصص برخی مدیران ارشد سازمان و مشاورینی که به جای مدیرعامل انتخاب و خرید می‌کنند و حتی در جابه‌جایی زعفران و دیگر اموال سازمان به جای مدیر عامل تصمیم گرفته، مکتوب می‌نمایند و از سویی عدم همراهی بدنه سازمان با تخلفات احتمالی حاصله، موجی از انتقادات را به همراه داشته است.

کمیته راهبردی چه کاره است

سوال رسانه‌ها این است که آیا میزان خرید میوه شب عید و قیمت آن در کمیته راهبردی و با حضور همه اعضاء بررسی و قبل از خرید، نهایی شده است یا خرید در برخی مراسم خاص یا مکان‌های یا ساعات غیر اداری و بدون هماهنگی‌های مکتوب (به قولی دست‌گردان کردن امضاها) صورت گرفته است؟

سازمان بازرسی کل کشور کجاست؟

در این صورت، معاون توسعه بازرگانی و معاون باغبانی، وزارت جهاد کشاورزی، نمایندگان وزارت کشور، سازمان بازرسی کل کشور، سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان و… چه پاسخی برای گران خریدن میوه‌ای که احتمالاً 20 تا 40 درصد گران‌تر خریده شده و احتمال دارد صدها میلیارد تومان بار مالی به بیت‌المال تحمیل کرده باشد، خواهند داشت.

آهنگر کلا برای همه ایران

به‌ویژه اینکه شرکت بازرسی «م. س. س. الف» که چند ماه پیش و آن هم در روستای آهنگر کلا از توابع کیا‌کلای قائم‌شهر و محل تولد مدیرعامل سازمان و با سرمایه 100 هزار تومان در تیر ماه امسال تاسیس شده باید پاسخ دهد با چه رزومه کاری و تجربه و با کدام پروانه بازرسی در سطح ملی، و با مجوز چه مقامی کار خرید و بررسی و بازرسی کیفیت میوه را انجام می‌دهد.

آهنگر کلا در بین 101 شرکت

چگونه است که در بین 101 شرکت بازرسی با رزومه کاری مجرب و مورد تایید سازمان ملی استاندارد در سال 1400 احتمالا چنین نامی یافت نمی‌شود و در صورت نبود نام شرکت در فهرست شرکت های مورد تایید (در تاریخ قبل از مناقصه) آیا سازمان، اجازه عقد چنین قراردادی با چنان شرکتی دارد؟ اما قادری‌فر، رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی شرکت «م. س. س. الف» را در آهنگر کلا با 4 ماه سابقه ثبت و تاسیس (نه سابقه عملکرد) انتخاب می‌کند و بازرسی حدود یک‌ هزار میلیارد تومان خرید و سرمایه بیت‌المال را به وی می‌سپارد تا در این قرارداد ۴ الی ۵ میلیارد تومان سودآوری برای شرکت بازرسی حاصل شود.

شرکت بازرسی و سپردن حداقل 5درصد تضمین بانکی

همواره برای حفظ منافع سازمان و امکان حسابرسی و حسابکشی از سازمان بازرسی، شرکت بازرسی با توجه به حجم بار معامله (بازرسی و نظارت و کمیت و کیفیت حدود 70 هزار تن میوه) حداقل باید 5 درصد مبلغ خرید را تضمین بانکی واقعی داده باشد که لازم سازمان اعلام کند این تضمین از چه بانکی و چگونه از یک شرکت با سرمایه 100 هزار تومان پذیرفته شده است.

با میوه‌های باقی مانده که بعد از عید فاسد خواهد شد، چه خواهیم کرد

ضرر دیگری که منتظر سازمان خواهد بود و مشخص نیست شرکت بازرسی توجه لازم را در آن داشته یا خیر، این است که بعد از عید و با فرارسیدن ماه مبارک رمضان (با توجه به عملکرد پلتفرم بازرگام که برای تحویل چند کیلو میوه سه الی چهار روز خریدار را خانه‌نشین می‌کند و احتمالا بخشی از میوه را خراب شده تحویل می‌دهد) به احتمال زیاد مقدار معتنابهی از میوه‌ها در غرفه‌ها، انبارها و سردخانه‌ها فاسد می‌شود و جبراً باید مانند موضوع فیروکوه، دماوند و… معدوم گردد یا این که هر کیلو میوه 15 16 هزار تومانی (قیمت تمام شده برای سازمان) زیر 500 یا 300 تومان عرضه شود.

از بیت رهبری کمک می‌خواهیم

بدنه سازمان مرکزی تعاون روستایی به همراه باغداران و سردخانه‌دارانی که در شرایط برابر یا برتر میوه آنها خریداری نشده تا میوه افراد خاص و به قیمت و فاکتور خاص خریداری شود، از نهادهای نظارتی و بازرسی مستقر در وزارت جهاد کشاورزی، دیوان محاسبات، تعزیرات، وزارت کشور، قوه قضائیه و بیت رهبری درخواست دارند جهت شفاف‌سازی و جلوگیری از تخلفات احتمالی و فساد تیمی اقدام عاجل به عمل آورند و با یک حرکت آتش به اختیار برای حفط بیت المال.

انتهای پیام/

دیدگاه تان را بنویسید

  • علی پاسخ به نظر

    سلام
    شما چرا دروغ می گویید ؟
    شما چرا جرات نشر نظرات را ندارید ؟
    به والله قسم من حاضرم به تنهایی در خصوص دروغهای نحوه انتخاب شرکت بازرسی با مستندات قانونی به شما و تمام مراجع نظارتی جواب دهم .
    یک ذره وجدان داشته باشید .
    به کجا چنین شتابان؟
    دنبال کدام رانت هستید ؟
    همان رانت ها که سالهای گذشته می گرفتید.

  • علی پاسخ به نظر

    سلام
    شما چرا دروغ می گویید ؟
    شما چرا جرات نشر نظرات را ندارید ؟
    به والله قسم من حاضرم به تنهایی در خصوص دروغهای نحوه انتخاب شرکت بازرسی با مستندات قانونی به شما و تمام مراجع نظارتی جواب دهم .
    یک ذره وجدان داشته باشید .
    به کجا چنین شتابان؟
    دنبال کدام رانت هستید ؟
    همان رانت ها که سالهای گذشته می گرفتید.

چندرسانه‌ای