آخرین خبرها:
شناسه خبر: 12006

رونق کشاورزی زمینه‌ساز رفع محرومیت در بام ایران

چهارمحال و بختیاری به واسطه داشتن ظرفیت های خدادادی در بخش های آب و خاک وظرفیت تبدیل به قطب تولید محصولات کشاورزی در بخش های مختلف را دارد

رونق کشاورزی زمینه‌ساز رفع محرومیت در بام ایران
چهارمحال و بختیاری به واسطه داشتن ظرفیت های خدادادی در بخش های آب و خاک و بهره گیری مناسب از نور خورشید ظرفیت تبدیل به قطب تولید محصولات کشاورزی در بخش های مختلف را دارد.
به گزارش مزرعه سبز به نقل از بازار، چهارمحال و بختیاری یک درصد از وسعت کشور را به خود اختصاص داده است. این استان در ارتفاعات جنوب غربی رشته کوه زاگرس قرار گرفته است. داشتن نور کافی خورشید به واسطه در قرار گرفتن در ارتفاعات یکی از مهمترین ظرفیت های این استان به شمار می رود.
از طرفی این استان به واسط شرایط توپوگرافی خاص از بارش های مناسب برف و باران بهره مند است که موجب شده است رودخانه های بیشماری در این استان جریان بگیرد.
زاینده رود، کارون، دز، بازفت، بهشت آباد و خرسان از مهمترین رودخانه های استان چهارمحال و بختیاری است. بخش کشاورزی به عنوان پایه اصلی هرم اقتصاد به شمار می رود که توسعه این بخش در برخی کشورها موجب شده است در مسیر توسعه و جزو کشورهای توانمند قرار بگیرند.
تولید محصولات لبنی در دانمارک و تولید گل در هلند و یا تولید برنج در هندوستان از نمونه هایی است که بخش کشاورزی توانسته موجب توسعه این کشورها شود.
بخش کشاورزی در کشور آنگونه که باید نتوانسته جایگاه مهمی در ارتقای بخش اقتصادی ایفا کند و ایران با وجود ظرفیت های ارزشمند راه طولانی برای رسید جایگاه مناسب در بخش کشاورزی دارد. چهارمحال و بختیاری استانی مستعد در بخش کشاورزی است اما مردم این استان هنوز با وجود ظرفیت های مختلف در این بخش از مشکلات بیکاری و نبود شغل رنج می برند.
این استان با دارا بودن ظرفیت های طبیعی و منابع خدادادی می تواند به قطب های مختلف تولید محصولات کشاورزی تبدیل شود. تولید محصولات باغی، تولید محصولات گلخانه ای، قارچ خوراکی، تولید انواع گل و تولید محصولات فرآوری بخش کشاورزی از مهمترین بخش هایی هستند که این استان می تواند در مسیر آنها به جایگاه اولی کشور دست یابد.
کارشناس ارشد کشاورزی با اشاره به توانمندی های بالایی چهارمحال و بختیاری در بخش کشاورزی، اظهار داشت: سرمایه گذاری در بخش های مختلف کشاورزی در این استان می تواند این استان را از محرومیت های نجات دهد و استان را در مسیر توسعه قرار دهد.
رشید شاهرخ بیان کرد: سرمایه گذاری در بخش باغات و توسعه باغات بادام در این استان طی سال های گذشته نمونه ای بارز از ظرفیت های این استان بود که موجب شد این استان به قطب تولید بادام کشور تبدیل شود و اشتغال قابل توجهی در منطقه سامان این استان ایجاد شد.
وی تاکید کرد: محصولات بخش کشاورزی در بخش قارچ خوراکی، گل و صیفی جات از محصولات مهمی هستند که با توجه به افزایش جمعیت نیاز آینده کشور هستند و هم اکنون سرمایه گذاری در این بخش ها موجب افزایش درآمد برای استان می شود.
وی عنوان کرد: توسعه گلخانه ها و تولید محصولات گلخانه ای برای صادرات از دیگر ظرفیت هایی است که در چهارمحال و بختیاری باید مورد توجه قرار گیرد و این استان ظرفیت تبدیل به قطب تولید محصولات گلخانه ای کشور را دارد.
وی گفت: تولید در فضای گلخانه های چندین برابر است و باید از این ظرفیت برای توسعه و ایجاد اشتغال در استان بهره گیری کرد.

توسعه بخش کشاورزی در چهارمحال و بختیاری از مهمترین اولویت های اجرایی

استاندار چهارمحال و بختیاری در خصوص توسعه بخش کشاورزی گفت: توسعه بخش کشاورزی در چهارمحال و بختیاری از مهمترین اولویت های اجرایی در استان است.
غلامعلی حیدری ادامه داد: بهره گیری مناسب از توانمندی بخش کشاورزی مورد توجه قرار گرفته است و بهره گیری از اراضی شیب دار برای توسعه باغات، کشت گیاهان دارویی، توسعه گلخانه ها، توسعه دامپروی و… مورد توجه قرار گرفته است.
وی ادامه داد: بهره گیری از امکانات دولتی، بنیاد های علمی و توان بخش خصوصی برای توسعه بخش کشاورزی از مهمترین مواردی است که دنبال آن هستیم.
وی تاکید کرد: فراهم آورن ظرفیت های سرمایه گذاری و جذب سرمایه گذاران در استان مورد توجه قرار گرفته است که بخش کشاورزی از مهمترین بخش ها به شمار می رود.

لزوم تقویت سرمایه گذاری در حوزه کشاورزی

مدیر امور سرمایه گذاری جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در خصوص فراهم آوردن تمهیدات لازم برای توسعه بخش کشاورزی در این استان گفت: چهارمحال و بختیاری از مهمترین استان های پر ظرفیت در بخش کشاورزی است.
غلامرضا نعمتی گفت: فراهم آوردن زیر ساخت ها و پرداخت تسهیلات از مهمترین اقدامات برای توسعه بخش کشاورزی در این استان به شمار می رود.
مدیر امور سرمایه گذاری جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: در سال جاری بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی به متقاضیان برای توسعه بخش کشاورزی پرداخت شده است.
وی با اشاره به اینکه تسهیلات در بخش مختلف کشاورزی پرداخت می شود، تاکید کرد: بیش از یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان تسهیلات برای توسعه باغات پرداخت شده است. جذب سرمایه گذار از مهمترین برنامه ها برای توسعه بخش کشاورزی در این استان به شمار می رود.
مدیر امور سرمایه گذاری جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: ارتقای بخش گلخانه ای با بهره گیری از ظرفیت های بخش خصوصی مورد توجه قرار گرفته است.
توجه جدی دولت به بخش کشاورزی این استان می تواند آینده روشن برای این استان رقم بزند و این استان ظرفیت تبدیل به قطب اصلی تولید محصولات کشاورزی از جمله گوشت قرمز و سفید، قارچ، محصولات گلخانه ای و… را دارد که تحقق این مهم نیازمند سرمایه گذاری و فراهم آوردن زیر ساخت ها است.
دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای