آخرین خبرها:
شناسه خبر: 17795

اتحادیه خالی و صادرات خیالی!

اتحادیه مرکزی تعاونی‌های روستایی ایران به عنوان یکی از ارکان اصلی و محملی برای واگذاری‌های اصل ۴۴قانون اساسی به شمار می‌رود، کما اینکه هم اینک حدود 23 درصد سهام سازمان مرکزی دولتی تعاون روستایی را در اختیار دارد و در صورت انحلال این سازمان در اولویت و مستحق خرید الباقی سهام آن است.

اتحادیه خالی و صادرات خیالی!

اخبار سبز کشاورزی: اخیراً مدیرعامل اتحادیه در جمع برخی رسانه‌ها مصاحبه‌ای انجام داد که به دلیل اهمیت جایگاه اتحادیه مرکزی تحلیلی بر عملکرد واقعی آن به شرح زیر صورت گرفته است.

در این مصاحبه ادعا شده اتحادیه مرکزی خرید توافقی را جایگزین خرید تضمینی خواهد کرد ؛ در حالی که آمار ارائه شده توسط مدیرعامل شامل خرید 450 تن کیوی ، 680 تن برنج، 12 هزار تن گوجه و 12 هزار و 500 تن سیب درختی (به فرض واقعیت) طی یک‌سال است، یعنی این اتحادیه عریض و طویل و معامله با اعضای بی‌شمار و دارای بیش از 3 هزار شرکت و حدود 6 میلیون عضو تحت پوشش کمتر از یک درصد تولید کشور را خریداری کرده است.

در این صورت جایگاه اتحادیه و ادعای بزرگی آن دچار تزلزل می‌گردد. حال 4هزار شرکت تحت پوشش چه نقشی ایفا می‌کند و عمق فاصله تشکل‌ها و تولیدکنندگان از کجا نشأت می‌گیرد، مسئله غامضی است که گردانندگان باید پاسخ دهند.

اتحادیه خالی و صادرات خیالی!

صادرات خیالی

تصمیم گیران اتحادیه مرکزی حتماً می‌دانند اتحادیه به دلیل مشکلات عدیده و عدم توانایی در اخذ کارت بازرگانی صادرات محصولات کشاورزی، طی یک‌سال گذشته شاید یک کیلو هم صادرات نداشته، حال چگونه در مصاحبه از صادرات گفته می‌شود و خبرنگاران وادار به اطلاع‌رسانی می‌گردند. مگر اینکه صادرات دیگر افراد حقوقی و حقیقی به نیابت از اتحادیه قلمداد شود.

چنین کنند بزرگان!

برای رفع شبهه پیشنهاد می‌شود یک برگ اظهارنامه صادراتی یا خروجی گمرک به این رسانه ارسال شود تا ضمن عذرخواهی، آن را منتشر کنیم؛ چراکه مشترکان و خوانندگان رسانه‌ها این گونه با پیگیری و رسیدن به واقعیت احساس می‌کنند به بازی گرفته می‌شوند؛ زیرا صادرات بدون کارت بازرگانی و بدون ثبت سفارش صرفاً از طریق قاچاق ممکن است و اتحادیه باید توضیح دهد که چنین کرده است یا خیر؟

هم از گندم ری، جامانده هم از خرمای بغداد!

در جریان خرید خرمای سنواتی در این مصاحبه ذکری از شخص ثانویه به میان نیامد که با قیمت بالاتر (از بد روزگار از سازمان تعاون روستایی خرید کرد) اقدام و سپس خرمای خریداری شده از سازمان (23 درصد سهام آن مربوط به اتحادیه است) را به اتحادیه مرکزی فروخته و باید بررسی شود که 10 درصد نقدی مبلغ خرید خرما که همزمان با عقد قرارداد ابتدا می بایست به حساب سازمان واریز شود از چه محلی تامین شده و به اتحادیه با هزاران اما و اگر و با سود ۲۵میلیارد تومانی واگذار نموده است، در حالی که این عمل غیر حرفه‌ای و فروش محصول سازمان (که به حق باید به اتحادیه می‌رسید) ابتدا بیرون از سازمان و سپس از سوی فرد ثانویه به اتحادیه، نشان از یک سود ناقابل 25 میلیارد تومانی فقط در یک چرخش دارد.

پول سازی برای افراد خارج سازمان و اتحادیه

در این مصاحبه گفته نشد که چنین پول سازی سازمان و اتحادیه برای افراد بیرون از سازمان چه مفهومی دارد و آیا سازمان مرکزی به اتحادیه خود اعتقاد یا اعتماد ندارد یا واسطه مهم‌تر از اتحادیه است که می بایست اتحادیه محصول سازمان را از واسطه بدون نظارت سازمان بخرد، اما در مصاحبه با افتخار از ان صحبت می‌شود سوال فنی دیگر این است که اتحادیه آیا خرما را از کشاورزان خرماکار خریداری نموده یا یک واسطه و چرا سود چند ده میلیارد تومانی حق اتحادیه به جیب واسطه رفته است.

زعفران؛ مرغ عزا و عروسی

موضوع زعفران مثنوی هفتاد من سازمان و اتحادیه شده است. از یک طرف مدیرعامل در مکاتبات از خرید آن تبری می‌جوید و از طرف دیگر جز افتخارات اتحادیه به حساب می‌آورد. کدام یک و کجای کار روند اداری، حقوقی، مالی، قراردادی آن درست است الله و اعلم!

واقعیت غیر قابل کتمان اینکه خرید زعفران قراردادی دارد که ظاهراً متعلق به زمان مدیریت مدیرعامل قبلی است و فروش آن البته سوال و ابهام زیادی در فضای مجازی مطرح کرد که هرگز پاسخ داده نشده است و به نوعی پای برخی مدیران ارشد وزارتخانه با شایعه جبران هزینه انتخابات گذشته و همچنین تلاش برای تامین هزینه انتخابات ریاست جمهوری بعدی، عدم اعتراض و برخورد وزیر با متخلفین خرما، زعفران و میوه تنظیم بازار شب عید و… به میان کشیده می‌شود.

سودآوری از محل خرید و فروش کیوی

خبرنگاران در این مصاحبه انتظار داشتند مشخص شود آیا واقعیت دارد که خرید کیوی توسط اتحادیه مرکزی با فشار بعضی از مقامات در تنکابن به قیمت تمام شده ۱۴۰۰۰تومان و فروش در میادین با میانگین زیر ۱۰هزار تومان سود آوری برای اتحادیه داشته یا میادین تره بار جز قلمرو خارجی و واحد صادرات آن محسوب می‌شود. خبرنگاران می‌پرسند مگر اتحادیه مسئول یارانه دادن به میادین است یا وظیفه حمایت از کیوی‌کاران را دارد؟

سیب صنعتی در کارخانه رب گوجه آیدا

هنوز بیانیه ای صادر نشده که روشن نماید سیب صنعتی از کشاورزان خرید شده یا از آقای «ع. ر» که در اتحادیه رفت و آمد تقریباً مستمر دارد و نهایت به کارخانه آیدا حمل شده که در این زمینه لازم است سهامداران پیگیر سود و زیان همین محصول باشند.

از طرفی احتمال می‌رود چند هزار تن از این سیب در یک مجموعه بخش خصوصی در یزد مصرف شده باشد و مقداری در بازارگام به کار گرفته شده که درصورت پرداخت قیمت آن لازم است اسناد مالی اعلام شود.

به نام نوید بار، به کام نوید باران

موضوع شرکت حمل و نقل نوید باران و نام پرحاشیه آن به دلیل تشابه بسیار نزدیک اسمی که اقدام به حمل محصولات خریداری شده سازمان یا اتحادیه می‌نموده ظاهراً به امانت و عاریت از نوید بار متعلق به اتحادیه گرفته شده که با یک اطلاعیه سعی شد حل شود در حالی که اتحادیه رسما می بایست علیه آن شکایت می کرد و دستور می داد هیچ مبلغی به آن پرداخت نشود تا خسارت به نوید بار را جبران کند.

ای کاش بزرگ

خرید پر ابهام میوه تنظیم بازار با لطمات جبران ناپذیر بر بدنه سازمان تعاون روستایی و تشکل‌ها از جمله اتحادیه مرکزی یک ای کاش بزرگ می‌گذارد که …

واقعیت این است که به نظر می رسد کلا بخشی از خرید میوه و قراردادهای ان خلاف بند 8 دستورالعمل وزیر محترم جهاد کشاورزی منعقد شده باشد که دستور داده به هیچ وجه با دلالان و واسطه قرارداد بسته نشود.

از طرفی مقرر کرده بودند بعد از 15/ 12 هیچ حمل و نقل و تخلیه میوه صورت نگیرد تا دلالان، رانت خواران و واسطه ها نتوانند دو بار یک پارتی میوه را به سازمان بفروشند و از طرفی در این مصاحبه مطرح نشد ذخیره استراتژیک خریداری چقدر و به چه قیمتی خریداری شد و طی چه تشریفاتی به فروش رفته است؟ خریدار چگونه در مزایده خرید پیروز شده و چرا میوه‌ها به قیمت مصوب به مجموعه صنایع تبدیلی آستان قدس رضوی فروخته نشده است؟ و…

برگشت کود اوره چرا

چگونه است توزیع کود اوره که زنجیر اتصال تشکل ها بود علیرغم مصوبه هیات دولت به راحتی واگذار شد و۴۰۰هزاتن سهمیه که پس از سال‌ها تلاش و شکایت برای تامین کود اعضاء گرفته شده بود یک شبه به خدمات حمایتی برگشت شاید وزارتخانه محترم هم به جای حل مسئله دنبال پاک کردن صورت مسئله باشد.

رئیس هیات مدیره، قائم مقام مدیرعامل و حقوق بگیر اتحادیه، همه یک نفر

کارشناسان سازمان مرکزی تعاون روستایی طرح مسئله می کنند که چرا و به چه علت رئیس هیات مدیره یک اتحادیه ملی، قائم مقام مدیر عامل و حقوق بگیر اتحادیه هم هست، آیا سازمان تعاون روستایی نمی‌داند و در اصل‌های قانون تجارت و اساسنامه مجموعه، آیا این خلاف آشکار صورت نگرفته یعنی رئیس هیات مدیره زیر دست مدیر عامل باشد

مجمع قبلی غیر قانونی است یا مجمع انتخاب شده فعلی که در اغماست؟!

در این مصاحبه خبرنگاران منتظر بودند تا بشنوند مجمع فوق العاده اخیر که با حضور اکثریت اعضاء تشکیل شده و انتخابات صورت گرفته چرا در محاق فرو رفته از طرفی شنیده ها حاکی است چون هیات مدیره قانونی بر وفق مراد و نظر مدیریت ارشد نیست علیرغم صراحت قانون، اجازه ثبت داده نشده و احتمالاً اعتراضیه ایی توسط مدیران ارشد سازمان و برخی افراد در اتحادیه (به لحاظ حفظ موقعیت) تهیه و از سهامداران امضا گرفته شده تا مستمسکی باشد تا مدیر کاملا گوش بفرمان هم رئیس هیات مدیره باشد وهم کارمند و قائم مقام و حقوق بگیر اتحادیه و جالب تر اینکه ظاهراً هیات مدیره اتحادیه فقط با سه نفر عضو تشکیل می شود و دو نفر عضو دیگر حاضر به حضور به دلیل غیر قانونی بودن نیستند.

جالب توجه اینکه دلیل پذیرفته نشدن هیات مدیره جدید گویا تخلف مالی و در دوره کاری و غیر شفاف بودن صورت های مالی بیان شده در حالییکه صورتهای مالی اعضا توسط هیات مدیره قبلی که همچنان بر سر کار هستند تایید شده و در هیات مدیره جدید سرکار نیامنده‌اند تا صورت غیر شفافی ارائه بدهند و تأیید نشود.

غیر شفاف بودن صورت‌های مالی بیان شده در حالی که هیچگونه اعلامیه ای در این زمینه صادر نشده است.

اتحادیه خالی و صادرات خیالی!

هزینه راهپیمایی و حمایت با هدف رای دادن 1402

چندی پیش طی یک پوستر تبلیغاتی طراحی شده «همایش پیاده‌روی خانوادگی» با اجرای مجری معروف و یک کمدین به نام، موسیقی زنده با حمایت و همراهی مدیرعامل و درج عنوان پست سازمانی وی پخش شده بود تا اداره ورزش و جوانان شهرستان بهشهر و هیات‌های ورزش‌های همگانی بهشهر با اعلام قرعه کشی و اهدای جوایز (دوچرخه سواری و…) جوانان را در این همایش و احتمالا تبلیغات زود هنگام مجلس دوازدهم جذب کنند؛ اما مدیرعامل در این زمینه توضیحی ارائه نداد.

هزینه راهپیمایی شاید در پیاده روی خانوادگی، هزینه جوایز، اجرای هنرمندان و آوازخوانان را چگونه از محل حمایت و از جیب چه کسی پرداخت می‌کنند. در شهرستان محل تولد مدیر عامل اتحادیه کاشت بذر با هدف برداشت محصول برای انتخابات ۱۴۰۲باشد و احتمالا از جیب بیت المال که در جمع های محدود از آرزوهای اینده در پست های بالاترو صندلی بهارستان صحبت در میان است.

به کارگیری نیروهای سفارشی در اتحادیه

به کار گیری نیروهای سفارشی و…علیرغم مصوبات مجمع و افزایش هزینه های غیر ضروری و از همه مهمتر اعلام لیست ابر بدهکاران که انصافا در این مورد رکورد زده شد، چرا علیرغم مصوبه هیات دولت در جبران خسارت طرح مرغ سال ۸۶که توسط مدیر عامل فقید و اعضا هیات مدیره اخذ شده فقط به دلیل لجاجت پیگیری نشده و امروز بر اساس مدارک و مستندات و صرفا حاشیه های بزرگتر از متن به فراموشی سپرده شد.

گر در خانه کس است

به قول معروف، «اگر در خانه کس است این حرف بس است». باز هم با خط و مشی حرفه ای و رسالت روزنامه نگاری ایجاب هر مطلب و مستنداتی خلاف این گزارش از طرف ذینفعان ارسال شود با استناد به مطالب و اطلاعات موجود چاپ شود

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای