آخرین خبرها:
شناسه خبر: 8234

سازه‌های گلخانه ای با ارتفاع بلند در آیفارم1400

نمایشگاه آیفارم1400 یازدهم تا چهاردهم آبانماه در محل نمایشگاهی شهر آفتاب تهران برگزار شد. در این نمایشگاه حضور گلخانه‌سازان بسیار پررنگ بود و

سازه‌های گلخانه ای با ارتفاع بلند در آیفارم1400
نمایشگاه آیفارم1400 یازدهم تا چهاردهم آبانماه در محل نمایشگاهی شهر آفتاب تهران برگزار شد. در این نمایشگاه حضور گلخانه‌سازان بسیار پررنگ بود و پیشرفت‌ها و نوآوری‌های این صنعت به نمایش گذاشته شد. یکی از این نوآوری‌ها ارتقای عرض و ارتفاع سازه‌های گلخانه‌ای توسط فعالان ایرانی بود. در گفت‌وگو با یکی از فعالان گلخانه‌سازی با این نوآوری‌بیشتر آشنا می‌شویم:
سروش قائدی، مدیرعامل گروه کشاورزی صنعتی «سدید رویش ویستا» در مورد فعالیت‌های شرکت متبوعش به مزرعه سبز می‌گوید: ما یکی از 10 شرکت پیشران گلخانه خود‌پایدار در منطقه ویژه علم و فناوری اصفهان زیر نظر معاون علمی و فناوری ریاست ‌جمهوری هستیم؛ مجموعه «سدید رویش ویستا» در زمینه‌ سازه‎های کشاورزی و به‌خصوص گلخانه‌سازی و تجهیزات مربوط به آن فعالیت دارد و در سال‌های اخیر نوآوری‌هایی در بخش کشاورزی و گلخانه‌ها انجام داده‌ایم که وزارت جهادکشاورزی و سازمان نظام مهندسی کشاورزی نیز در جریان نوآوری‌های ما هستند و به‌عنوان طرح‌های فناورانه معرفی و ارائه شده‌اند.

افزایش عرض دهانه و ارتفاع گلخانه‌ها

قائدی توضیح داد: به‌طور مثال در دو سال اخیر موفق شده‌ایم که سازه‌های دهانه عریض گلخانه‌ها را تولید کنیم و عرض این سازه‌ها را به 80/12 متر تا 16 متر ارتقا دهیم تا بتوان گلخانه‌های با ارتفاع بلندتری ایجاد کرد و از این طریق شرایط نرمال‌تری برای محیط رشد گیاه فراهم آورد؛ چراکه با افزایش ارتفاع، حجم هوای درون گلخانه بیشتر و تنش های محیطی بیش از 30 درصد کاهش می‌یابد و گلخانه پایداری بیشتری از نظر دما و رطوبت خواهد داشت. در این شرایط پایدار، استفاده از سموم کمتر می‌گردد و محصول از نظر کمی و کیفی تا 30 درصد بهبود خواهد داشت و از طرفی این افزایش ارتفاع کمک می‌کند که تجمع هوای گرم در بالای گلخانه صورت گیرد و کنوپی گیاه در دمای مطلوب تری قرار گیرد و نیاز گیاه به سامانه‌های سرمایشی متداول در گلخانه‌ها که اغلب مصرف آب بالایی دارند کمتر شود. ضمن آنکه در این سازه ها تهویه هوا بهتر صورت می‌گیرد و افزایش ارتفاع کمک می‌کند تا گیاهان مرتفع‌تر (درختان و…) را نیز در داخل گلخانه‌پرورش داد.

مدیرعامل گروه کشاورزی صنعتی «سدید رویش ویستا» افزود: یکی از عیوبی که به گلخانه‌‎های سنتی وارد است این‌که فضای کافی برای استفاده از تجهیزات در آن وجود ندارد و در گلخانه‌های با ارتفاع بلند، امکان استفاده از تجهیزات مدرن فراهم می‌شود.
قائدی عنوان کرد: افزایش ارتفاع سازه‌های گلخانه‌ای در ایران برای اولین بار اتفاق افتاده و شرکت ما در این زمینه پیشرو می‌باشد. قبل از این عمده ارتفاعی که گلخانه‌سازان کار می‌کردند، بین 8-6 متر بوده اما در حال حاضر تکنولوژی ارتفاع بیش از 10 متر را نیز به‌دست آورده‌ایم که یک پیشرفت خوب برای صنعت گلخانه‌سازی در کشور ما محسوب می‌شود؛ چراکه در سنوات قبل شرکت‌های گلخانه‌ساز خارجی این گلخانه‌ها را نصب و راه‌اندازی می‌کردند اما با تلاش محققان ایرانی این فناوری بومی‌سازی شده است.
مدیرعامل گروه کشاورزی صنعتی«سدید رویش ویستا» گفت: چنین گلخانه‌ای را ما برای اولین بار در رفسنجان به وسعت 1/1 هکتار نصب کرده‌ایم که به زیر کشت رفته است و مورد استقبال هم قرار گرفته است.
قائدی توضیح داد: با استفاده از نسل دوم لوله‌های «اووال» (بیضی‌شکل)چنین کاری انجام گرفته و نسل سوم این لوله‌ها نیز تا چند ماه آینده ساخته خواهد شد که کمک می‌کند ضمن این‌که سازه‌های سبک‌تر و با ارتفاع بیشتری داشته باشیم، استقامت آن هم بالاتر خواهد رفت.
مدیرعامل گروه کشاورزی صنعتی«سدید رویش ویستا» گفت: پیش از این و یکی‌دو سال قبل نیز ما برای اولین بار تکنولوژی استفاده از لوله‌های بیضی‌شکل را در گلخانه‌های با دهانه کوچک‌تر (6/9 متر) استفاده کرده بودیم که با همین تکنولوژی ارتفاع را به 9-8 متر رساندیم و امسال نیز ارتفاع را بالاتر از آن برده‌ایم.

حسین کاظمی ـ روزنامه نگار و کارشناس کشاورزی

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای