آخرین خبرها:
شناسه خبر: 17845

دامدار کارت هیچ دردی از دامداران دوا نمی‌کند

مشاور عالی مجمع ملی خبرگان کشاورزی با اشاره به این‌که دامدار کارت هیچ دردی از دامداران دوا نمی‌کند و صنعت دامپروری در حال نابودی است، گفت

دامدار کارت هیچ دردی از دامداران دوا نمی‌کند
مشاور عالی مجمع ملی خبرگان کشاورزی با اشاره به این‌که دامدار کارت هیچ دردی از دامداران دوا نمی‌کند و صنعت دامپروری در حال نابودی است، گفت: در سال جای با کم‌شدن نزولات جوی شاهد کمبود علوفه در مراتع هستیم و به همین جهت دامداران با مشکل کمبود علوفه مواجه شده‌اند.
محمد جعفری فشارکی در گفت‌وگو با اخبار سبز کشاورزی اظهار داشت: در حال حاضر قیمت هر کیلو کاه به شش‌هزار تومان رسیده و هر دامدار دام سبک باید حداقل روزی دو کیلو علوفه به دام خود بدهد که با این قیمت تمامی دامداران دچار مشکل شده‌اند.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرتع‌داران شهرستان کوهپایه افزود: قیمت جو نیز به کیلویی 13 تا 14هزار تومان رسیده و بدین ترتیب می‌توان گفت با قیمت کنونی نهاده، تولید گوشت و شیر به‌صرفه نیست.

داشتن پروانه بهره‌برداری، شرط دریافت دامدار کارت

جعفری فشارکی گفت: دامدار کارت تا سقف 200میلیون تومان به دامدارانی تعلق می‌گیرد که پروانه بهره‌برداری داشته باشند و این در حالی‌است که بسیاری از دامداران روستایی و عشایری پروانه بهره‌برداری ندارند و این افراد مجبورند نهاده مورد نیاز دام خود را بدون دریافت تسهیلات تهیه کنند.
مشاور عالی مجمع ملی خبرگان کشاورزی تصریح‌کرد: به تازگی نیز برخی تمام علوفه‌ها و جو و ذرت مانده در انبارها را به صورت کنسانتره درآورند و به دامداران فروختند که سبب بیماری بسیاری از دام‌ها شد و کسی هم پاسخگو نبود.
وی ادامه داد: نکته مهم دیگر که باید در مورد دامدار کارت گفت، این است که گاه دامدار برای دریافت نهاده باید تا 200کیلومتر محتمل هزینه رفت و آمد و جابه‌جایی شود که این امر منافع حاصل از دامدار کارت را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد و هزینه علوفه نیز بیش‌تر می‌شود و بدین سبب بسیاری از افراد برای گرفتن دامدار کارت اقدام نمی‌کنند.

سود بالای تسهیلات دامدار کارت

جعفری فشارکی با اشاره به سود بالای تسهیلات دامدار کارت گفت: در شرایط سخت تولید و قیمت پایین شیر و گوشت پرداخت سود 10درصدی برای دامدار کارت توجیه اقتصادی ندارد و دامدار به این می‌اندیشد که تولید شیر و گوشت چقدر صرفه اقتصادی دارد که برایش سود تسهیلات هم بدهم.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرتع‌داران شهرستان کوهپایه تصریح کرد: پیشنهاد می‌کنم مسئولان مبلغ دامدار کارت را به 500میلیون تومان افزایش و سود تسهیلات را کاهش دهند تا بتوان به آینده دامداری و تولید امیدوار بود.
وی با اشاره به این‌که در شرایط فعلی اشک بسیاری از دامداران درآمده است، اظهار داشت: به سبب افزایش قیمت نهاده‌ها و بروز خشک‌سالی ادامه فعالیت دامداران صرفه ندارد و بسیاری از آنان دام خود را به کشتارگاه فرستاده‌اند که این اتفاق ضربه بزرگی به اقتصاد کشور می‌زند.

قیمت 12هزار تومانی شیر کفاف هزینه‌های تولید را نمی‌دهد

مشاور عالی مجمع ملی خبرگان کشاورزی با اشاره به این‌که قیمت 12هزار تومانی شیر کفاف هزینه‌های تولید را نمی‌دهد، تصریح کرد: راهکار این است که دولت دست از قیمت‌گذاری دستوری بردارد و اجازه دهد نظام عرضه و تقاضا قیمت را در بازار مشخص کند.
وی افزود: اتحادیه دامداران، مرتع‌داران و تولیدکنندگان می‌توانند با برگزاری نشست‌هایی قیمت نهایی را مشخص و بدین ترتیب خود آن‌ها نظام عرضه و تقاضا را مدیریت کنند.
جعفری فشارکی اظهار داشت: در کشور ما که مسئولان داعیه مردم‌سالاری دارند، باید اجازه دهند مردم در تنظیم بازار نقش ایفا کنند و امور هم باید به تعاونی‌ها و اتحادیه‌ها که مردمی هستند، واگذار شود.

نسل بعدی با دیدن مشکلات فعلی سراغ تولید نمی‌رود

وی با اشاره به این‌که نسل بعدی با دیدن مشکلات فعلی هیچ وقت سراغ تولید نمی‌رود، گفت: وقتی جوانان می‌بینند دلالی و سوداگری سود بالایی دارد، سراغ دامداری و کشاورزی نمی‌روند.
مشاور عالی مجمع ملی خبرگان کشاورزی با بیان این‌که وزیر جهاد کشاورزی باید از مشاوران خبره در وزارتخانه استفاده کند، ادامه داد: اتفاقاتی که در حال رخ دادن در بخش کشاورزی است، قابل قبول نیست. قرار نبود دامداران زمین بخورند، مرتع‌داران نابود شوند و روستاها تخلیه شود، اما در حال حاضر شرایط به‌گونه‌ای پیش می‌رود که این وقایع تأسف‌بار در حال رخ دادن است.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرتع‌داران شهرستان کوهپایه در پاسخ به این‌که در شرایط فعلی چشم‌انداز صنعت دامپروری را چگونه ارزیابی می‌کنید، تصریح کرد: نابودی دامداران، تخلیه روستاها، هجوم به شهرها و رونق گرفتن شغل‌های کاذب از تبعات عدم حمایت از دامداران است که اگر این اتفاق رخ دهد، باید شاهد فجایع دیگر نیز باشیم.
دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای