آخرین خبرها:
شناسه خبر: 14259

سموم تولیدی بر اساس استانداردهای فائو است

مسعود گیل‌آبادی، رئیس هیأت‌مدیره انجمن تولیدکنندگان سموم کشاورزی می‌گوید: بیش از ۹۰ تا ۹۵درصد از کل تکنیکال‌های سموم دنیا، در چین و هندوستان تولید می‌شود

سموم تولیدی بر اساس استانداردهای فائو است
مزرعه سبز : مسعود گیل‌آبادی، رئیس هیأت‌مدیره انجمن تولیدکنندگان سموم کشاورزی در مورد کیفیت سموم تولیدی در ایران می‌گوید: بیش از ۹۰ تا ۹۵درصد از کل تکنیکال‌های سموم دنیا، در چین و هندوستان تولید می‌شود. یعنی این دو کشور برای تمام دنیا مواد اولیه سموم را تولید می‌کنند. حتی کشورهای پیشرفته اروپایی نیز تکنیکال‌های خود را از این دو کشور تهیه می‌کنند.
وی که در پاسخ به بعضی هجمه‌ها و شبهه‌ها در مورد سموم تولیدی کشورمان سخن می‌گفت، عنوان کرد: اگر تکنیکال‌های تولیدی در این دو کشور ایرادی داشتند، پس باید سموم کشاورزی در تمام دنیا زیر سوال می‌رفتند.
گیل‌آبادی می‌افزاید: شرکت‌های مطرحی مانند "بایر" در هندوستان شعبه ایجاد کرده و در آنجا ماده اولیه مورد نیاز خود و دیگر کشورها را تولید می‌کند.
رئیس هیأت‌مدیره انجمن تولیدکنندگان سموم کشاورزی افزود: نکته دیگر این‌که وقتی مولکولی و فرمولی برای تولید سم معرفی می‌شود، دارای استانداردهای خاصی است که سازمان بین‌المللی فائو آن را مشخص می‌کند و ما هم براساس استانداردهای فائو عمل می‌کنیم. این استانداردها هم در مورد تکنیکال‌ها و هم در مورد سموم تولیدی در تمام دنیا یکسان است.
گیل ‎آبادی گفت: افرادی شاید با قصد و غرض و افرادی هم از سر ناآگاهی ذهن مردم را نسبت به سموم تولید داخل و مصرف شده در کشاورزی با هدف وابسته کردن کشور، بدبین می‌کنند و محصولات برگشت‌خورده کشورمان هم که هیچ ارتباطی به باقیمانده سموم ندارد را به این موضوع ربط می‌دهند.
وی توضیح داد: باقیمانده سموم یک مبحث کاملا تخصصی است و در هر کشوری، میزانی از باقیمانده سموم برای محصولات تعیین کرده‌اند و یکی از مهم‌ترین عوامل در این حدود استاندارد، به روش و زمان مصرف سم و زمان برداشت محصول مربوط می‌شود. بدین معنی که اگر برای سم استفاده شده، دوره کارنس رعایت نشود؛ ممکن است باقیمانده سموم وجود داشته باشد. اما اگر دوره کارنس به‎خوبی رعایت شود، هیچ باقیمانده غیرمجاز سموم اتفاق نخواهد افتاد.

ماهنامه دام و کشت و صنعت- شماره ۲۶۰ - بهمن ۱۴۰۰

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای