آخرین خبرها:
شناسه خبر: 12115

گردو یکی از مقوی‌ترین انواع مغزها

گردو میوه‌ای تک دانه و منبع مفیدی از چربی، فیبر و پروتئین است. این خوراکی پرخاصیت حاوی منگنز، مس، منیزیم، فسفر، ویتامین B6 و آهن نیز است

گردو یکی از مقوی‌ترین انواع مغزها
مزرعه سبز : گردو میوه‌ای تک دانه و منبع مفیدی از چربی، فیبر و پروتئین است. این خوراکی پرخاصیت حاوی منگنز، مس، منیزیم، فسفر، ویتامین B6 و آهن نیز است که بهترین انواع گردو در ایران در تویسرکان و مراغه پرورش داده می‌شوند.

بهترین زمان کاشت گردو

درخت گردو یک درخت زیبا و قدرتمند با عمر طولانی است. برای داشتن یک محصول خوب باید نهال‌ها را با فاصله استاندارد و در زمان مناسب بکاریم. بهترین زمان برای کاشت یک نهال گردو به میزان رشد، میزان ریشه، سالم بودن ریشه و… بستگی دارد.

بهترین فصل کاشت درخت گردو

فصل پاییز به خاطر باران فراوان و خنک بودن هوا زمان مناسب برای کاشت نهال گردو است. البته نکته‌ای که وجود دارد باید به منطقه‌ای که در آن زندگی می‌کنیم هم توجه کنیم که زمستان‌ها خیلی سرد و یخبندان نباشد، چرا که باعث خشک شدن ریشه درخت گردو می‌شود که زمستان سرد و یخبندان دارند می‌توان نهال را در اواخر فصل زمستان یا اوایل بهار کشت کرد.

خاک مناسب برای کاشت نهال گردو

بهترین خاک برای کاشت نهال گردو خاک ماسه‌ای و نسبتا عمیق است. این خاک به ریشه کمک می‌کند تا به اندازه‌ی کافی رشد کند.
نهال گردو در خاک‌های اسیدی یا خنثی بهتر رشد می کند.

فاصله‌گذاری درخت گردو

باید توجه داشت که درخت‌های گردو باید از یکدیگر فاصله مناسب داشته باشند، تا نور خورشید را به اندازه کافی جذب و به راحتی گرده‌افشانی کنند.
همانطور که می‌دانید بهترین فاصله برای درخت گردو از یکدیگر بین 6 تا 7 متر است و ابعاد گودال غرس هر درخت باید 50 سانت دریک متر باشد.

خواص گردو

  • جوان سازی پوست صورت؛
  • مرطوب کننده طبیعی پوست؛
  • درمان کننده شوره سر؛
  • تقویت و افزایش مو؛
  • مصرف روزانه گردو قدرت باروری را افزایش می دهد.

قیمت گردو در بازارهای ایرانی

قیمت گردو را از روی طعم و رنگ و نوع پوست آن تعیین می کنند و هر چه پوست نازک تر باشد میزان پوک بودن آن کمتر و کیفیت آن بالاتر می باشد. لازم به ذکر است که گردوی خوب ایرانی کرم رنگ و روغن‌دار است و شهرهایی مثل تویسرکان و مراغه و… به پرورش آن می‌پردازند. با این‌که درخت گردو در ایران بسیار است اما قیمت آن در بازارهای ایرانی بسیار بالا است. گردو از ابتدای سال 1400 از 115 هزار تومان تا 240 هزار تومان نوسان داشته است در حالی که ایران سومین کشور تولیدکننده گردو جهان است.
مدیرکل امور میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهادکشاورزی گفت: با اصلاح و نوسازی باغ‌ها میانگین عملکرد این محصول به میانگین جهانی نزدیک می‌شود. حال چرا با چنین رکوردی باید با چنین قیمتی عرضه شود.
علت گرانی را می توان به وجود دلال‌ها که در این صنف به وفور یافت می شوند، نام برد
همانطور که گفته شد گردو خواص بسیار دارد و یک کشاورزان برای به ثمر نشاندن این میوه زحمات زیادی را متحمل می‌شوند تا بتوانند یک محصولی خوب برای مصرف کننده به بازار عرضه کنند. امید است مدیران با یک برنامه ریزی درست بتوانند این محصول را در سبد خانوارهای کم درآمد قرار داده تا آنها نیز بتوانند از خواص آن بهره مند شوند.

سمیه لطفی میشامندانی ـ خبرنگار

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای