روایت آماری از قیمت کالاهای اساسی در یک سال اخیر
روند قیمت کالاهای اساسی طی یک سال گذشته علیرغم وعدههای مسئولان افزایشی بوده به گونه ای که قیمت برنج ایرانی ۵۶ شکر ۷۶ و گوشت ۴۱ درصد افزایش یافته است.
به گزارش اخبار سبز کشاورزی به نقل از مهر، روند قیمت کالاهای اساسی طی یک سال گذشته علیرغم وعدههای مکرر مسئولان همچنان افزایشی بوده، به شکلی که موجب کاهش تقاضا به ویژه در اقلامی همچون گوشت و برنج شده است.
گوشت گوساله ۱۳۴ هزار تومان قیمت خورد
در این بین، بررسی آمار ارائه شده از سوی وزارت صمت از قیمت کالاهای اساسی در آبان ماه سال ۱۴۰۰ نشان میدهد که نرخ انواع کالاهای اساسی نسبت به آبان ۱۳۹۹ با افزایش محسوسی همراه بوده که البته نسبت به ماههای قبل شیب ملایمتری داشته است.
بر همین مبنا، قیمت هر کیلوگرم برنج پاکستانی باسماتی درجه یک با ۱۴ درصد افزایش از ۲۴ هزار و ۲۹۳ تومان درآبان ماه ۱۳۹۹ به ۲۷ هزار و ۷۰۲ تومان در آبان ماه ۱۴۰۰ افزایش یافته است.
قیمت هر کیلوگرم برنج تایلندی نیز در آبان ۱۴۰۰ نسبت به آبان ۱۳۹۹ با ۱۱.۲ درصد افزایش از ۱۴ هزار و ۴۹۷ تومان به ۱۶ هزار و ۱۱۴ تومان افزایش یافته است.
همچنین قیمت هر کیلوگرم برنج طارم اعلا آبان ۱۴۰۰ نسبت به مهر ۱۳۹۹، ۵۶.۷ درصد افزایش داشته و از ۳۱ هزار و ۹۱۰ تومان به ۵۰ هزار تومان رسیده است.
قیمت هر کیلوگرم برنج هاشمی درجه یک نیز طی مدت یاد شده ۵۵.۴ درصد افزایش یافته و از ۳۱ هزار و ۲۸۲ تومان به ۴۸ هزار و ۶۱۴ تومان رسیده است.
قیمت هر کیلوگرم شکر سفید نیز ۷۶.۱ درصد افزایش یافته و از ۸ هزار و ۳۸۳ تومان در آبان ۹۹ به ۱۴ هزار و ۷۶۴ در آبان ۱۴۰۰ افزایش یافته است.
قیمت هر کیلوگرم گوشت گوساله نیز در آبان ماه ۱۴۰۰ نسبت به آبان ماه ۱۳۹۹ به میزان ۴۱.۶ درصد افزایش و از هر کیلوگرم ۹۴ هزار و ۸۲۱ تومان به ۱۳۴ هزار و ۳۰۶ تومان رسیده است.
قیمت هر کیلوگرم گوشت گوسفندی طی مدت یاد شده ۱۸.۷ درصد افزایش یافته و از ۱۱۱ هزار و ۱۵۰ تومان به ۱۳۱ هزار و ۹۴۰ تومان رسیده است.
قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ تازه نیز در آبان ماه ۱۴۰۰ نسبت به آبان ماه ۱۳۹۹ به میزان ۲۷.۱ درصد افزایش یافته و از هر کیلوگرم ۲۴ هزار و ۲۱۱ تومان به ۳۰ هزار و ۷۷۴ تومان رسیده است.
کاهش قیمت دو محصول در یک ماه
همچنین بررسی قیمت این اقلام اساسی طی یک ماه نیز نشان میدهد قیمت همه اقلام یاد شده، به جز برنج تایلندی گوشت گوسفندی با کاهش ۲.۱ و ۰.۶ درصدی، در آبان امسال نسبت به ماه قبلش (مهر ماه) افزایش یافته است.
شکر یک درصد، برنج پاکستانی ۱.۱ درصد، برنج طارم ۵.۶ درصد، برنج هاشمی ۴.۷ درصد، گوشت گوساله ۱.۶ درصد و گوشت مرغ ۱۰ درصد طی یک ماه افزایش قیمت خورده اند.