بررسی راهکارهای کاهش آفلاتوکسین محمولههای صادراتی پسته
پسته یکی از محصولات مهم کشاورزی ایران است که به دلیل طعم و مزه خاص، در مقایسه با پستههای تولیدی سایر کشورها از مرغوبیت ویژهای برخوردار است.
اخبار سبز کشاورزی؛ آلودگی پسته به قارچ آسپرژیلوس فلاووس و تولید سم آفلاتوکسین، از مسائل اساسی در زمینه تولید و صادرات پسته به شمار میآید که میتواند کشور را از رقابت در بازار جهانی باز دارد و برای حفظ بازارهای خارجی و صادرات پسته باید به حفظ معیارهای قابل قبول بازارهای جهانی در زمینه سلامت محصول توجه شود.
در این راستا نشست بررسی آخرین اقدامات بهعمل آمده درخصوص کاهش آفلاتوکسین محموله های صادراتی پسته به اتحادیه اروپا به ریاست محمد مهدی برومندی معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در محل دفتر معاونت امور باغبانی برگزار شد.
در این نشست داریوش سالمپور، مدیرکل دفتر امور میوههای سردسیری و خشک؛ هومن فتحی، مدیرکل دفتر امور بین الملل و سازمان های تخصصی؛ فرشچیان؛ رئیس اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران و نمایندگان معاونت توسعه بازرگانی، اداره کل آزمایشگاههای مرجع کنترل غذا، دارو و تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو، اداره کل امور فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، سازمان حفظ نباتات کشور، مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی و معاون دفتر امور میوه های سردسیری و خشک حضور داشتند و آخرین وضعیت صادرات پسته به اتحادیه اروپا، ارسال action plan به اتحادیه اروپا، برگزاری کارگاه آغازین TCP پسته با فائو، تدوین شیوه نامه ضوابط فنی صادرات پسته به اتحادیه اروپا و سایر مسایل مورد بررسی قرار گرفت.