مسیر توسعه آینده کشاورزی بسته میشود
سازمان برنامه و بودجه و تیر خلاص به موسسات تحقیقاتی دارای قانون تاسیس در لایحه بودجه 1401
سازمان برنامه و بودجه و تیر خلاص به موسسات تحقیقاتی دارای قانون تاسیس در لایحه بودجه 1401 که قاعدتاً مسیر توسعه آینده کشاورزی از این طریق بسته می شود. در هر کشوری پژوهشهای کشاورزی دروازه رسیدن به خوداتکایی، خودکفایی (نه در همه موارد) امنیت غذایی و برنامهریزی های 5 ساله و 10 ساله و… میباشد.
اخبار سبز کشاورزی: پژوهشهای بذر و نهال، فنی و مهندسی، بیوتکنولوژی، باغبانی، خاک و آب، علوم دامی، واکسن، شیلات و آبزیان سر منشأ حرکت توسعهای، زیربنایی و ارتقای جایگاه کشاورزی ایران است.
در کشور ما در طی یکصد سال گذشته بیش از 20 موسسه پژوهشی ذیل وزارت کشاورزی شکل گرفته اند که قدمت بسیاری از آنها از سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی نیز بیشتر است. برخی از این موسسات دارای قانون تشکیل می باشند و مابقی نیز دارای فعالیت های اثربخش در کشور می باشند که آثار آنها در تولبد 129 میلیون تن محصولات کشاورزی (افزیاش بهره وری) مستتر است.
زمانی که رگ حیات کشاورزی در گروی فعال بودن موسسههای پژوهشی است؛ یعنی اینکه بودجه چنین موسسههایی هرگز نباید قطع یا ادغام یا وابسته به نهاد یاسازمان دیگری شود؛ اما سازمان برنامه و بودجه ناگهان و بدون اعلام فراخوان یا بررسی سطح و جایگاه موسسه های تحقیقاتی در لایحه بودجه 1401 چند موسسه دارای قانون تاسیس را به صورت مخفیانه در ردیف سازمان تات ادغام کرد. نگاهی به موسساتی که ردیف بودجه آنها ابقا شده و نیز موسساتی که ردیفشان ادغام شده است اثری از بررسی، رایزنی تخصصی و کار کارشناسی را نشان نمی دهد. زیرا در بین موسات ابقا شده نیز موسساتی هستند که فاقد قانون تاسیس می باشند.
ظاهراً سازمان برنامه بودجه زیاد بودن ردیفهای بودجه سالهای اخیر و عدم توان کنترل و نظارت سازمان برنامه دلیل حدف و ادغام آنها دانسته است و بدون لحاظ کردن اولویتها (به قولی گتره ای) دست به حدف و ادغام ردیفهای بودجه موسسات پژوهشی دارای قانون تاسیس زده است.
به جاست وزارت جهاد کشاورزی از طریق دولت اقدام به حذف این حرکت غیرکارشناسانه سازمان برنامه بودجه نماید و حتی اگر معاونین و وزارتخانه، پیشقراول در این حرکت شده اند، آنها را توجیه نمایند تا بر شاخ بن نبرند.