عدم صادرات محصولات کشاورزی به چه قیمت؟
چندی است که بعضی از اقلام محصولات کشاورزی هنگام صادرات از کشورهای هدف برگشت میخورد و این سریال تلخ در حال تکرار شدن است.
چندی است که بعضی از اقلام محصولات کشاورزی هنگام صادرات از کشورهای هدف برگشت میخورد و این سریال تلخ در حال تکرار شدن است که عمده دلیل آن استفاده از سموم بیکیفیت و یا استفاده از انواع سموم بالاتر از حد استانداردهای جهانی است که ضررهای هنگفتی را به اقتصاد کشور و در نهایت تولیدکنندگان و کشاورزان وارد کرده است.
به گزارش اخبار سبز کشاورزی، جدا از مسائل تحریم، موانع مالی و بانکی صادرات و مشکلات دیگر این موضوع نیز مشکلی را به مشکلات قبلی اضافه کرده و همه مسئولان و دستاندرکاران بخش کشاورزی و سیاستگذران را دچار سردگمی و حتی غافلگیری کرده است.
البته واکاوی و تحقیقات علمی و کاربردی روی این مسئله نیازمند مقالات و مباحث بسیاری است که از سالها قبل مطرح بوده و هست؛ ولی تاکنون قدم موثر و کاربردی در این جهت برداشته نشده است.
در این گزارش با مهندس سعیدینژاد، جوان فعال و مدیر خلاق شرکت نپکا که یکی از فعالان، متخصصان این بخش است و عمر خود ار صرف آموزش، ترویج و حمایت از قشر کشاورز کرده، به گفتگو پرداختیم که مشروح آن را در ادامه می خوانید:
عدم صادرات محصولات کشاورزی به روسیه
مهندس سعیدینژاد گفت: در هفته جاری با کسب اطلاع از خبر دردناک عدم صادرات محصولات کشاورزی به روسیه بدلیل وجود مانده سموم، فلزات سنگین و مواد خطرناک که برای سلامتی انسان بسیار مضر می باشد بسیار متاثر شدیم.
از اینکه منابع مهم در کشور نیمه خشک ما با اقلیمی کم بارش که توانسته طی ۳۰۰۰ سال گذشته با موفقیت به زراعت بپردازد چگونه با توجه به کمبود منابع آبی در سالهای اخیر و امسال که بیشتر از هر سال قابل لمس می باشد و فرسایش ۳۸/۳ درصدی خاک در ۵۰ ساله گذشته با حداقل حجم صادرات ۲ درصدی کشوری چون روسیه واردات محصولات کشاورزی را از ایران ممنوع می کند .
رشد ۱۲۰ درصدی جمعیت در ۵ دهه گذشته
وی ادامه داد: وقتی رشد ۱۲۰ درصدی جمعیت در ۵ دهه گذشته را مورد بررسی قرار می دهیم که با آمارهای موجود و سطح کشت پیش رو نمی توانیم شکم بیش از ۸۰ میلیون نفر را سیر کنیم و حدود ۴۰ درصد واردات محصولات کشاورزی به ایران داریم .
مهندس سعیدینژاد افزود: با وجود بازارهای مالی تامین غذا در خاورمیانه بین کشورهای سوریه، عراق، افغانستان و روسیه که سیاستهای کلی غرب و اخیرا عربستان برای تامین آن به واقع دیده می شود نباید توقع آن را داشته باشیم کود و سم وارداتی آسیب به بافت خاک و گیاهان مان وارد نیاورد و ممنوعیت صادرات را شاهد باشیم .
تخریب بافت خاک ایران
وی گفت: هلند با تولید و صادرات ۹۸ درصدی محصولات کشاورزی در کنار اسپانیا،ایتالیا، امریکا و اخیرا عربستان که البته عمان نیز در حال پیوستن به این تراژدی خطرناک می باشند با تولید کودهای پتروشیمی، پالایشگاهی خود و فرموله نمودن به سبب تخریب بافت خاک ایران در کنار تولید سموم علفکش و آفتکش خطرناک که سلامت محیط زیست ایران را به شدت تهدید می کند به دنبال بازار جدید صادرات محصولات کشاورزی به ایران و متوقف نمودن زراعت در ایران نیز می باشند .ایران با داشتن منابع عظیمی از کودهای هوشمند چون زئولیت و گوگرد معدنی ، کودهای زیستی چون مایکوریزا، منابع حاوی هوموس و کمپوست های جنگلی عملا نیازی به مصرف کودهای پایه پالایشگاهی ندارد .
مهندس سعیدینژاد عنوان کرد: ذخایر عظیم و کارآمد در طبیعت بکر ایران در کنار حضور دانشمندان و نخبگان داخلی که تنها با حمایت معنوی بزرگترین اتفاق ملی را در تولید محصول سالم می توانند رقم بزنند تا تمام دنیا را در برابر تولید محصولی سالم و با کیفیت به زانو درآورند امروز دست خوش ناملایمتی های سیاست کثیف کشورهای نامبرده و بنیادهایی چون راکفلر شده ایم .
چطور می شود که در زمان جنگ تحمیلی عراق علیه ایران بیش از ۳۰ کشور تسهیلات نظامی شیمیایی به عراق میدانند و کشاورزان ما پشت خط جبهه های جنگ حق علیه باطل تلاش می کردند برای تامین غذا و همین کشاورزان چطور یک دهه پس از جنگ تحمیلی به همین کشورها اعتماد کردند و کود و سم وارداتی شان را در کشاورزی مصرف نمودند که امروز کار بجایی برسد که دیگر نتواند قامت خود را راست نگهدارد؟
امیرهوشنگ سمنانی ـ کارشناس کشاورزی