خبر فوری
شناسه خبر: 10392

مبتکران و نخبگان کشاورزی را دریابیم

همواره در کشور ما مبتکران، نخبگان با ایده های درخشان وجود داشته اند که می توانسته‌اند مسئله‌‎ایی از هزاران مشکل کشور در زمینه‌های گوناگون را حل نمایند

مبتکران و نخبگان کشاورزی را دریابیم

همواره در کشور ما مبتکران و نخبگان با ایده های درخشان و کارساز وجود داشته اند که می توانسته‌اند مسئله‌‎ایی از هزاران مشکل کشور در زمینه‌های گوناگون را حل نمایند و کشور را در راستای پیشرفت و تحقق اهداف بلندمدت اقتصادی قرار دهند.

اخبار سبز کشاورزی: متاسفانه با بی‌مهری‌ها و عدم حمایت سازمان‌های دولتی نسبت به مبتکرین داخلی انگیزه آنان از بین رفته و یا راهی کشورهای دیگر شده و جذب آن کشورها شده‌اند، افرادی که به راستی حس وطن‌پرستی آنان مثال‌زدنی بوده و هیچ دغدغه‌ای جز اعتلا و رونق این کشور در ابعاد مختلف نداشته‌اند. اینکه مانده‌اند که چه کنند تا کشور از وجود نخبگان بهره بیشتری ببرد.

احمد رجبی، از نخبگان کشور که دستگاهی را ابداع و اختراع کرده که در هر نوع شرایط آب و هوایی می‌تواند از هوایی که هیچ رطوبی در آن نیست آب تولید کند که نه تنها کمک شایان توجهی به آب کشاورزی می‌کند، بلکه در تامین آب شرب نیز موثر واقع شده است.

با توجه به اهمیت موضوع، خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی «اخبار سبز کشاورزی» مصاحبه‌ای را با خانم صبا احمدوند، کارشناس حقوقی آقای احمد رجبی طراح و مخترع دستگاه انجام داده که به ملاحظه مخاطبین می‌رسانیم:

از چه زمانی و با چه هدف و ایدهای ایشان به فکر این دستگاه افتاد؟

از سال ٨٨ و زمانی که صحبت بر این شد که در سال‌های آینده بزرگ‌ترین بحران کشور و جهان بحران آب است و در این فکر بودم که مگر می‌شود راهکاری برایش نباشد، لذا ایده اولیه رفع بحران آب شکل گرفت.

طبق تحقیقات تغییرات آب و هوا در کل دنیا سال ٩٣ طی جلسه‌ای با مسئولان آب استان بوشهر گفتم که باید سیلوهای آبی احداث کنیم تا آب‌های سیل آسای جاری در سطح زمین را به زیر زمین هدایت کنیم که نپذیرفتند و سیل‌های چند سال اخیر که به وجود آمد و همه آب‌ها در شهرها جاری شد و به هدر رفت.

لطفا ویژگی‌های این دستگاه را توضیح دهید.

این دستگاه برای تولید انبوه طراحی و نمونه اولیه اون ساخته شده که علاوه بر این که در مناطق خشک با همان راندمان کار می‌کند در سایز ٣٠٠ لیتر بر ثانیه به برق هم نیاز ندارد.

آیا این دستگاه در همه مناطق کشور(هر آب و هوایی و با هر میزان رطوبت) قابل استفاده است؟

بله، عملا در کویر هم کار می‌کند.

برای تولید ۶۴ لیتر آب در ثانیه (یک لوله ۱۸ اینچی) چه دستگاهی مورد نیاز است؟

این دستگاه می‌تواند کل مشکلات آب شرب، کشاورزی و صنعتی کشور را برطرف کند؛ چون مکانیزم طراحی و ساخت آن برای چنین شرایطی است. بهترین سایز دستگاه ٣٠٠ لیتر بر ثانیه است که با دبی ١٧٠ لیتر بر ثانیه هم مقدور می‌باشد.

توجیه اقتصادی این دستگاه را در شرایط فعلی کشور بیان کنید؟ هزینه تمام شده هر مترمکعب آب چقدر است؟

توجیه اقتصادی مناسبی وجود دارد؛ چرا که بازگشت سرمایه حدود دو تا سه سال دارد و اینکه قیمت هر مترمکعب آب 10 هزار ریال است.

آیا تا به حال برای قشر کشاورزان، باغداران، گلخانه داران و دیگران اطلاع رسانی از این دستگاه و میزان بهره وری آن داشته اید؟

طی هشت سال گذشته اطلاع رسانی فقط نامه نگاری و جلسات و بازدید با ادارات دولتی بود.

از جهت میزان تسهیلات و با کمک از طرف بانک کشاورزی در جهت اجرای این پروژه توضیح دهید.

بانک کشاورزی می‌تواند کمک بزرگی باشد در این زمینه و نیاز است آستین را بالا بزند و با ارائه تسهیلات و ایجاد شرایط مناسب به کمک کشاورزان بیاید.

آیا این دستگاه در سامانه مکانیزاسیون ثبت شده تا کشاورزان بتوانند از یارانه خرید و وام ارزان استفاده نمایند؟

با تلاش‌ها و پیگیری‌هایی که از سوی ما انجام شد، در سال ٩٦ نامه از جهاد کشاورزی صادر شد که این طرح را در مکانیزاسیون کشاورزی قرار می‌دهیم تا کشاورزان از این طرح بهره ببرند؛ ولی بدون حمایت و پشتوانه از این طرح عملا کاری اجرایی نشد.

میزان حمایت یا عدم حمایت دستگاه های دولتی (وزارت جهادکشاورزی و…) توضیح دهید.

میزان حمایت صفر یا واقع‌بینانه زیر صفر است، زیرا دادن نامه‌های بی‌پشتوانه انجام جلسات متعدد بدون عمل و بازدیدهای کنجکاوانه، فقط انرژی ما و زمان مناسب اجرای طرح را به تاخیر انداخته است.

آیا برای اجرای عملیاتی این پروژه درخواستی از کشورهای دیگر داشته اید؟

بله، چندین درخواست بوده که به خاطر اجرای طرح در ایران به هیچ کدام جواب مثبت ندادم و اگر غیر از این بود الان در خارج از کشور روی این طرح کار می کردند و آن را تولید و صادر می‌کردند.

مسلما در مورد اجرای پروژه های ملی در کشور موانع و مشکلات فراوانی وجود داشته است، آیا در مورد شما نیز اینطور بوده؟ لطفا توضیح دهید.

موانع که زیاد است؛ از تهدیدات جانی تا امنیتی زیاد بوده است. طرح ملی است و به حمایت ملی از تمامی دستگاه‌ها نیاز هست و البته در این مسیر تلاش زیادی کردیم.

نقش مطبوعات تخصصی و رسانه ها را در جهت حمایت از این گونه طرح ها را بیان بفرمایید.

این مطبوعات هستند که می‌توانند به مردم کمک کنند و می‌توانند مشکلات آبی را حل کنند، مطبوعات مهم‌ترین محوریت را دارند.

در پایان اگر صحبت و نظری دیگری دارید بفرمائید.

همه خود را مسئول بدانند تا این طرح زودتر اجرایی بشود، در این صورت مشکلات بی‌آبی خیلی ساده برطرف می‌شود.

امیرهوشنگ عسگر سمنانی - کارشناس تبلیغات

 

دیدگاه تان را بنویسید

  • نیکزاد پاسخ به نظر

    سلام وقت بخیر
    درصورت امکان شرایطی فراهم نمایید بتوانم با آقای رجبی و یا خانم احمدوند ارتباط تلفنی داشته باشم
    باسپاس

چندرسانه‌ای