خبر فوری
شناسه خبر: 11257

افزایش ۲۰ درصدی قیمت برنج در یک هفته

رییس اتحادیه شالیکوبی داران مازندران خاطرنشان کرد: در سال جاری برنج 40 درصد کاهش تولید را تجربه کرده است.

افزایش ۲۰ درصدی قیمت برنج در یک هفته

رییس اتحادیه شالیکوبی داران مازندران گفت: در سال جاری برنج 40 درصد کاهش تولید را تجربه کرده است. در حال حاضر بخش قابل توجهی از برنج تولید شده از سوی دلال ها دپو شده و آنها با هر نرخی که بخواهند این محصول را عرضه می کنند.

به گزارش اخبار سبز کشاورزی به نقل از ایلنا، تقی جعفریان، با اشاره به افزایش قیمت روزانه برنج ایرانی، گفت: دولت می تواند بازار برنج را سامان بدهد اما متاسفانه بنا به دلایلی که هنوز برای ما روشن نیست دولت در زمینه رصد انبارها ورود نمی کند.

وی با بیان اینکه برنج در حجم قابل توجهی در انبارها دپو شده است، خاطر نشان کرد: اتحادیه نماینده قانونی دولت نیست و همچنین ابزار قانونی ندارد که بخواهد به کارخانه داران و انبارداران حکم کند که بار خود را در انبارها دپو نکنند و در بازار عرضه کنند. همین مسئله باعث شده یک عده دلال، مشخص میکنند برنج با چه قیمتی و در چه میزانی در بازار عرضه شود.

کاهش تولید برنج ایرانی در سال جاری

این فعال اقتصادی کاهش تولید برنج ایرانی در سال جاری را 40 درصد عنوان کرد و افزود: مرکز آمار کاهش تولید را 30 درصد و وزارت کشاورزی 20 درصد اعلام می کند این در حالیست که بنا به آمار اتحادیه برنج 40 درصد کاهش تولید را تجربه کرده است. به نظر می رسد آمار ما به واقعیت تر باشد چرا که ما کم و کیف این بازار را لمس می کنیم و خسارت های فعالان این بخش را از نزدیک مشاهده کردیم.

به گفته جعفریان، اگر در سال آینده بارندگی خوبی داشته باشیم و محصول آفتاب شدید نخورد می توان پیش بینی کرد که تولید برنج به حد نصاب برسد.

وی با اشاره به کاهش کشت دوم برنج، گفت: تولید کشت دوم برنج به 10 درصد سال های گذشته هم نرسید. همچنین آفتاب شدید باعث شد که کشت برنج طارم آسیب جدی ببیند و این برنج از کیفیت بیفتد.

رییس اتحادیه شالیکوبی داران مازندران تصریح کرد: اگر دولت میخواهد بازار برنج را مدیریت کند باید برنج خارجی با نرخ مناسب در بازار عرضه کند تا قیمت ها شکسته شوند. اگر این شرایط ادامه داشته باشد کشاورزان و مصرف کنندگان آسیب جدی خواهند دید.

فرآیند کند مکانیزاسیون شالیزارهای برنج

وی فرآیند مکانیزاسیون شالیزارهای برنج را کند عنوان کرد و افزود: دولت در این زمینه به ما وعده می دهد و اما در عمل ما شاهد هیچ تغییری در نحوه کاشت و برداشت برنج نیستم وهمچنان برنج به صورت سنتی کشت و برداشت می شود.

جعفریان افزایش دستمزد کارگر شالیزارها را تایید کرد و خاطرنشان کرد: به نظر من افزایش دستمزد کارگران تاثیر چندانی در نرخ برنج ایرانی نگذاشت افزایش قیمت برنج را علاوه بر دپو برنج از سوی دلالان باید در افزایش قیمت نهادههای دولتی سم و کود جست وجو کرد.

همچنین در این رابطه حسن تقی زاده رییس اتحادیه برنج فروشان بابل، با اشاره به افزایش قیمت 10 تا 20 درصدی برنج درهفته گذشته، گفت: قیمت برنج طارم هفته پیش 55 هزار تومان بود این در حالیست که در هفته جاری قیمت این برنج به کیلویی 60 هزار تومان رسید.

وی با اشاره به انواع قیمت برنج ایرانی، گفت: برنج هاشمی کیلویی 63 هزار تومان، امراللهی کیلویی 65 هزار تومان، شیرودی کیلویی 42 هزار تومان، فجر کیلویی 50 هزار تومان و برنج ندا کیلویی 40 هزار تومان رسید.

این فعال اقتصادی در پایان بیان کرد: با افزایش قیمت برنج عرضه این محصول نیز کاهش پیدا کرده است. در حال حاضر تولیدکنندگان و کشاورزان تولیدات خود را فروختهاند و 80 درصد برنج تولید شده در دست دلال ها و فروشگاه های بزرگ زنجیره ای است آنها هستند که مانع عرضه به موقع برنج در کشور می شوند.

دیدگاه تان را بنویسید

چندرسانه‌ای