رابطه غذا، هوش و احوال خوب
اعتقاد کارشناسان بر آن است که شما همان چیزی هستید که میخورید و گواه این مدعا واقعیت چگونگی رشد بدن است.
اخبار سبز کشاورزی: اعتقاد کارشناسان بر آن است که شما همان چیزی هستید که میخورید و گواه این مدعا واقعیت چگونگی رشد بدن است. غذا، هوش و احوال خوب و سلامتی، موضوعاتی تنیده در یکدیگرند و بیان این که ما چه احساسی در خوب بودن داریم، همان حسی است که ذهن ما از جیره غذاییمان دارد. باید به این موارد، رابطه بین جیره غذایی و ساختار میکروبی دستگاه گوارش را نیز اضافه کرد.
رابطه دوطرفه مغز و دستگاه گوارش
افزون بر یک هزار نوع میکروارگانیسم در دستگاه گوارش ما زندگی میکنند که موجب حرکت مواد غذایی، هضم و جذب آنها توسط بدن میشوند. حال اثرات جامعه میکروبی دستگاه گوارش و سلامت ذهنی از جمله تحقیقاتی است که اخیرا انجام گرفته است. چیزی که از این تحقیق به دست آمده آن است که: مغز و دستگاه گوارش یک رابطه دوطرفه با یکدیگر داشته و امکان دارد فعالیتهای هر یک بر دیگری اثرگذار باشد.
پس از ساختار میکروبی دستگاه گوارش، حرکات مثبت بدن موجب بروز این رفتارها در رابطه با جیره غذایی میشود. برنامههایی از قبیل حفظ سلامت همه جانبه، خوردن غذا با تاکید بر رضایت داشتن از آن و انجام حرکات ورزشی، میتوانند در این موضوع موثر باشند. این حرکات امکان دارد که جدا از پیگیری استانداردهای زیبایی و حفظ شکل بدن باشند، اما از سوی دیگر موجب تقویت هوش و احساس خوب بودن بنمایند.
همه چیزخواری
غذای خوب برای انسان، به دلیل سیستم«همه چیز خواری» آن، الزاما باید حاوی مجموعهای از موادغذایی شامل قندها، چربیها، پروتئین، ویتامینها، املاح، فیبر و سایر مواد مشابه باشد، بنابراین به منظور تامین چنین مجموعهای باید از هر کدام مقداری در جیرهای غذایی خود داشته باشد. بسیاری از امراض انسان، بنا بر اثبات تحقیقات به عمل آمده، ناشی از کمبود یا زیادهروی در مصرف این مواد است که در این رابطه، پیوسته کارشناسان و پزشکان توصیه بر رعایت تعادل در مصرف برخی از مواد نظیر قندها و چربیها میکنند، چرا که این دو میتوانند عواملی فلجکننده در زندگی انسان بوده و حتی به مرگ وی منتهی شوند.
چربیها از جمله مواد هستند که بدن انسان برای تنظیم فعالیتها و ساختار خود به آنها نیازمند است، اما چنانچه مقدار آنها بیش از حد معمول گردد، میتوانند آسیبهایی جدی و یا عوارضی جانبی به وجود آورند. به عنوان مثال، بدن ما برای چرخه «سلول سازی» به کلسترول نیاز دارد، اما دسترسی و استفاده بیش از حد از کلسترول میتواند به بیماریهای قلبی و یا سکته منجر شود. به همین خاطر، خوشبختانه راهکارهایی نظیر ترک سیگار، کاهش مصرف مشروبات الکلی و مصرف غذاهای سالم وجود دارد که میتوانند خطرات ناشی از کلسترول را کاهش دهد.
نوشابههای حاوی اکسیدانت
نوشابههای حاوی آنتیاکسیدانتها یکی از معمولیترین موادغذایی هستند که میتوان از آنها برای متعادل کردن سطح کلسترول خون نام برد. عصاره یا آب«قره قاط Cranberry» چنانچه بدون شکر مصرف شود یکی از بهترین مواد خوراکی و نوشیدنی برای تنظیم کلسترول خون و احساس خوب بودن است. (قره قاط گیاهی است که در شمال ایران میروید و برگ و میوه آن جنبه دارویی دارد).
برای درک بهتر از رابطه موادغذایی با هوش و احساس حال خوب داشتن، لازم است که رفتارهای خود در مورد نحوه غذا خوردن و نوشیدن مورد بررسی قرار دهیم تا در صورت وجود برخی اعمال و رفتار مضر، نسبت به ترک آنها اقدام نمائیم.
کاهش کلسترول بد بدن
اما قره قاط چگونه کلسترول بد را کاهش میدهد. در هنگام نوشیدن عصاره قره قاط یا مصرف میوههای آن، مواد طبیعی موجود در این میوهها موجب کاستن کلسترول میشوند.
آنتیاکسیدانتهای موجود در قره قاط در حالی که اجزاء کلسترول بد را کاهش میدهند، به ازدیاد کلسترول خوب کمک میکنند که همین عملکرد موجب حفظ سطح کلسترولها در خون میشود.
نکته بسیار مهمی که در مصرف قرهقاط باید به آن توجه نمود اینکه در صورت خرید عصاره آماده آن، این شربت باید فاقد شکر باشد. امکان دارد مزه شربت بدون شکر آن اندکی تلخ باشد اما از سوی دیگر، شکر میتواند مقدار کلسترول خوب را کاهش دهد، بنابراین بهتر است که با حداقل شیرینی مصرف شود.
مراقب غذا خوردن خود باشید
زمانی که انسان به دهه پنجاه عمر خود پای میگذارد، تغییرات زیادی در بدن وی ایجاد میشود که یکی از آنها بالا رفتن میزان کلسترول خون است. این در حالی است که مواردی مانند چگونگی رژیم غذایی، سیگار کشیدن، ورزش و ویژگیهای ژنتیکی، هر یک میتوانند در این عوارض جسمی موثر باشند. کلسترول خون به طور طبیعی در زنان و مردان مسن افزایش مییابد، اما در زنان و پس از شروع یائسگی روند افزایش کلسترول بالا میرود، بنابراین باید مراقب چگونگی غذا خوردن خود باشند.