موظع ملکه سابق انگلیس در قبال اسرائیل
رئیس جمهور سابق اسرائیل روز یکشنبه در سخنانی فاش کرده که ملکه الیزابت دوم که 70 سال بر انگلیس سلطنت کرده، از اسرائیلی ها تنفر داشت
اخبار سبز کشاورزی؛ رئیس جمهور سابق اسرائیل روز یکشنبه در سخنانی فاش کرده که ملکه الیزابت دوم که 70 سال بر انگلیس سلطنت کرده، از اسرائیلی ها تنفر داشت و آنها را تروریست می دانست. ملکه الیزابت در طی 70 سال سلطنتش هیچ وقت به اسرائیل سفر نکرد.
"روون ریولین" رئیسجمهوری سابق رژیم اسرائیل گفته ملکه سابق بریتانیا فکر میکرد که هر اسرائیلی "یا تروریست است یا پسر یک تروریست."
به گزارش عصرایران به نقل از "میدل ایست آی" ، "ریولین" گفت، "ملکه فقید الیزابت دوم" معتقد بود که هر اسرائیلی "یا تروریست یا پسر یک تروریست" است و به مقامات اسرائیلی اجازه ورود به کاخ باکینگهام را نداد.
ریولین یکشنبه شب در یک مراسم جشن بزرگداشت موسسه فناوری "تکنیون" حیفا در لندن گفت: "روابط بین ما (اسرائیل) و ملکه الیزابت کمی دشوار بود."ریولین به عنوان دهمین رئیس جمهور اسرائیل بین سال های 2014 تا 2021 خدمت کرد، در حالی که ملکه سابق انگلیس در سال 2022 درگذشت.
رئیس جمهوری سابق اسرائیل گفت که ملکه "بر این باور بود که هر یک از ما تروریست یا پسر تروریست هستیم."
وی افزود: "او از پذیرش هیچ مقام اسرائیلی در کاخ (باکینگهام)، جدا از مناسبت های بین المللی خودداری کرد."
تاریخچه روابط متشنج
اغلب تصور می شود که ملکه سابق انگلیس روابط تیره ای با اسرائیل داشته است.
علیرغم سفر به بیش از 120 کشور در طول 70 سال سلطنت، او هرگز از اسرائیل دیدار نکرد.
در سپتامبر 2022 پس از مرگ الیزابت، "استوارت پولاک" رئیس افتخاری گروه بانفوذ محافظه کار دوستان اسرائیل (CFoI)، ادعا کرده که "وزارت امور خارجه انگلیس خانواده سلطنتی را از بازدید از اسرائیل منع کرده است."
برخی دیگر اما تفسیرهای دیگری درباره این رفتار سرد ملکه و خاندان سلطنتی انگلیس ارایه کرده اند.
"دیوید لاندو" سردبیر سابق روزنامه "هاآرتص" اسرائیل، در سال 2012 درباره عدم سفر ملکه به اسرائیل نوشت: "این حاکم شگفت انگیز، فداکار و 86 ساله، دست نشانده هیچ کس نیست. اگر او میخواست از کشور یهود دیدن کند یا یکی از خانوادههای نزدیکش از آن بازدید کند، میتوانست بر آن پافشاری کند و بیاید."
برخی نیز گمان میکنند که الیزابت دوم به دلیل شورش خشونتآمیز علیه حکومت بریتانیا در فلسطین توسط گروههای مسلح صهیونیست در دهه 1940، قبل از اعلام استقلال اسرائیل، نگرش منفی نسبت به اسرائیل داشته است و این نگرش منفی را تا پایان عمرش حفظ کرده است.
او در جریان سفر به اردن در سال 1984، وقتی جنگندههای اسرائیلی در آسمان کرانه باختری اشغالی میگذرند، گفته: "چقدر ترسناک است." و گفته می شود "ملکه نور" همسر ملک حسین پادشاه وقت اردن نیز به او پاسخ داده است: " بله وحشتناک است."
بعدا به ملکه الیزابت نقشه ای نشان داده شد که محل شهرک های غیرقانونی اسرائیل در کرانه باختری را نشان می داد و گفت: چه نقشه افسرده ای است.
اظهارات ریولین، رئیسجمهور سابق اسرائیل، موجی از پستهای طنزآمیز در شبکههای اجتماعی آنلاین را برانگیخته است؛ از جمله آنها تصویری است که ملکه سابق را با یک چفیه فلسطینی نشان می دهد.
پادشاه جدید انگلیس و اسرائیل
هیچ یک از اعضای خانواده سلطنتی انگلیس تا سال 2018، زمانی که "شاهزاده ویلیام" ولیعهد کنونی و نوه پسری ملکه الیزابت دوم، برای هفتادمین سالگرد تاسیس رژیم وارد اسرائیل شد، به عنوان رسمی از اسرائیل بازدید نکرده بود.
پادشاه "چارلز"، پسر الیزابت و پادشاه کنونی انگلیس، به عنوان ولیعهد و شاهزاده ولز در ژانویه 2020 یک دیدار رسمی از اسرائیل داشت.
وی همچنین در جریان این سفر از کرانه باختری اشغالی نیز بازدید کرد و در آنجا اعلام کرد که " آرزوی او این است که آینده برای همه فلسطینیان آزادی، عدالت و برابری به ارمغان بیاورد."
پادشاه انگلیس پیش از این به دلیل دیدگاه های خود در مورد اسرائیل جنجال برانگیخته بود.
در سال 2017 نامه ای منتشر شد که او در سال 1986 پس از سفر به خاورمیانه برای یکی از دوستانش نوشته بود.
شاهزاده وقت با نوشتن این که مقداری از قرآن را خوانده و "برخی از جنبه های اسلام" را تحسین کرده است، گفت که شروع به درک "دیدگاه اعراب درباره اسرائیل" کرده است.
او در آن نامه نوشته: " اکنون درک می کنم که اعراب و یهودیان در اصل مردمی سامی بودند و این هجوم یهودیان خارجی اروپایی (به ویژه از لهستان) بود که به ایجاد مشکلات بزرگ کمک کرده است."
بحث برانگیزترین بخش این نامه جایی است که چارلز نوشته: "مطمئنا رئیس جمهور ایالات متحده باید شهامت ایستادگی و مقابله با لابی یهودیان در ایالات متحده را داشته باشد."
چرا ملکه سابق انگلیس از اسرائیل متنفر بود؟
در ژوئیه سال جاری، پادشاه انگلیس گفت که بریتانیا "متعهد به راه حل دو کشوری با اسرائیل امن در کنار یک کشور مستقل و پایدار فلسطین است" و موضع رسمی دیرینه دولت انگلیس را تایید کرد.
جنجالهای مربوط به موضع خاندان سلطنتی بریتانیا در قبال اسرائیل، بر نسل جوان سلطنتی نیز تاثیر گذاشته است.
بنا بر گزارش ها، دولت اسرائیل از زمانی که شاهزاده ویلیام، وارث تاج و تخت، خواستار پایان دادن به جنگ غزه در فوریه گذشته شد، "ناراحت" شد، اما "تصمیم گرفت از شاهزاده ویلیام انتقاد علنی نکند، زیرا آنها نمی خواستند وارد نزاع و جدالی با پادشاه آینده انگلیس شوند."