صادرات قورباغه فرصت شغلی جدید در ایران
کشور ما با داشتن شرایط آبوهوایی مساعد برای پرورش گونههای تجاری قورباغه است و توان و ظرفیت پیوستن به جمع کشورهای بزرگ صادرکننده این جانور را دارد
به گزارش اخبار سبز کشاورزی؛ وجود نواحی گرم و مرطوب در جنوب و مرطوب و معتدل در شمال کشور، بهرهمندی از تالابها و آبگیرهای بسیاری در کشور و امتیازات مثبتی از قبیل فراوانی بالای غذای زنده برای تغذیه این جانور این امکان را برای کشور فراهم ساخته است که بتواند موفقتر از بسیاری کشورها در این صنعت و تجارت پررونق حضور یابد.
اهداف پرورش صادرات گوشت این جانور بهصورت تازه، منجمد و کنسروی، تهیه چرم از پوست، تولید کودهای کمپوست باکیفیت بالا از اندامهای داخلی و کمک به کاهش استفاده از کودهای شیمیایی، اشتغالزایی، صادرات و درآمدزایی از اهداف پرورش این فعالیت اقتصادی است.
گونههای دارای ارزش تجاری قورباغه پلنگ (Rana pipiens)، قورباغه سبز (Rana clamitans)، قورباغه اردکماهی (Rana palustrist) و قورباغه بزرگ آمریکایی (Rana catesbeiana)سه گونهای است که ارزش تجاری بالایی دارد.
همچنین قورباغه مردابی (Marsh frog) که در ایران و بهخصوص مرداب انزلی بهوفور یافت میشود نیز دارای ارزش تجاری و غذایی بالایی است. از قورباغه بزرگ آمریکایی به جهت درشت اندامی از تمام بدنش جهت مصارف تغذیهای استفاده و در گونههای دیگر فقط از ران آنها استفاده میشود.
تکثیر و پرورش:
روش تکثیر طبیعی، نیمهطبیعی و مصنوعی سه روش تکثیر قورباغه است که باید باتوجهبه شرایط محیطی و گونه مورداستفاده انتخاب شود.
صادرات و بازار هدف:
گوشت قورباغه از نظر طعم و مزه نزدیک و مشابه گوشت گوساله است و در بسیاری از کشورهای اروپایی از قبیل: فرانسه، ایتالیا، اسپانیا و همچنین در کشورهای آمریکایی مثل آمریکا و کانادا محبوبیت بالایی دارد. به طور مثال کشور آمریکا سالانه حدود 1500 تن گوشت قورباغه وارد میکند.
در زمینه صادرات کشورهای جنوب شرق آسیا از جمله اندونزی، بنگلادش، چین و ژاپن جزء بزرگترین صادرکنندگان به شمار میآیند. در این میان کشور اندونزی بزرگترین کشور اسلامی جهان فقط در سالهای دهة 1990 سالانه بیش از 8000 تن قورباغه پرورش و به بازار عرضه کرده است.
شروع فعالیت در این بخش:
متقاضیان فعالیت در این بخش باید با مراجعه به سازمان دامپزشکی کشور و اخذ پروانه بهرهبرداری، برای واردات مولد گونههای گوشتی اقدام کنند و یا از قورباغه بندر انزلی برای پرورش استفاده کنند.
ضوابط بهداشتی تکثیر و پرورش این جانور همانند ضوابط بهداشتی آبزیان دیگر بوده و متقاضیان باید بعد از اخذ موافقت اصولی از سازمان شیلات برای پروانه تأسیس و بهرهبرداری بهداشتی از سازمان دامپزشکی کشور اقدام کنند.
لازم به ذکر است پرورش قورباغه بهمنظور صادرات از سوی نماینده ولیفقیه در سازمان دامپزشکی حلال اعلام شده است.
میتوان با تدوین برنامهای اصولی و هدفمند و استفاده از تجربیات کشوهای موفق در این زمینه و دقت در رموز موفقیت آنها (از جمله کیفیت و بستهبندی مرغوب و قابلرقابت در بازارهای جهانی) و نیز امکان دریافت تسهیلات برای فعالان این بخش و حمایت از آنها راه را برای حضور گسترده مشتاقان به سرمایهگذاری و شرکت در این صنعت و تجارت پررونق هموارتر کرد.
باتوجهبه تکثیر بالای قورباغه از لارو قورباغه برای خوراک آبزیان استفاده میشود.