کشت پنبه؛ اشتغالزا و ارزآور+ ویدئو
پَنبه به انگلیسی Cotton یک نوع گیاه است که از الیاف پوشاننده دانه گیاه پنبه با نام علمی Gossypium به دست میآید.
به گزارش اخبار سبز کشاورزی؛ پنبه تشکیلشده از الیافی نرم و پفدار است که درون کپسولی به دور تخمهای گیاه پنبه میروید. این الیاف از سلولز تشکیل شدهاند و به دلیل ویژگی پوشانندگی، میتوانند تخمهای گیاه را با خود به مناطق دور ببرند و به گسترش گیاه کمک کنند.
محصول پنبه به شوری آب و خاک مقاوم است و به دلیل دارا بودن ریشه عمیق و وجینی بودن زراعت آن، جایگاه ارزنده ای در تناوب زراعی داشته و ضمن بهبود وضعیت خاک، عملکرد محصول بعدی بهویژه گندم را در زمینهای زراعی افزایش میدهد.
هر قسمت از گیاه پنبه میتواند مورد استفاده قرار گیرد. الیاف طولانی پنبه برای ساخت پارچه استفاده میشود، الیاف کوتاه را میتوان در صنایع کاغذ استفاده کرد.
شما میتوانید از دانههای گیاه پنبه روغن یا مارگارین تولید کنید. در حقیقت پنبه تنها گیاهی است که هم منشا تولید فیبر است و هم منشا تولید غذا.
پنبه از محصولات گرانبها و با ارزشی است که از نظر اقتصادی موقعیت خاصی در جهان امروز به دست آورده و از نظر احتیاج به انواع وسایل و لوازمی که از فرآوردههای این گیاه تهیه میشود روز به روز بر اهمیت تولید و افزایش سطح زیر کشت آن افزوده میشود.
در بین گیاهان صنعتی، پنبه از موقعیت ویژهای برخوردار است، این گیاه نه تنها با تولید الیاف در صدر مهمترین گیاهان لیفی جای گرفته، بلکه از نظر غذایی بسیار حائز اهمیت بوده و در بازارهای جهانی جزء پنج دانه روغنی محسوب میشود.
خصوصیات انحصاری الیاف پنبه از قبیل شستشو، دوام، استحکام، قابلیت هدایت بخار آب، نرمی، انعطاف و دوام شیمیایی باعث شده که هیچ ماده مصنوعی نتواند با آن به رقابت برخیزد.
پنبه از محصولات گرانبها و با ارزشی است که از نظر اقتصادی موقعیت خاصی در جهان امروز به دست آورده و از نظر احتیاج به انواع وسایل و لوازمی که از فرآوردههای این گیاه تهیه میشود روز به روز بر اهمیت تولید و افزایش سطح زیر کشت آن افزوده میشود.
اهمیت استراتژیک پنبه در تأمین غذا (روغن)، الیاف مورد نیاز انسان، غذای دام (کنجاله)، اشتغالزایی بالا و موارد مصرف گوناگون دیگر و عدم رقابت الیاف مصنوعی با الیاف پنبه در بازار جهانی، ضرورت توجه به کاشت گیاه پنبه را مطرح میسازد.